«

»

sep 30 2014

Bericht afdrukken

Advies Staatsbosbeheer: ‘Boswachters & Jagers geen uniform meer aan vanwege de personeelsveiligheid’Echt, het moet niet veel gekker worden in Nederland! Nu zijn de boswachters en jagers aan de beurt om in te schikken!

Staatsbosbeheer: 'Boswachters & Jagers geen uniform meer aan'

Van uw verslaggevers Roderik Kastanjeboom en Sjors Boomschors

Jager maakt einde aan jonge leventje van wilde zwijntjes

Weert - Staatsbosbeheer heeft boswachters dringend 'geadviseerd' om geen uniformen meer te dragen. Na de diepe verontwaardiging na het afschieten van 8 wilde zwijnen, die eerst gered werden uit de Sint-Willemsvaart te Weert, door een jager is er namelijk de vrees dat radicale dierenactivisten, en secundair radicale moslims, zich wel eens konden wreken op als zodanig herkenbare boswachters en jagers.

Het verschil tussen het uniform van een jager en een boswachter zouden teveel op elkaar lijken waardoor er een geringe kans bestaat dat boswachters per abuis slachtoffer worden van boze dierenactivisten.

Daarnaast heeft het een bijkomend voordeel. Want de kans dat moslims bij het foerageren in het smulbos deel, die kleurenblind zijn of anderszins geen onderscheid zien tussen een militair, boswachters of jager, hen aanziet voor een militair is zeker niet geheel en al ondenkbaar.

Staatsbosbeheer is van mening dat men met deze maatregel niet overstag gaat voor radicale dierenactivisten. 'Wij kunnen in het huidige tijdsgewricht, waarin de spanningen tussen de bevolkings- en beroepsgroepen nu eenmaal oplopen, niet voorzichtig genoeg zijn. Wij zijn zuinig op onze boswachters en jagers. Bovendien willen wij, na het jammerlijke incident met de zwijntjes, geen mensen provoceren', aldus woordvoerder Hendrikus Schietgebed.

Wandelvereniging 'Laat alles maar lekker Lopen' is minder in haar nopjes met het advies. Men maakt zich vooral zorgen dat men bij excursies niet meer weet wie een wandelaar of de boswachter is. En dat men, indien men de weg kwijtraakt of nodig naar het toilet moet, niet meer naar de weg kan vragen omdat boswachters niet meer herkenbaar zijn. Men pleit er derhalve voor dat zowel boswachters, jagers maar ook militairen voortaan een groene ster met een B, J of M op de kleding naaien zodat deze voor o.a. de wandelaars alsnog herkenbaar zijn.

Er werd vanuit politiekringen eveneens sceptisch gereageerd op het advies van Staatsbosbeheer. Daar vreest men vooral voor overlast door veel telefoontjes van wandelaars en dagjesmensen naar het alarmnummer 112 te zullen krijgen met de mededeling dat een 'rare snuiter' met een geweer rondloopt in het bos. Bovendien, zo laat woordvoerder de Boef weten, 'kunnen radicale dierenactivisten maar ook Oost-Europese struikrovers van de verwarring gebruik maken om voortaan met wapens actief jacht te gaan maken op mensen die naar hun mening te weinig respect betonen voor de natuur of die, in geval van Oost-Europeanen, mensen willen beroven'. 'Dit kan vanzelfsprekend tot vervelende en buitengewoon verwarrende situaties leiden', aldus de Boef van de Politie.

Staatsbosbeheer heeft kennisgenomen van de bezwaren maar blijft vooralsnog bij haar advies. De veiligheid van haar mensen gaat boven die van politiek correcte motieven dan wel bezwaren van enige overlast of ongemak.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/09/30/advies-staatsbosbeheer-boswachters-jagers-geen-uniform-meer-aan-vanwege-de-personeelsveiligheid/

Laat een reactie achter