«

»

Mrt 05 2015

Bericht afdrukken

Review: Hema Elektrische Pizza PanElektrische Pizza PanZaterdag zagen wij bij de Hema bij ons in het dorp een Elektrische Pizza Pan staan voor slechts € 14,-. Nu zijn wij fervente pizzabakkers, wij bakten al pizza's gewoon in de oven en zelfs op de BBQ, maar elektrisch hadden wij dit nog nooit gedaan. Dus dat was wel eens iets om uit te proberen. En zelfs de chronische armoedezaaiers van Veelkantie hebben zo nu en dan wel eens een paar eurootjes over. Dus deze elektrieke pizza pan ging gezellig met de Veelkantie's mee naar huis.

In eerste instantie hadden wij er allemaal niet zoveel vertrouwen in. De pan is slechts 1000 Watt en dat is voor een elektrisch apparaat dat elektriciteit om moet zetten in hitte niet echt bijzonder veel. Maar goed, niet geschoten is altijd mis, en als het ding niet zou bevallen dan brachten wij 'm gewoon weer terug naar zijn oude baasje in ruil voor onze centjes terug.

Dat laatste gaat niet gebeuren kunnen wij u alvast verklappen. Want tot onze verbazing blijkt deze spotgoedkope elektrische pizzapan gewoon een geweldig goede pizzabakker te zijn!

Heel veel informatie troffen wij niet aan op de doos zelf. Behalve dan dat de pizza pan een doorsnede heeft van 30 centimeter en over twee controle lampjes, rood en groen, beschikt. Er zitten verder ook helemaal geen knopjes op de pan dus u kunt 'm niet op een bepaalde temperatuur instellen. Het is gewoon stekker erin, op laten warmen, en bakken maar. In het bijgeleverde boekje stond echter wat meer informatie. Waaronder wat basisreceptjes voor pizzadeeg. En uiteraard hoe om te gaan met de pan. Die informatie leek eerst wat te karig te zijn maar naderhand viel dit reuze mee.

Pizzapan 1

Met de Hema Elektrische Pizza Pan kunt u niet alleen diepvriespizza's prima afbakken maar ook heerlijke verse zelfgemaakte pizza's produceren met een bodem, afhankelijk natuurlijk van het deeg dat u gebruikt, om van te smullen.

Dat laatste waren wij van voornemens te gaan doen. Zelf verse pizza's produceren. Dus kochten wij vanmiddag drie rollen kant en klaar pizzadeeg. Uiteraard hadden wij dit ook zelf kunnen maken maar daar, mengen, mixen, laten rijzen en wachten op het rijzen, hadden wij deze keer even geen zin in. En de kant en klaar pizzadeeg op rol is, zo leerde de ervaring al, van uitstekende kwaliteit. En verder zijn wij al erg, zoals u wel weet, van het motto 'gemak dient de mens'.

Nu zijn de rollen smaller dan 30 centimeter, dus trokken wij een pak bloem uit de kast en strooide dit overdadig op het aanrecht (en de grond en onze schorten en op onze schoenen en overal waar je het eigenlijk niet hebben wilt) en trokken de eerste rol open en deponeerde deze met de blanke kant (waarop geen bakpapier zit) op het aanrecht. Wij verwijderde ook aan de bovenkant het papier, strooide nog wat meer met bloem, en drukten de pizzabodem met de hand tot ruim 30 centimeter. Vervolgens dachten wij handig te zijn door de bodem over de bakplaat van de inmiddels al opgewarmde pan te deponeren en daarna het overtollige deeg te verwijderen. Maar dat bleek in de praktijk minder handig te zijn dan in theorie. Het bleek dat de randen van de pizza daardoor erg rafelig werd. Dus later sneden wij eerst een cirkel van 30 centimeter uit de pizzabodem en mikte deze met wat kunst en vliegwerk in de pan. Dat werkte een stuk beter en de randen bleven daardoor mooier. Hieronder een foto van de bodem met het genoemde rafelrandje.

Pizzapan 2

Nu was het slechts een kwestie van de gewenste ingrediënten op de uitgesneden pizzabodem met rafelrandje mikken.

Tomatensaus

Tomatensaus

Salami

Salami

Hamreepjes

Hamreepjes

Paprikareepjes

Paprikareepjes

Uienringen

Uienringen

Champignons

Champignons

Mozzarella en Geraspte Kaas

Mozzarella en Geraspte Kaas

Vervolgens mocht de pan dicht en kon het wachten beginnen. Nu stelt men in het boekje dat het 12 tot 15 minuten duurt voordat de pizza klaar is. Maar wij weten inmiddels uit ervaring dat dit soort informatie van de fabrikanten wat te optimistisch is. En ook in dit geval bleek dit correct te zijn. Dus werden de 12 tot 15 minuten circa 20 minuten per pizza.

Pizzapan 11

Voor de oplettende kijkers... Inderdaad dit is niet de ham, salami, champignons, uienringen, mozzarella en geraspte kaas pizza met rafelrandje. Dit was de tweede pizza met Cobourg Ham, champignons, uienringen, mozzarella en geraspte kaas zonder rafelrandje! We maakten er overigens ook nog eentje met tonijn, champignons, uienringen, mozzarella en geraspte kaas. In alle drie de gevallen werd het wachten meer dan beloond! Kijkt u maar eens eventjes!

Pizzapan 12

Oh ja... dit is overigens wel weer de de ham, salami, champignons, uienringen, mozzarella en geraspte kaas pizza met rafelrandje. Maar dat rafelrandje deed helemaal niets af aan de smaak van de pizza. Want die was gewoonweg voortreffelijk lekker. En... de bodem was gewoonweg perfect! Mooi dun en lekker krokant maar niet te hard of droog.

Wij kunnen dus zeggen dat de Elektrische Pizza Pan van de Hema voor slechts € 14,- luizige eurootjes het perfect doet! Echt helemaal niets mis mee en wij zijn er buitengewoon tevreden over. Deze sessie was beslist voor herhaling vatbaar. En misschien gaan wij volgende keer wel eens FlammKuchen proberen te maken in deze prima pizza pan.

Wij hebben slechts één minpuntje kunnen constateren. En dat is dat de binnenpannen niet uit het kunststof omhulsel genomen kunnen worden om af te wassen. Die zul je dus in het omhulsel moeten reinigen. Dat vinden wij wat minder, want water en elektriciteit gaan niet echt lekker samen dus is het zaak goed op te passen, en zaken zoals bloem e.d. blijven tussen het randje zitten. En aangezien wij graag en flink met bloem stoeien zoals u wel kunt zien is dat niet zo handig. Maar dat is met bijvoorbeeld een droge tandenborstel prima op te lossen. Dus over dit ene kleine minpuntje komen wij ook wel heen. Verder kunnen wij u de Elektrische Pizza Pan van de Hema warm aanbevelen. Een uitstekende koop en beslist een hele goede prijs kwaliteit verhouding. Ook al zouden ze 'm een keer zo duur maken!

Important!

TIP: Oh... Bij de weg... Inderdaad duurt het produceren van de pizza's, in geval u net als wij verse pizza's maakt, inderdaad inclusief het bakken circa 23 tot 25 minuten per stuk. Wij losten dit 'euvel' op door de eerste pizza te maken en te bakken, deze uit de pan te halen en de volgende pizza te maken (circa 3 tot hooguit 5 minuten werk), en terwijl de tweede pizza bakten met z'n allen de eerste pizza op te peuzelen.En zo ook met de tweede en de derde pizza. Op deze manier kunt u voorkomen dat uw gezelschap hongerig voor zich uit begint te staren terwijl ééntje eet en de rest alvast aan uw tafelpoten beginnen te knagen.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2015/03/05/review-hema-elektrische-pizza-pan/

5 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Mathias

  wat een prachtig geschreven verslag.

  1. Meneer Veelkantie

   Dank u zeer 😉

 2. Ien

  Erg leuk om te lezen, goede bij de weg tip ook!
  Enig idee hoe warm de pan wordt?

 3. lena

  of je koopt er nog 1 bij….. dan heb je zeker genoeg ,als er plotseling buren op de lucht afkomen 😉

 4. ria

  op zoek naar de pizzapan kwam ik dit verhaal tegen en is dit leuk weergegeven en om te lezen wat je met deze pizzapan kan doen ook de fotos zijn duidelijk. en handig

Laat een reactie achter