«

»

Apr 25 2014

Bericht afdrukken

Review: Amazing Oriental is Amazing!Amazing OrientalGisterenavond liepen wij spontaan tegen een Aziatische Supermarkt aan. Amazing Oriental in Almere stad. Na het binnentreden van de supermarkt vielen onze monden echt open van de verbazing.

Keuze... keuze... keuze zover als het oog reikt. Pad na pad allemaal heerlijke en bijzondere producten uit vrijwel alle (Aziatische en zelfs wat Noord-Amerikaanse) windstreken. Werkelijk AMAZING!

Het maakte werkelijk niet uit wat je zocht. 90% Aziatisch maar ook wat niet Aziatische producten. Surinaams, Indonesisch, Indiaas, Chinees, Japans, Turks en zoals gezegd zelfs wat Noord-Amerikaanse producten zoals Jack Daniels sauzen, rubs, enzovoort. Echt, alsof we in een etenswaren walhalla, een pretpark terecht waren gekomen.

Nadat meneer Veelkantie even op de site van Amazing Oriental is gaan neuzen bleek dat ze zo nu en dan ook kook demonstraties geven (zie Youtube kanaal). Wij vroegen ons al af waarom dat keukentje in de winkel diende. Hieronder een voorbeeldvideo. Let vooral ook op de achtergrond om een indruk te krijgen van de enormiteit van de winkel!

Ik trof ook nog deze promo-video aan op hun Youtube kanaal. Wij kunnen zeggen... er is geen woord aan gelogen!

Is het allemaal goud onder de rijzende zon?

Ja, in principe wel. Maar de enorme keuze maakt ook hebberig. En het brengt je wel even van je stuk. Daarbij zijn bepaalde producten, ongetwijfeld van geweldige kwaliteit, maar best wel flink aan de prijs. De combinatie hebberig en duur is geen goede combinatie voor onze portemonnee. De enorme overdaad maakt je ook besluiteloos. En bij sommige producten, ik noem maar eens een blik van 10 kilo pindakaas, kun je alleen maar je hoofd schudden.

Het is duidelijk dat Amazing Oriental van origine vooral een groothandel is voor Aziatische restaurants. Veel van de prijzen zijn daar ook naar, maar veel van de prijzen ook niet. Daar is men behoorlijk grof voor wat betreft de omreken factor voor particuliere verkoop. Met name de Amerikaanse import is verbijsterend duur. Bijvoorbeeld een blikje Amerikaanse Spam, de Nederlandse equivalent kost op z'n duurst circa € 1,50, kost bij Amazing Oriental € 3,99!

In alle ronduit decadentie hebben wij toch nog een bescheiden keuze kunnen maken uit een aantal producten. Alhoewel... bescheiden. Een 1,2 kilo ongepelde rauwe Black Tiger Shrimp (afgeprijsd omdat de doos ontbrak, zat echter netjes in het originele plastic verpakt) voor slechts € 6,99. Een doos van 20 diepvries Mini-BaPao (die overigens heerlijk zijn) voor € 7,49. Heinz Sweet Relish (375 ml) voor 2,99. Spekkoek (ook heerlijk, niet droog en lekker smeuïg) van 700 gram voor 6,49, een bus Badia kruiden (smaak Complete Seasoning) van 340 gram voor € 2,99 en nog wat zakjes kruiden mixen voor de reguliere prijzen die u ook in de gewone Nederlandse supermarkten zult aantreffen.

Onze mening:

Onze mening, voor en tegens afgewogen, lijkt ons wel duidelijk. Het is ronduit verbijsterend. Een winkel waar je voor je plezier komt. Al zou het maar zijn om je aan de producten en de enorme keuze eraan te vergapen. Het is ook een top gelegenheid om eens wat gerechten te proberen en te testen. Het is alleen wel zaak om heel prijsbewust te blijven en je niet in vervoering te laten brengen. Want anders betaal je zomaar de hoofdprijs. Anderzijds is het ook zo, en vermoedelijk misbruikt men dat toch enigszins, dat men wel het monopoly heeft op een groot deel van het assortiment. Veel producten zult u niet snel elders, ook niet in de toko's, aantreffen. Kortom... gewoon AMAZING Amazing Oriental!

Let op! Er is geen betaling in geld of goederen geweest voor deze review en is derhalve 100% objectief!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/04/25/review-amazing-oriental-is-amazing/

4 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Arno

  Voor de meeste consumenten een prima zaak, maar…
  Je kunt precies zien welke spullen Oriëntal zelf als groothandel importeert, waarbij groothandel en detailhandel dus in elkaar overloopt en de goederen die zij net als elke andere winkel ook via andere kanalen moeten inkopen. Deze laatste spullen zijn vaak duurder dan bij de andere toko’s. Ze hebben een groot aanbod maar verse groenten zijn op de markt vaak beter en verser en je kunt je afvragen of een “groothandel” zich ook als “detailhandel” moet profileren.

  1. Meneer Veelkantie

   Dat laatste kun je, je afvragen. Maar waarom zou je, je dat afvragen? Ik zie het probleem niet. Zodra men de moeite neemt en grote investeringen doet om dit soort supermarkten te openen dan is men groothandel en detaillist. Overigens ken en pretendeer ik hun inkoopbeleid en ‘eigen’ assortiment niet te kennen. Ik denk dat we daar niets zinnigs over kunnen zeggen.

 2. Arno

  Ik hoop dat je de koekjes wel lekker vindt…

 3. Meneer Veelkantie

  We hebben geen koekjes meegenomen 😉

Laat een reactie achter