«

»

okt 15 2012

Bericht afdrukken

Test: Xenos Cake Pop MakerXenos Cake Pop MakerVorige week plaatste ik  een afbeelding als raadseltje. Wat het was werd uiteindelijk door bezoeker Tom op Facebook geraden. Het betrof inderdaad een Cake Pop Maker. Ofwel de bakvorm voor het maken van de populaire Cake Lolly's. In dit geval gekocht bij de Xenos.

We keken al langer uit naar een dergelijke bakvorm, maar deze zijn doorgaans best wel aan de prijs. Maar bij de Xenos liepen wij tegen een grote stapel van de links afgebeelde doosjes aan. De Cake Pop Maker, anders dan in andere gevallen gemaakt van een flexibel materiaal, kosten slechts € 10,-. En voor dat geld wilde we deze niet laten liggen. Maar we vroegen ons wel af of dit wel zou werken, zo'n flexibel bakvorm. Dat werd dus testen!

Koopmans Fijne CakeEr moet volgens alle beschrijvingen, van zowel deze alsook de andere Cake Pop Makers, gewone cake mix in. Dus kochten wij van Koopmans een pak goede luchtige Fijne Cake Mix en mevrouw Veelkantie maakte deze volgens het recept in de beschrijving aan. Geen bijzondere methode of iets dergelijks maar gewoon aan de hand van de beschrijving die achter op het pak Cake Mix staat. Dat zou immers volgens alle reclame uitingen prima moeten werken. Ondertussen beboterde en bebloemde we de vorm ook. Het bebloemen staat niet in de beschrijving maar dat leek ons wel verstandig om plakken te voorkomen.

Mevrouw Veelkantie deed vervolgens met twee lepels in iedere vorm ongeveer evenveel Cake mengsel in het onderste deel van de vorm. Dat is best even een lastig klusje want het mengsel plakt behoorlijk aan de lepels en het is best wel een stevig mengsel dat zich niet even zomaar soepel in de gaatjes laat gieten.

Cake mengsel in het onderste deel van de vorm

Maar als er al iemand handig is dan is het mevrouw Veelkantie wel. Dus weldra mocht de bovenkant erop.

De vorm werd gesloten

Het is bepaald geen stevig materiaal, en het sluit ook niet heel nauw en stevig dicht, dus wij vroegen ons wel af of de vorm niet open zou springen zodra de Cake zou beginnen te rijzen in de oven. Maar hoe dan ook, de vorm mocht in de oven. En wel in een voorverwarmde oven op 160 graden gedurende 25 minuten.

Toen het bakken eenmaal gedaan was lieten we de vorm volgens de voorschriften eerst afkoelen. Daarna opende we de vorm en kregen we dit te zien. De Cake was wat uitgelopen tussen de vorm, en een paar van de Cake Bolletjes hadden, vermoedelijk doordat het gaatje op de vorm dicht raakte, deukjes bovenop.

Cake Pop Maker mag uit de oven

Maar na de randen wat gefatsoeneerd te hebben hadden we toch 20 redelijk mooie rond Cake Bolletjes.

Gefatsoeneerde Cake Bolletjes

Na nog wat afkoelen deed mevrouw Veelkantie, wederom volgens de voorschriften, eerst wat chocolade op de stokjes zodat ze vast zouden plakken in de bolletjes Cake, en daarna drukte ze, ze in de Cake Bolletjes.

De lolly stokjes in de Cake Bolletjes geplakt

Nu hadden we 200 gram chocolade meegenomen, maar dat bleek bij lange na niet genoeg te zijn om de bolletjes helemaal in onder te kunnen dompelen en volledig te bedekken, dus deden we alleen de bovenkanten van de bolletjes. Het kleine beetje chocolade dat we toen nog over hadden goten we in een bonbon vormpje en drukte daar voor de leuk en lekker ook nog met koek gevulde chocoladebolletjes in.

Choco Cake Pop Lolly's (en een paar bonbons)

Meneer Veelkantie heeft alvast een Cake Pop geproefd en er is beslist niets mis mee! Integendeel zelfs!

Maar de voornaamste vraag is natuurlijk of er ook niets mis is met deze Xenos Cake Pop Maker. Laten we eerlijk zijn. Zo eenvoudig als ze het in de Tell Sell achtige reclames voordoen is het nooit. Met geen enkel product. Maar moeilijk is het zeker niet. Het is een beetje aanklooien. Maar ik ben er zeker van, dat als je wat geoefender bent dan wij natuurlijk zijn, dat het op den duur ongetwijfeld een fluitje van een cent is.

Voor wat betreft het 'overlopen' van de Cake tussen, en bij de dure blikken variant eveneens aan de bovenkant, de vorm kan ik zeggen dat ze, dus zowel de dure en zelfs de elektrische versie hetzelfde 'probleem' kennen. Ik heb video's gezien van de dure harde blik versie van deze vormen en de elektrische variant waar de Cake Bolletjes een stuk lelijker uitkwamen dan bij ons het geval was. Wat namelijk het lastigste is om te bepalen is hoeveel mengsel per holletje voldoende is. Doe je te weinig dan worden ze aan één kant plat, doe je teveel dan lopen ze over en zal de je randen bij moeten werken. Iets wat overigens nauwelijks te vermijden (b)lijkt te zijn. Zo mooi rond als men in de reclames laat zien worden ze nooit.

Als met al kunnen we zeggen dat het voor de hele € 10,-, zeker gezien de duurdere varianten die exact hetzelfde doen dan wel niet doen, bepaald geen verkeerde keuze is. Hier gaan we ongetwijfeld best nog wel wat lol mee beleven. Ik pieker inmiddels ook al over hartige varianten, dus hou Veelkantie in de smiezen!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2012/10/15/test-xenos-cake-pop-maker/

39 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Benno

  een spuitak gebruiken om het mengsel erin te stoppen scheelt al een boel geknoei natuurlijk. verder zal het est werken denk ik

  1. Meneer Veelkantie

   Benno,

   Het beslag was zelfs voor een spuitzak te dik. En dat voor ‘luchtige cake’ 😉

   Het ‘probleem’ was niet zozeer dat je het spul niet in de cups kreeg maar dat het nauwelijks vloeibaar was. Maar met een ander soort beslag, zeg maar regulier cake beslag, zal het alvast beter gaan 😉

 2. Marielle

  Heb vandaag cakepops gemaakt met de siliconen cakepopmaker van Jumbo.
  Hiervoor heb ik de naturelcakemix uit het cakepoppakket van Jumbo gebruikt.
  Helaas staat op de verpakking van de mix alleen hoe het beslag in een electrische cakepopmaker te bakken en hoe lang.
  Maar zowel op mixpakket als op siliconenvorm verpakking mist de baktijd in een “gewone” oven!!!
  Bovendien is ook het beslag van het kant en klaarpakket behoorlijk stevig,maar wordt geleverd met spuitzakken!Zal even oefenen zijn maar al doende leert men….

 3. Mevrouw Veelkantie

  Hoi Marielle,

  Verkoopt de Jumbo ook siliconen cakepopmakers? Interessant, dat wist ik niet. Wat kosten ze?

  De cakepops moeten zo’n 25 minuten bakken in de oven. Wij gebruiken gewone cakemix, dat gaat prima, want de speciale cakepop mixen zijn in verhouding vrij duur met gewone cake mixen. Alleen de cake mixen voor brownie achtige caken zijn niet geschikt want die blijven plakken in de vorm.

  Ik wens je veel plezier met experimenteren.

 4. Mien

  Ik heb ook de cakepopmaker bij de Jumbo gekocht. Ik heb er 3.98 voor betaald en je kunt er 8 popcakes mee maken. Ik was ook al aan het surfen hoe lang ze in de oven moesten staan. Nu weet ik het 25 minuten.
  Ben benieuwd hoe het me afgaat na jouw ervaring. Een alternatief is nog altijd balletjes draaien van cake kruimels vermengd met botercreme.

 5. Mevrouw Veelkantie

  Hoi Mien,

  Oke, dat is op zich niet duur, en qua prijs in verhouding met de popcakemaker van de xenos, waar wij 9.95 voor betaalde en je 20 cakepops in kan bakken.

  Balletjes draaien van cakekruimels en botercreme…mja…ik weet het niet. Zijn dan toch niet echt cakepops…

  Ik zou zeggen, experimenteer er op los, en laat ons eens weten wat jouw bevindingen zijn!

 6. Lissy

  vanmiddag de cakepop maker van Xenos geprobeerd. Met een spuitzak vullen is ideaal. Wel de vorm invetten en dan komen er mooie ronde bolletjes uit na 25 minuten bakken :-)

  Versierd met candy melts en chocolade. Ze zijn heerlijk!

 7. Mevrouw Veelkantie

  Hoi Lissy,

  Leuk dat het zo goed gelukt is!

 8. Yvonne

  Prachtig experiment! En ik heb laatst van die kruimels-met-botercreme gegeten. Deze lijken mij veel lekkerder!
  Zou het helpen op de bovenzijde te verzwaren? Door iets tussen de bolletjes te leggen zodat het beslag minder tussen de bolletjes doorloopt? Misschien dat iets als bestek (lang en smal en toch redelijk zwaar) zou werken. ‘t Wordt natuurlijk wel heel heet in de oven, dus voorzichtig er weer af halen.. ook oppassen met schuiven.

 9. sandra

  hoe het makkelijk van de theelepel gaat is een kommetje met water ernaast en de theelepel ff “dopen” in het water,je zal zien dat het beslag ervan af glijd,
  succes!!

 10. Nicci

  Als je de cakepops maakt van cakekruim met botercrème heb je eigenlijk de originele Amerikaanse cakepops. Heel lekker maar oh zo machtig. Heb ze in New York bij Magnolia Bakery (dé cup cake winkel van Amerika) geproefd. Die smaken exact zo (en zijn net zo machtig) als de cakepops met kruim en botercrème die ik zelf heb gemaakt. Ga nu de siliconen Xenos cakepop maker uitproberen met cakepop mix van de Jumbo. Ben erg benieuwd naar het resultaat. Ben heel blij dat jij de baktijd en oven stand vermeldt, want die kan je idd nergens terugvinden voor bakken in een traditionele oven.

 11. Mar

  Op youtube staat een heel leuk filmpje van Joyce die balletjes draait van chocoladecake. Heb ik ook geprobeerd. Cake verkruimeld en Tova chocoladesaus erdoorheen geroerd. Balletjes gedraaid, lekker klef en in de witte chocolade gedoopt. Erg lekker. Versieren is moeilijker dan je denkt, wel een uitdaging, kerstballen en sneeuwpop.

 12. Amy

  Hoe warm moet de oven dan?

  1. Meneer Veelkantie

   Amy,

   Staat in de tekst.

 13. ineke

  ze zitten in de oven op dit moment en nu maar afwachten ;-D

  1. Meneer Veelkantie

   Ineke,

   En… is het wat geworden?

 14. ineke

  sorry sorry, twee drukke dagen later zijn de cakepops alweer op. Het ging super. Ik heb de vorm verzwaard met messen overdwars tussen de bolletjes. De vorm kwam nl. omhoog. Daarna ging het prima. Ik heb ze 20 minuten gebakken. Heb de vorm alleen omgespoeld van tevoren en niet ingevet. De bolletjes er direkt uitgedrukt toen ze gebakken waren en dat ging prima.
  Voor de chocolade heb ik 200 gram chocolade (dit vond ik meer dan genoeg, had zelfs nog over) in een glazen schaaltje in de magnetron gesmolten. Snel en makkelijk. Wel goed roeren en niet te heet laten worden. Heb met een lepel wat chocolade erover laten lopen en dat met een spatel uit een spatelsetje voor cupcakes (ook van xenos) mooi glad verspreid. Bij het dopen werd de laag veel te dik. Daarna wat spikkels erover geschept. Ging super.

  Als cakebasis heb ik de straciatella cakemix van de lidl gebruikt. €1,19 (er is een citroen en straciatellasoort standaard in het assortiment)
  Dit bevat cakemix; een zakje met chocoladevlokjes voor erdoor en een pakje met 75 gram glazuur. Gebruik deze ook vaak voor de cupcakes. (soms hebben ze ook latte macciatocake en die is ook heerlijk, maar daar gaat het nu niet over) In dit geval heb ik echter alleen de basis gebruikt. Hield nog zoveel over, en heb daarvan nog 8 cupcakes gemaakt. Deze cakemix is trouwens ook heel prettig in de vormpjes te scheppen. Heb daarvoor twee kleine lepels gebruikt en dat ging zonder smeren.

  De kinderen hebben er de kerstdagen heerlijk van gegeten. Mijn jongste heeft er drie op en wilde er nog wel meer, maar dat mocht niet. Het was dus een groot succes. Vond het wel veel gesmeer, maar ook wel leuk om te doen. Mijn zoon heeft ze besteld voor zijn verjaardag in januari, dus nog maar een keertje oefenen. Wil kijken of het ook lukt met sate prikkers……….

  1. Meneer Veelkantie

   Ineke,

   Leuk dat het goed uitgepakt is. En best een slim idee om de vorm te verzwaren met bestek. Die gaan we onthouden 😉

   Ik denk dat saté prikkers wat te dun zijn. Maar je kunt de stokjes zo ongeveer overal kopen. In ieder geval bij de Jumbo, de Xenos en ik meen ook bij Jamin.

 15. annemarie

  goedemorgen,
  Vanochtend voor het eerst aan de slag om cake lollies te maken. Ik heb hiervoor het bakblik van de Hema gebruikt. Die kost normaal 15 euro maar met 20 procent korting had ik hem nu voor 12 euro. Het is echt van hard bakblik en er zitten twee klemmen bij om de platen op elkaar te houden. Verder waat lollystokjes. Heb hiervoor de bakmix van de liddl gebruikt. 20 minuten in de oven gedaan. Heb het blik nog niet geopend… Ik heb er te veel beslag in gedaan want het kwam er door het gaatje aan de bovenkant allemaal weer uit. Ik ga straks het bakblik openen en laat jullie nog weten wat het resultaat was! Oh ja je kunt er 18 cakejes mee bakken!

 16. Stéphanie

  Leuke uitleg. Ben nieuwsgierig of je al hartige varianten hebt gemaakt?
  Ik ben inmiddels ook fanatiek aan de gang gegaan met het maken van cake pops. Gisteren een speciale mix voor cake pops geprobeerd en dat werkte echt goed! Kreeg mooie luchtige balletjes!
  Met botercreme vind ik de cakepops toch vaak wel wat machtig, dan zit ik na eentje al vol haha.

 17. anita de jong-rakhorst

  mijn mama gaat voor me morgen bij de xenos kijken om te halen.
  ik woon in een dorpje zonder winkels .
  en ga het proberen .
  ook om uit te delen voor mijn zoon op de peuter speel zaal als afschijt.
  heb je veder nog leuke tips voor me.

 18. Ada

  Pop cake maker Xenos Princess electr. variant.

  Vandaag voor de eerst keer de electrische variant gebruikt. Super! Mooi rond en eerlijk. Direct leuk versiert. De action verkoopt leuke boekjes voor ideeën voor versieringen. Duur bakken was 4-6 min. Maar na 4 min. waren ze echt klaar! Ook het beslag voor pop cake gekocht bij action. Niks mis mee. De Xenos verkoopt al het andere wat een stuk goedkoper is dan bij de jamin. (3 uitsteekvormpjes ong. 3 euro, bij Jamin 9 euro, precies hetzelfde!)

 19. Marloes

  Je kunt de mix heel makkelijk in de vormpjes verdelen met een automatische ijslepel (zo een waar je in moet knijpen). Het beslag valt zo heel mooi in een bolletje in de vorm. Ik gebruik die ook altijd met cakejes maken. Ik heb vandaag toevallig de cake pop stokjes bij de Action gekocht, volgens mij 59 cent.

 20. Jennifer

  Hallo bakfanaten.

  Ik heb in een enthousiaste bui de siliconen cakepopmakef van de Xenos aangeschaft voordat ik precies wist hoe ik aan het werk zou gaan. Enfin, gelukkig op deze blog terechtgekomen en aan de slag gegaan.

  Door schade en schande de volgende tips:
  – gebruik gemaakt van de cakepopmix van Xenos zelf; makkelijk in gebruik. LET OP in de omschrijving staan de botercreme en de cakepopbeslag apart (amerikaanse versie) maar als je de siliconen bakvorm gebruikt gewoon alles bij elkaar voegen en vullen maar!
  – baktijd kan je aanhouden van op de verpakking.
  – vorm insprayen met bakspray (Oetker)
  – vorm vullen tot de rand, met een klein “toefje” bovenop, kennelijk juiste verhouding.
  – de deksel voorzichtig aan een kant exact plaatsen en dan stukje bij beetje van bijvoorbeeld links naar rechts laten zakken, dan past ie precies.
  – voorzichtig de randen aandrukken en hier en daar in het midden (geen verzwaring nodig dan)
  – in de oven
  – na baktijd verwijderen en voorzichtig met sateprikker hier en daar in de bovenkant(bij de gaatjes) prikken of ze gaar zijn
  – na openen, iets laten afkoelen maar niet te lang. Als je ze nog lauwwarm eruit haalt, blijven ze het mooist (vind ik)
  – stokjes erin ( bij Xenos het goedkoopst, bij Pipoos zijn er ook extra lange te koop)
  – versieren naar eigen inzicht

  Mijn dochter was supertrots op haar verjaardagstractatie!

  Hoop dat ik hiermee mede bakkers heb kunnen informeren, veel bakplezier!

  Jennifer

 21. ineke

  de stokjes zijn bij de action nog goedkoper. 0,59 cent voor 80 stuks

 22. els

  bij de xenos geweest maar geen siliconen cakepopmaker

 23. asena

  de stokjes zijn ook heel voordelig gewoon bij de action ! heb je er 80 voor nog geen euro !

  ik heb de cakepop mix van de xenos, alleen staat er alleen op hoelang ze in de normale oven moeten. Dat is hartstikke handig natuurlijk, alleen heb ik een cakepop maker. iemand enig idee hoelang ze daarin moeten?

 24. Sn.Wilsophie

  Wat leuk om te lezen, al zou ik de vorm niet bebloemen maar omspoelen met water , dat is de voorschrift voor siliconen en het beslag erin doen met een ijslepel. Erg leuk als tractatie, voor de kleinkinderen.

 25. Sander

  Ik heb de cakepops vorm van de Hema en ga kijken hoe deze werkt. Handig is dat er klemmetjes bij zitten om de twee helften bij elkaar te houden. Verder ga ik gewoon zelf een cakebeslag maken (kwart boter, kwart eieren, kwart bloem en kwart suiker, evt met smaakje en wat bakpoeder). Laat jullie wel weten hoe dit is bevallen.

 26. Kirstie

  Ik ben dan uiteindelijk ook aan de slag gegaan met de Xenos vorm en mix van de Jumbo. Chocolade gesmolten en een beetje gekleurde stooisel er over gedaan. Toen proeven … en ik was niet onder de indruk. Ik vond ze heel erg droog! Ik heb ze vorig jaar in Amerika gegeten en toen had ik nog nooit gehoord van cakepops. Wat ik nu gemaakt heb is in de verste verte niet te vergelijken met de Am. cakepop. Ga dit weekend toch proberen met cake en botercreme en bolletjes draaien.

 27. desiree

  Ik heb cake pops beslag van de action gebruikt zo slecht ik heb ze hellemaal vol gedaan maar ze worden aan 1 kant hellemaal plat dus niet beslag bij de action kopen

 28. Its O'cake

  @Els bij Casa verkopen ze die nu ook voor dezelfde prijs 😉

 29. Jacqueline

  Ik wil de cakepop balletjes met kleurstof kleuren en in een normale cake verwerken. Leuk effect bij het aansnijden. Op google te vinden onder zoekterm polkadot cake

 30. Shaan

  Beste,

  Ik ben super blij dat je dit hebt genoteerd. Ik heb 1x mijn cakepop oven vorm gebruiken en nu hebben mijn kinderen de handleiding gebruikt als kleurpapier. Ik kan niets meer lezen van de instructies.
  Zou je me misschien een scan kunnen bezorgen? Ik zoek heel het internet af naar een copy.

  Alvast bedankt.
  Mvg
  Shana

 31. Supermam

  Bij de Action heb je ook zo’n siliconen popcakemaker te koop. Goed voor 12 popcakes en voor nog geen 3 euro!

 32. luca

  hoi
  ja klopt gisteren bij action gekocht voor 2.98
  meteen uitgeprobeerd en werkte super. mooie cakeballetjes!!!

 33. Elly

  Ik heb net zo’n cakepop vorm alleen dan bij de action weg. Heb m vandaag voor het eerst gebruikt en gewoon gevuld met een slagroomspuit. Is overigens het beste tegen geknoei en het beste voor het verdelen van het cakedeeg. ^^

 34. chenefleur

  goeimorgen,
  De bolletjes zakken vaak over de stokjes, dit kan je voorkomen door
  een beetje suiker met een druppeltje water te smelten in de magnetron,
  de stokjes één centimeter diep in de gesmolten suiker te dippen, dit eerst te laten drogen en dantot de helft van het bolletje, in de popcake steken.
  Zo is het stokje ruw en zakt dw cake niet naar beneden.
  De orginele cakepop gemaakt van verkruimelde cake met frosting.
  Zelf maak ik ze in de mini cupcake maker, omdat ik die nu éénmaal heb,
  Staat heel leuk kleine cupcakes op stokjes.Ze zijn zo klein dat eenmaal versiert het net bolletjes zijn.
  ik maak ze van basis beslag van cupcakes, die je zelf kan maken van bloem boter enz.,
  Hiervoor heb je geen dure kant en klaar beslag nodig.
  Veel benodigdheden kan je bij de action het goedkoopst halen.
  die cakepop weet echt niet dat hij niet gemaakt is met merk materiaal van een dure winkel of met action spullen en hij smaakt net zo lekker.
  de eerste keer dat ik ze maakte bedacht ik tijdens het versieren dat ik ze nergens in kon zetten, ik vind piepschuim of oase ook een goed idee.
  maar ik heb een plank steigerhout gepakt, en hier gaatjes in geboord, plank geschuurd en schoon gemaakt, ga straks uit proberen hoe en of de cakepops er in blijven staan.

 35. chenefleur

  En het is gelukt de popcakes blijven staan hihi
  ik heb een paar keer de vraag gelezen hoe lang de cakes in de cakemaker moeten zelf doe ik 4 mn. dan draai ik ze en dan nog 4 min. je kan met een sateprikker kijken of ze gaar zijn.steek de prikker in de cake als deze er schoon uit komt is de cake gaar .
  De tip van de slagroomspuit is inderdaad erg handig, omdat ik deze niet heb, heb ik een spuitzak gebruikt (blokker).

Laat een reactie achter