Het was weer eens kliekjesdag in huize Veelkantie. Gisteren aten wij heerlijk van de Chinees en daarvan hadden wij in ieder geval nog bami en nasi over. Aangezien mevrouw Veelkantie gevloerd is door een flinke griep was het de taak van meneer Veelkantie om daar een complete maaltijd van te maken. Iets wat nogal lastig was gezien het feit dat ik momenteel erg druk met mijn werk ben. Maar gelukkig is meneer Veelkantie erg creatief, dus dat ging goed komen!
Hieronder hetgeen ik hen voorschotelde. Voorbereiding- en Bereidingstijd circa 20 minuten (exclusief marineren)
Ingrediënten:
- 200 gram Kipfilet per persoon in stukjes
- 75 gram Roerbakgroente per persoon
- 30 gram Taugé per persoon
- 40 gram Champignons (plakjes) per persoon
- Ketjap (zoet, zout of zoetzout naar smaak)
- Knoflook (naar smaak)
- Sambal of rode peper (naar smaak)
Voorbereiding en bereidingswijze:
- Knip de kipfilet in stukjes en marineer deze gedurende circa 30 minuten in ketjap
- Zet de kipfiletstukjes zachtjes op in wat zonnebloem of andere olie (bewaar de marinade)
- Voeg naar smaak sambal/ rode peper en knoflook toe
- Snij de Champignons terwijl de kip rustig bakt
- Voeg de roerbakgroente toe aan het gerecht
- Voeg even wat later in het bakproces ook de champignons toe
- Voeg het restant van de marinade toe (wel goed door laten koken)
- Voeg bijna tegen het einde van het bakproces de Taugé toe
Vervolgens:
- Controleer of de kipfiletstukjes goed gaar zijn (niet te gaar want dan worden ze droog)
- Controleer of de roerbakgroente de gaarheid heeft die u wenst (beetgaar is lekker)
- Warm de bami of nasi die u gekocht of over heeft van de Chinees op in de magnetron
Recente Blog Reacties