Grand’Italia Pizza Test
Vandaag testen wij de diepvries Pizza’s van Grand’ Italia voor u:
We gaan er op voorhand niet al teveel woorden aan vuil maken. Lees hieronder per pizza de beoordeling. Kan u op voorhand verraden… die zijn niet best.
Tonijn Pizza
Prijs: € 2,85 (aanbieding 2x € 4,50)
Topping: tomatenpuree, Edammer kaas, tonijn, uien, mozzarella kaas, kappertjes
Bereiding: 9 tot 11 minuten op 200 graden
Bereidingstijd klopt voor geen meter. Na 16 minuten waren de pizza’s nog niet gaar. En wij hebben een meer dan uitstekende oven.
Kwaliteit en smaak:
Als u de topping leest dan verwacht je toch een zeer smakelijke pizza. Niets is minder waar. De toppings waren bijzonder smakeloos. Hoe men dit voor elkaar heeft gekregen met deze vermeende toppings, zoals Edammer kaas, is een wonder op zichzelf. Kappertjes? Wij zijn ze, sowieso qua smaak, niet tegengekomen. Tomatenpuree? Volgens Grand ‘Italia zou het gaan om 25,6%. Ook dat troffen we niet aan. Niet qua smaak en zeker niet visueel. Of men moet de ingedroogde rode-achtige kleur bedoelen. Tonijn? Zat erop maar smaakte werkelijk helemaal nergens naar. Mozzarella? Helaas hadden we geen microscoop bij de hand.
De bodem was hard als matzes en even zo smakeloos. Aan de binnenkant dik, papperig, nat en werkelijk niet te eten. Zelden zo’n waardeloze doch peperdure pizza gegeten. Echt Italiaans? Men moet zich gaan schamen!
Mozzarella Pizza
Prijs: € 2,85 (aanbieding 2x € 4,50)
Topping: mozzarella kaas, tomaten puree, cherry tomaten, basilicum, knoflook, oregano
Bereiding: 9 tot 11 minuten op 200 graden
Bereidingstijd klopt voor geen meter. Na 16 minuten waren de pizza’s nog niet gaar. En wij hebben een meer dan uitstekende oven.
Kwaliteit en smaak:
Het moet gezegd worden. Het is buitengewoon knap dat Grand’ Italia het voor elkaar weet te krijgen om deze Mozzarella pizza exact hetzelfde te laten smaken als de tonijn pizza. Het is jammer dat men dat heeft gedaan door twee totaal smakeloze pizza’s te produceren.
Tomatenpuree? Cherry tomaatjes? Basilicum? Knoflook? Oregano? We weten dat het erop zit. Sterker nog, we kunnen zien dat bepaalde ingrediënten erop zitten. Althans, we zien wat groenigs en namen aan dat het of de basilicum, of de oregano is. Misschien wel beide. Maar dit ook proeven? Helaas. Volkomen smakeloos.
Ook deze bodem is hard en smakeloos aan de buitenkant en nat en papperig aan de binnenkant. En erg dik. Tezamen met de smakeloze mozzarella is het alsof je natte krant aan het eten bent. Althans, bij een krant proef je de drukinkt tenminste nog. Werkelijk een wanstaltig product!
Champignon Pizza
Prijs: € 2,85 (aanbieding 2x € 4,50)
Topping: Edammer kaas, tomatenpuree, champignon (Agaricus bisporus), gegrilde champignon (Agaricus bisporus), bieslook, ui, champignonextract, peterselie, knoflook, champignonaroma, knoflookaroma, zwarte peper, oregano.
Bereiding: 9 tot 11 minuten op 200 graden
Bereidingstijd klopt voor geen meter. Na 16 minuten waren de pizza’s nog niet gaar. En wij hebben een meer dan uitstekende oven.
Kwaliteit en smaak:
Deze pizza smaakt naar champignon. Tenminste… nee wacht even… nee toch niet. Of wel? Twijfel. Ja ergens in de verte denken we wel champignon te proeven. Als u de ingrediënten en toppinglijst doorneemt dan moet deze pizza barsten van de champignonsmaak. Het klinkt ook wel heftig hoor, Agaricus bisporus. Maar dat is de doodnormale ordinaire champignon. Het is dat u het maar weet. Het leken echter wel blikchampignons. Ook de andere ingrediënten en topping smaakte nergens naar.
Mogelijk kwam dat ook in dit geval door smerige papperige doch smakeloze en aan de buitenkant keiharde bodem. Daar kom je met deze karige beleging, in realiteit dan, ook niet overheen. Wederom, niet te hachelen!
Salami Pizza
Prijs: € 2,85 (aanbieding 2x € 4,50)
Topping: tomaten puree, edammer kaas, pepperoni salami, mozzarella kaas, rode paprika, knoflook, ui, zwarte peper, oregano, wortel, prei, spinazie, selderij.
Bereiding: 9 tot 11 minuten op 200 graden
Bereidingstijd klopt voor geen meter. Na 16 minuten waren de pizza’s nog niet gaar. En wij hebben een meer dan uitstekende oven.
Kwaliteit en smaak:
Het begint eentonig te worden. Ja we kunnen zien dat de toppings en ingrediënten, voor zover we dit visueel kunnen controleren, erop zitten. Maar proeven? Nee, niet of nauwelijks. En dat nauwelijks slaat dan op de salami. Of wat daar voor door moet gaan. Want veel verder dan bitter en zout komen we helaas niet. We gaan er maar vanuit dat dit de salami was, want anders moeten we morgen even voor een tetanusshot naar de dokter.
Wederom en ook hier is het de bodem die ons net niet doet kokhalzen. Zompig, nat met een keihard korstje, maar vooral smakeloos. Het is of de eveneens nagenoeg smakeloze toppings drijven op een bedje van klef deeg. Hoe men dit een pizza durft te noemen, een Italiaanse pizza nog wel, is ons een wonder. De gemiddelde Turk die een Italiaan imiteert produceert een betere pizza dan Grand’ Italia.
Kortom:
Weggegooid geld. Letterlijk! Want na een paar happen per pizza hebben we de rest in de vuilnisbak gegooid en hebben een broodje gegeten om de honger te stillen.
Deze pizza’s zijn achterlijk duur. Zelfs in de aanbieding (2 voor € 4,50). Dan mag je toch wel iets verwachten. Maar helaas. De pizza’s, groot woord in deze, van Grand’ Italia dingen absoluut mee naar de prijs voor de smerigste pizza’s die wij ooit aten. Goddank zet men op de dozen ‘Prodotto Italiano’ en geen ‘Prodotto di Italia’ want een beetje Italiaan zou Grand’ Italia aanklagen wegens belediging. En volkomen terecht!
Zie ook:
- C1000 Verse Italiaanse Pizza Test
- Albert Heijn Huismerk Pizza Test
- Europshopper Pizza’s Test
- Wagner ‘Big Pizza’s’ test
- Dr. Oetker ‘Culinaria’ Pizza’s Test
Laat een reactie achter