«

»

Mei 09 2012

Bericht afdrukken

Review: El Tequito (Lidl) Chilli Con CarneEl Tequito (Lidl) Chilli Con CarneVan Maïskoekjes alleen kan een mens niet leven. Gelukkig, tenminste… dat viel nog te bezien, had ik onlangs een blik El Tequito (private label van de Lidl) Chili Con Carne meegenomen om voor u te testen. En het moment om het te testen leek ons nu wel gepast.

Ik heb geen aversie of reserveringen tegen eten uit blik (klik op het linkje). De uitvinding van het conservenblik heeft de mensheid heel veel goed gebracht. Het is mede één van de redenen waarom de mens tegenwoordig zo sterk en gezond is en onze gemiddelde levensverwachting zo ongeveer verdubbeld is. Bovendien heeft het ons geweldige tijdswinst opgeleverd. Want mede door eten uit blik hoeven we geen eindeloze uren en soms wel dagen hard op het land te werken en even lange tijd in de keuken te staan.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat alles dat men in blik kan stoppen uiteindelijk ook als zegen ervaren zal, moet of kan worden. En laat me maar direct tot het onvermijdelijke punt komen. Want deze Chili Con Carne is bepaald niet één van de zegeningen die het conservenblik ons ooit bracht.

Toen wij het blik leegde in de pan verbaasde wij ons er al over dat deze Chili Con Carne zo dun was. Maar ach, zo dachten wij, mogelijk dat er een verdikkingsmiddel in zit dat wij activeren als we de Chili Con Carne opwarmen volgens de voorschriften op het etiket van het blik.

Helaas bleek dat geen juiste veronderstelling te zijn. Het omgekeerde gebeurde namelijk. De Chili Con Carne werd nog dunner dan hij al was tijdens het opwarmen. Zo dun dat het meer op een zelf dan te dunne Bonensoep leek.

Nou kan Bonensoep ook best lekker zijn. En het moet gezegd worden, qua geur zat het wel goed.

Dus hebben we de Chili Con Carne Bonensoep uiteindelijk maar in soepkommen gedaan en bij onder andere de Maïskoekjes en de Gehakt met Tortillachips en Cheddarkaas Schotel uit de Oven geserveerd. En ja, wat zullen we ervan zeggen?

Het was dat er wat hele bonen en maïs in zat want anders zouden we zweren dat het gerecht rechtstreeks uit de blender was gegoten. Vlees, dat er volgens het blik toch echt in zou zitten, zijn we niet tegengekomen.

Geproefd hebben we het vlees, of willekeurig welke andere ingrediënten op de bonen en maïs na, ook niet. Het was één grote enorm bittere donkerbruine bonenprut zonder enige herkenbare smaken. Nu hebben wij het voornemen om etenswaren nooit snel vies te noemen, maar helaas moeten we voor deze Lidl Chili Con wat dan ook een uitzondering maken. Het was gewoon vies.

Volgens het etiket zouden er Rode bonen, water, gekruid varkensvlees (10%), zout, specerijen, mosterd, tomatenpuree, uien, tomaten, maïs, paprika, plantaardige olie, gemodificeerd zetmeel, tarwemeel, suiker, aroma, selderij, soja, ei, melk, verdikkingsmiddel en karamel in zitten, maar dan kunnen we de producent die dit product produceerde voor de Lidl er hooguit mee complimenteren dat men met en van zoveel prachtige ingrediënten een volkomen oneetbare bittere en zoute Chili Con Bonensoep wist te maken. Doodzonde van de € 2,99 die wij ervoor betaalden!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2012/05/09/review-el-tequito-lidl-chilli-con-carne/

5 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Peter

  € 2,99 voor een blik viezigheid, dat is nogal wat.Heetf de Lidl geen ‘niet goed geld terug’ service?

  1. Meneer Veelkantie

   Peter,

   Goeie vraag. Heb ik me eigenlijk nooit in verdiept. Ik denk niet dat ik de bon nog heb, maar wel goed om na te vragen en de volgende keer gewoon mijn geld terug te halen.

 2. MdJ

  Sheesh, maar goed dat ik die bende niet heb meegenomen. (Heb van de week zélf chili con carne gemaakt, dat is pas eten.

 3. Bertus

  Deze Chili con carne is absoluut de beste die er bij de supermarkten te krijgen is. Ik maak al jaren voor 30 man dit captainsdinner met heel veel complimeneten na afloop.
  Top spul en lekker pittig.

  1. Meneer Veelkantie

   Je maakt? Je maakt helemaal niets. Je pleurt tig blikken smerige bonenprut in een pan, warmt het op en serveert het aan je vrienden of iets dergelijks. Gladiool!

Laat een reactie achter