Vanavond maar eens proberen of Pangafilet, want in de aanbieding bij Boni voor € 3,99 een grote zak van 1250 gram, zich een beetje leent voor kibbeling. Nou ik kan u zeggen... en dan hou ik me vreselijk in... ja.
Pangafilet pakt iets zachter uit, in het krokante jasje, dan heek, koolvis of kabeljauw maar het is evengoed erg goed te eten. Het is immers in alle gevallen in feite de kruiden en het beslagje dat echt zorgt voor de smaak. Heb je een iets smakelijkere vis dan Panga dan draagt dit uiteraard wel bij. Maar als armeluis kibbeling volstaat deze Pangafilet kibbeling meer dan geweldig. Zeg maar volledig Rutte II proof kibbeling.
Want het mooiste is nog de uiteindelijke kosten. Wat u ziet aan kibbeling kost nog geen € 0,80. Op de markt kost dit € 3,50... Portie Vlaamse Friet erbij kost ons nog geen € 0,40. Bij de Snackbar kost dit € 2,50. Saus erbij... kosten circa € 0,15, bij de vistent € 0,50. En klaar ben je voor totaal pak 'm beet (maar wel zachtjes want ik ben daar heel gevoelig) nog geen € 1,35 zit meneer Veelkantie aan de kibbeling met Vlaamse Friet en remoulade. Besparing € 5,15. We zijn met drie personen dus dat is meer dan € 15,- besparing. Dus...
Verder snapt u natuurlijk wel dat we weer heerlijk gegeten hebben. Als ik even zo (on)bescheiden mag zijn.
8 reacties
Naar het reactie formulier ↓
Pieter Vermalen
15 november 2012 om 9:27 am (UTC 2) Koppeling naar deze reactie
Ziet er lekker uit. Goeie tip!
hans le hollandais
19 november 2012 om 8:16 pm (UTC 2) Koppeling naar deze reactie
Meneer Veelkantie, ik vind kabeljauw en schelvis (ja, die kan je hier soms nog redelijk geprijst kopen!) heerlijk. Eigenlijk zonde voor de kibbeling en gebruik ik ook liever panga; dus ga ik het zeker proberen.
Meestal had ik een ander recept die ik toch even kwijt wil:
Panga met sinasappelsaus
Bak de panga voorzichtig in de boter en leg ze dan naast de pan, want nu komt de saus; reken per persoon 1 sinasappel, door de helft snijden en in de pan; weer voorzichtig het vuur hoger en voeg er naar smaak wat suiker toe. als de smaak goed is vis in de pan en serveren/smullen,
groetjes, Hans le hollandais
Meneer Veelkantie
20 november 2012 om 2:54 am (UTC 2) Koppeling naar deze reactie
Hans,
Dank je voor het recept. Maar even een vraag. Je legt de sinaasappels in de pan, neem aan met de doorgesneden kant naar beneden, suiker erbij… en dan? Wat doen we verder met de sinaasappels? Uitknijpen? Weggooien? Schil ik ze eerst?
Hoor graag van je.
hans le hollandais
20 november 2012 om 3:14 am (UTC 2) Koppeling naar deze reactie
sorry dat ik niet duidelijk was, maar het is de saus dus we gebruiken het sap; uitknijpen dus.
Meneer Veelkantie
20 november 2012 om 3:17 am (UTC 2) Koppeling naar deze reactie
Hans,
Hahaha, had al zo’n vermoeden. Mooi, dank je voor de info
Mushanga
22 december 2012 om 6:11 pm (UTC 2) Koppeling naar deze reactie
In de post wordt helaas niet duidelijk wat jullie gebruiken om deze kibbeling te maken. Welke kruiden worden aangeraden en hoeveel?, hoe maken jullie het krokante laagje, wij zelf gebruiken dopen de vis altijd in melk en daarna in meel, zodat het blijft plakken.
Meneer Veelkantie
22 december 2012 om 6:55 pm (UTC 2) Koppeling naar deze reactie
Even doorklikken op Kibbeling in de tekst Mushanga. Dan gaat er een wereld voor je open
henk
28 september 2014 om 8:15 pm (UTC 2) Koppeling naar deze reactie
duidelijk geen vis liefhebber…
vis bij de supermarkt…. bahhhh.