«

»

Mrt 28 2016

Bericht afdrukken

Schaf alle religieuze ‘feestdagen’ af!Zoals u wellicht weet is meneer Veelkantie zo atheïstisch (nee, dat is niet hetzelfde als autistisch, wat ik inderdaad ook ben) als de neten. Van mij mogen dan ook per direct alle religieuze en verplichte vrije 'feestdagen' afgeschaft worden.

Denkt u eens in wat een voordelen dit zou bieden!

Geen praktisch verplichte bezoekjes meer aan familieleden die u de rest van het jaar ook niet wenst te zien. Geen drang voelen om, omdat het één of andere sprookjesfiguur geboren dan wel gestorven is en we allemaal 'lief moeten zijn voor elkaar', het bij te leggen met mensen waarmee u de ruzie het liefst nog een beetje zou willen intensiveren. Geen gezeur meer met achterlijke drukte bij de supermarkten alsof er een ramp dan wel een hongerwinter op komst is. U niet kotsmisselijk vreten aan allerhande seizoensproducten omdat ze tijdens de rest van het haar lastig of niet te verkrijgen zijn. Geen ruzie meer op de parkeerplaats bij de IKEA of andere 'woonboulevard' omdat duizenden mensen, die hun rijbewijs met punten van DE kregen, in hun Aziatische Dinkytoy aan het laveren en manoeuvreren zijn als of het een 18 wielen truck van 40 ton is. Geen dineetjes meer bij familie, vrienden of vage kennissen die mislukt zijn omdat er op voorhand veel te veel gezopen werd. Geen gortdroge rollade, geen smerige desserts, geen zure wijn, geen fantasiegerechten uit de Allerhande die er alleen op papier lekker uitzien. Geen gestress en gedoe meer in de keuken!

Kortom, alleen maar voordelen! En dan heb ik het grootste voordeel nog niet eens genoemd! Want denkt u eens in...

Geen geouwehoer over 'de islamisering van onze samenleving' omdat de Hema op haar foldertje 'Vrolijk Voorjaar'  in plaats van 'Pasen' print. Met andere woorden, we vieren gewoon allemaal de feestdagen die wij willen op de momenten die wij willen. En dat kan makkelijk. Daar zijn slechts enkele ingreepjes voor nodig. Daarom het onderstaande voorstel:

Voorstel:

We schaffen alle feestdagen af. Om te beginnen de religieuze feestdagen zodat u zich ook niet hoeft te ergeren aan het feit dat moslimkinderen wel vrij krijgen op Diabetesfeest of de 'slacht massaal dieren af omdat allah dat wil (aka het Offerfeest) dag' en uw christelijk Joods humanistische kind niet. Geef iedereen die werkt gewoon 7 extra vrije dagen per jaar die naar eigen dunken en invulling op te nemen zijn. Wilt u kerst vieren dan viert u kerst en blijft u die twee dagen gewoon thuis. Hetzelfde met Pasen en andere feestdagen. Bent u met een aantal gelijkgestemden neem dan deze dagen collectief of met de hele familie, vrienden, kennissen of geloofsgroep op. Het heet weliswaar geen kerst of Pasen meer, maar dat kan u er niet van weerhouden om uw met heidense symboliek vergeven christelijke feestdagen te vieren. Wilt u dat niet dan plakt u de extra dagen gewoon aan uw vakantie vast. Iedereen, atheïsten en reli-denkers, blij!

Op deze manier kunnen wij iedereen én de economie ontzien!

In de reactievelden hieronder kunt u uw instemming, ontstemming dan wel diepe afkeur laten blijken. Ik ben vooral dol op 'omdat mijn god de ware god en die andere 3000 goden valse goden zijn' en andere 'zwaarwegende' commentaren.Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2016/03/28/schaf-alle-religieuze-feestdagen-af/

Laat een reactie achter