«

»

mei 11 2014

Bericht afdrukken

Iraanse gestolen momenten van vrijheidIn Nederland beweren, nota bene feministen, dat er niets mis is met het dragen van de hoofddoek om islamitische religieuze redenen. De erfgenamen van de 'verbrand de BH want dat is een symbool van onderdrukking door mannen' mogen graag beweren dat er weliswaar plekken op de wereld zijn waar de hoofddoek exact dat betekend wat het ook moet betekenen, namelijk de onderworpenheid van de vrouw aan de man, en misschien niet in vrijheid gedragen wordt. Maar dat moslima's overwegend uit vrijheid een hoofddoek of gehele lichaams- en gezichtsbedekking dragen.

En ja, ook meneer Veelkantie denkt dat het best mogelijk is dat er vrouwen zijn die zo geïndoctrineerd zijn dat ze daadwerkelijk in de veronderstelling zijn dat ze deze symboliek vrijwillig dragen. Daarnaast is het voor veel jonge moslima's, niet zelden van autochtone Nederlandse oorsprong, een soort van provocatie geworden waarmee zij zich al shockerend denken af te zetten tegen ouders, omgeving en maatschappij. Vroeger werd je een Dolle Mina of zoiets.

Aletta JacobsWat deze grotendeels 'attention whores' en geïndoctrineerde schaapjes echter vergeten is dat ze dit soort flauwekul kunnen beweren en uitvoeren doordat echte feministe, en dan heb ik het over de eerste feministen tot circa 1930, de weg voor hen geëffend hebben. Zonder deze echt dappere vrouwen hadden wij nu nog in een maatschappij geleefd waar de vrouw 'haar plek moest kennen' en 'de gelofte van gehoorzaamheid aan haar echtgenoot' moesten afleggen en werden dit soort van fratsen genadeloos afgestraft.

Wij lijken in het 'Vrije Westen' inmiddels weer retour middeleeuwen te gaan. Niet alleen het pleidooi van zogenaamde 'feministen' voor de hoofddoek maar ook het bagatelliseren van het intrinsieke misogyne karakter van o.a. de islam door met name dezelfde 'feministen' en hun hordes 'nuttige idioten' effent nu juist de weg weer terug naar tijden die wij dachten achter ons gelaten te hebben. Nu is 'onderworpenheid aan de man en god' opeens weer in de mode zolang dit maar onder de pretentie van 'vrijheid blijheid' plaatsheeft. De vrijheid om 'vrijwillig' onvrij en onderworpen te zijn. Aletta Jacobs en haar tijdsgenoten draaien zich om in hun graf!

Hoe snel het retourtje middeleeuwen kan gaan heeft Iran wel bewezen. Tot de jaren '70 en '80 van de vorige eeuw genoten vrouwen daar, alhoewel natuurlijk ook relatief, veel vrijheid. Tot dat zogenaamde 'liberale' linkse krachten in het land besloten dat het maar eens gedaan moest zijn met de 'pro-westerse' koers van de toenmalige Sjah. Ook toen, zoals wij nu wederom ook in het Westen zien gebeuren, creëerde de genoemde zogenaamde 'liberaal' linkse krachten en bewegingen het machtsvacuüm waarin de fundamentalistische religieuze krachten en machten konden gedijen.

Voor

Snel daarna, in minder dan 10 jaar tijd, was het gedaan met niet alleen de nuttige idioten van de zogenaamde 'liberale' linkse krachten (die werden verboden), maar ook met de vrijheid in het algemeen en die van vrouwen in het bijzonder.

Na

De huidige situatie in Iran is ronduit schrijnend te noemen. De religieuze zedelijkheidspolitie en islamitische milities houden toezicht erop dat alle vrouwen zich wel 'zedelijk' kleden. Hetgeen in praktijk betekend dat vrouwen van top tot teen gesluierd moeten gaan en niet teveel hoofdhaar of huid, anders dan van een beperkt deel van het gezicht, de handen en onderarmen, zichtbaar is. Vrouwen die betrapt worden in 'afzondering' van een andere man dan de vader, een broer of de wettige echtgenoot wordt getrakteerd op straffen die kunnen variëren van stokslagen tot aan gevangenisstraf en zelfs de doodstraf door publieke steniging of ophangen als het vermoeden van 'ontrouw' bestaat.

Het is in deze sfeer dat jonge Iraanse vrouwen zogenaamde 'geheime momenten van vrijheid' en in feite van verzet tegen de 'vrijheid je gedwongen te onderwerpen aan de islamitisch mores' beleven en deze, met gevaar voor straf of leven, publiceren op o.a. Facebook. En waar bestaan deze 'geheime en gestolen momenten van vrijheid' dan uit?

Het is bijna aandoenlijk. Het hangt vanuit onze westerse kijk zelfs een beetje richting 'pathetisch' aan. Jonge meiden die het toppunt van vrijheid beleven als ze, al is het maar even, de donkere gewaden af kunnen leggen en de wind door het haar kunnen voelen. Een vrijheid waaraan wij zo gewend zijn geraakt dat we het niet eens meer als vrijheid ervaren. En 'ons', dat wil zeggen het zogenaamde 'liberale' links en hun hordes nuttige idioten, de decadentie denken te kunnen veroorloven om tegen onze vrijheid stemming te maken onder het mom van 'de vrijheid om vrijwillig onder sociale en religieuze morele dwang en drang onvrijheid te verkiezen en je te onderwerpen aan de heerschappij van de man'.

Zie hier de Facebook pagina van 'Stealthy Freedoms of Iranian Woman'.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/05/11/iraanse-gestolen-momenten-van-vrijheid/

Laat een reactie achter