«

»

aug 17 2011

Bericht afdrukken

Review: Jumbo Euro SaladesEnige tijd geleden testen wij het Huismerk Salades van de Jumbo voor u. En die kwamen niet zo best uit de test. Maar Jumbo heeft ook nog het Euro merk (Smilde Food onderdeel Fano). Jumbo heeft de prijzen van het huismerk aardig hoger gemaakt. Vermoedelijk om de Euro salades aantrekkelijker in prijs te maken. En dat zijn ze met 300 gram per verpakking zeker. Maar zijn ze ook aantrekkelijk in smaak? Dat probeerde we uiteraard voor u uit.

Kipsatésalade

Prijs: € 1,30 voor 300 gram

Smaak en Kwaliteit:

De salade is qua consistentie prima in orde. Wat alleen jammer is, is dat er weliswaar flinke stukken kip in de salade zit, maar als je deze eruit lepelt het wel een beetje gedaan is met de kip. De hoeveelheid kip is circa 21%, en dat had men beter wat meer kunnen verdelen in wat kleinere stukjes in plaats van 6 of 7 hompen en nog wat klein grut. Het kipvlees is wel prima op smaak en lekker mals.

Ook de smaak van de satésaus is prima in orde. Niet bitter, niet te zout, niet te zoet, maar gewoon wat je van een lekkere (kip)saté mag verwachten. Lekker met wat stukjes pinda erin. Het is een salade die wij best wel eens vaker zouden kopen, was het niet dat de salades van de Lidl nog lekkerder zijn. Deze salade is iets duurder dan van de Lidl (200 gram), maar krijgt daarvoor wel 300 gram salade. En dat is best veel.

Scharreleisalade

Prijs: € 0,68 voor 300 gram

Smaak en Kwaliteit:

Laat ik beginnen vast te stellen dat de prijs kwaliteitsverhouding prima in orde is. Maar dat is het al snel met slechts € 0,68 per 300 gram.

Deze salade is wel lekker, maar ook iets aan de zure kant. Het domineert gelukkig de smaak niet totaal, maar het is toch jammer. 27% scharrelei is wat ons betreft aan de magere kant. Althans, er had wat meer eisalade smaak aan de eisalade mogen zitten. Een aantal toevoegingen, zoals de augurk en de knolselderij, had men eruit kunnen laten. Onnodig hard en onnodig zuur. Dit is ook van invloed op de consistentie die daardoor wat ons betreft wat minder prettig is. We kennen betere eiersalades. Maar eerlijk is eerlijk, op een boterham valt het mee en de prijs en de hoeveelheid die je ervoor krijgt maakt dan weer een hele hoop goed. Blijft een beetje jammer…

Tonijnsalade

Prijs: € 1,07 voor 300 gram

Smaak en Kwaliteit:

Potverdorie zeg! Deze salade is gewoonweg heerlijk! Ik moest mezelf bedwingen om niet te blijven ‘proeven’. Wat een heerlijke volle tonijnsmaak. Niet zuur, ondanks de stukje heerlijke augurk in de salade, en prachtig op smaak. Lekker voor op brood en u hoeft zich zeker niet te schamen als u dit op een toastje aan uw gasten serveert.

Ondanks dat de saus misschien een pietsje aan de dunne kant is heeft de salade evengoed een hele mooie consistentie. Alhoewel de tonijn in de salade heel fijn is ((31% tonijn) proef en voel je in de mond bij iedere hap de smaak en structuur van de tonijn. Prima! Deze salade blaast de vaak veel duurdere concurrenten simpelweg de markt uit. Deze salade houden we beslist in gedachten. Deze salade gaan we vaker kopen. Goed werk!

Conclusie:

2 van de 3 is zeker geen slechte score. Al helemaal niet als je deze naast het Jumbo Huismerk plaatst. Want die salades waren simpelweg waardeloos.

In alle gevallen kreeg je beslist waar voor je geld. Ook al vonden we de eiersalade wat minder, 300 gram voor slechts € 0,68 is een koopje. En zo slecht was deze nou ook weer niet dat we ervan gruwden. We kennen simpelweg betere eiersalades. Maar niet voor deze prijs en hoeveelheid.

Het moedigde ons aan om binnenkort ook eens de andere salades van het Jumbo Euro-merk uit te proberen. En mogelijk schrijven we daar wel een deel twee van, of maken we een aanvulling op deze blog-post. U moet het maar in de gaten houden, of ons volgens op Twitter, want daar posten we altijd onze nieuwe toevoegingen op het Veelkantie blog.

Het Euro-merk van Jumbo krijgt van ons een voldoende. Zeker de tonijnsalade! Die is gewoonweg heerlijk!

Zie ook:

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2011/08/17/review-jumbo-euro-salades/

Laat een reactie achter