«

»

okt 04 2011

Bericht afdrukken

Superieure KliekjesdagKliekjes, ofwel restanten van vorige maaltijden tot een nieuw gerecht omtoveren en opeten, is om welke reden dan ook de laatste jaren erg uit de mode geraakt. En dat is erg jammer want het is een uitstekende manier om veel geld te besparen. En, als dat uw ambitie is, u draagt ook nog eens bij aan een beter milieu!

Wij eten wel graag kliekjes. Zoals vanavond. We maakten van restanten van twee eerdere avondmaaltijden een compleet nieuwe gratis maaltijd.

Eergisteren aten we Surinaamse Moksi Meti Speciaal. Dit haalden we bij een prima Surinaams eethuis/ snackbar bij ons in het dorp. Het mooie is dat je altijd een overdaad aan nasi, bami, Chow Mein of rijst bij het gerecht krijgt. Meer dan wij op kunnen. Dus hadden we nog een hele bak Chow Mein over.

Gisteren rookte ik een overdaad aan spareribs en daar hadden we, na zelfs flink wat weggegeven te hebben, ook nog drie stuks van over zoals u links kunt zien.

In de vriezer hadden we nog een flinke hoeveelheid zelfgemaakte Surinaamse Vleesworst liggen. Compleet met de eveneens ingevroren bouillon met groenten om de vleesworst in op te warmen.

Dus dat werd combineren.

Kortom, we warmde de Surinaamse Vleesworst op in de bouillon, gebruikten de bouillon later als soepje, en ik warmde in de wok met een klein beetje ketjapmarinade en wat olie de Chow Mein op.

De spareribs ontdeed ik van de ribs, ofwel de botjes, en zo hield ik prachtige stukjes vlees over om even in de wok op hoog vuur te bakken tot het een beetje krokant en lekker heet was.

Deze drie gerechten, dus flink wat Chow Mein, een flink portie Surinaamse Vleesworst en wat van de heerlijk krokant gebakken spareribs, serveerde ik uiteindelijk op een bord met daarnaast een heerlijk soepje van de bouillon waarin we de vleesworst hadden opgewarmd.

En dan is dit het resultaat

Werkelijk te wild voor woorden! Zo heerlijk! En weet u wat ook heel bevredigend is? Het heeft, buiten wat gas voor het bereiden, werkelijk geen ene stuiver gekost. We hebben het geld voor al dit lekkers namelijk al eerder uitgegeven, en dit zijn slechts de restanten van deze maaltijden.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2011/10/04/superieure-kliekjesdag/

1 reactie

  1. jantje paasman

    Goede tip

Laat een reactie achter