«

»

jan 28 2014

Bericht afdrukken

wat nou als de eerste mens God gehoorzaamden…

Voor de regelmatige bezoeker is het geen geheim. Meneer Veelkantie is een hardcore atheïst. Niet in de laatste plaats omdat het hele scheppingsverhaal dat ons voorgeschoteld wordt door de diverse religies te ridicuul voor woorden is. Er zitten namelijk, op z'n zachtst gezegd, nogal wat losse eindjes en bizarre plotwendingen in. En dan hebben we het alleen nog maar over het meest oppervlakkige aspect van religie. Zouden we dieper op de materie ingaan dan wordt het een totaal bizar verhaal dat van ellende uit elkaar valt. Laat maar zeggen dat als het scheppingsverhaal en alles daaromtrent verwerkt zou worden in een filmscript de bioskopen failliet zouden gaan. Een aspect van de ongeloofwaardigheid, en dat in iedere zin van het woord, van religie wordt in onderstaande video behandeld. Wat als de mens gehoorzaam was aan god? Dus niet sterfelijk was e.d.. Hoe zou de wereld er naar bepaalde tijd dan uitzien?

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/01/28/wat-nou-als-de-eerste-mens-god-gehoorzaamden/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *