«

»

nov 08 2010

Bericht afdrukken

Sub in Subway staat voor ondermaatse kwaliteitUpdate - 30-04-2014: SubWay zwicht voor dreigementen van moslims en gaat 100% halal in Verenigde Koninkrijk.

Subway BetaviastadVanmiddag waren we even in shoppingcenter Bataviastad (zie recensie). We waren op zoek naar aantal zaken, waaronder een keukenmachine (zijn daarvoor geslaagd, namelijk een Tefal voor een prikkie), gympies voor mevrouw Veelkantie (helaas niet gevonden) en alles dat we eventueel zouden tegenkomen dat ook wel mee mocht.

Vanzelf kregen we trek in iets lekkers, maar onze ervaringen met de horecagelegenheden in Bataviastad waren niet om over naar huis te schrijven. Maar… er is enige tijd geleden, op de plek van de snackbar, een Subway broodjesuitbater gekomen, dus tijd om deze eens op de proef te stellen.

Hadden we dat maar nooit gedaan. Dik € 12,00, ofwel 25 ouderwetse guldens armer voor twee broodjes, een bak koffie en een cola, hadden we een vies maar vooral besodemieterd gevoel. Want dit was niet gewoon slecht. Dit was slechter dan slecht. En natuurlijk kunt u mij op mijn woord geloven, maar ik bewijs het ook nog eens graag.

Eerst het goede nieuws. De broodjes worden vers gemaakt waar je bij staat. Maar dat wil ook zeggen dat het personeel alle kans heeft om een fatsoenlijk broodje af te leveren. Ze liggen immers niet een halve dag of langer te broeien in de vitrine. Maar dat is het enige goede nieuws.

Eerst even wat wij bestelden volgens de folder/ menukaart en daaronder wat we ontvingen:

Subway Stake & Cheese € 4,20 (volgens folder)

 Steak And Cheese

Subway Stake & Cheese (in het echt)

Subway Stake & Cheese

Subway Stake & Cheese

Subway Chicken & Bacon Ranch € 4,95  (volgens folder)

Chicken And Bacon Ranch

Subway Chicken & Bacon Ranch (in het echt)

Subway Chicken & Bacon Ranch

Foto's-0010

Natuurlijk verwachten wij niet dat Subway de broodjes in het echt voor 100% kan kopiëren. Alhoewel bijvoorbeeld concurrent Bufkes (zie de recensie) daar aardig in weet te slagen. Bufkes maakt ook de portionering waar die zij op de foto's van haar producten laat zien. Dat kunnen we van Subway niet zeggen. De steak, bacon en kip moesten we met een vergrootlas zoeken.

Laten we over de meer dan schandalige prijs kwaliteitsverhouding maar zwijgen! En helaas was dit niet onze eerste slechte ervaring met deze firma. Ook in Almere is de kwaliteit ver onder de maat, maar fractioneel minder slecht dan in Bataviastad. Kortom, Subway leverde ons een meer dan waardeloos product voor een absurde prijs. Dit was de laatste keer dat wij ooit een Subway toko zijn binnengestapt.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2010/11/08/sub-in-subway-staat-voor-ondermaatse-kwaliteit/

7 reacties

Naar het reactie formulier

 1. sdfqsdf

  Makkelijk he achter je pc wat negatief te zijn over iedereen en nog wat. dommen aap.

  1. Meneer Veelkantie

   Sorry beste sdfqsdf als ik jouw gevoelens over Prutway heb gekwetst. Wist niet dat jouw gevoelens zo diep gaan over en voor Prutway. Hebben ze trouwens ook Prutways in België? Dat wist ik niet.

   Desalniettemin. Voor dit soort reacties heb ik een speciale blogpost ingericht. Kijk hier eens. Hier mag je zeuren, zaniken en beledigen wat je wilt. Zou je zo vriendelijk willen zijn om je diepere gevoelens aangaande mijn negativiteit over Prutway voortaan daar te uiten?

 2. Peter

  Toevallig, meneer Veelkantie, heb ik 2 dagen geleden eens wat geexperimenteerd met 2 handen vol bloem, een zakje droge gist, wat zout en een flinke slok water.Mijn doel was op zo snel en simpel mogelijk 2 lekkere broodjes te bakken om die te gebruiken voor een broodje gezond.Aangezien ik een stokbrood onhandig eten vind.Heb ik 2 mooie custom made ciabatta’s formaat broodjes gebakken (zonder de italiaanse kruiden) Lekker heet uit de oven direct kaas erop (lekker smelten), paar plakjes rauwe gerookte ham en daarna super verse sla,tomaat,ringetje ui,paar plakjes augurk en uiteraard op smaak brengen met peper en zout. De boter vervang ik door iets sandwich spread op het broodjes te smeren.

  Ik denk dat me de 2 broodjes (nouja ciabatta formaat) ongeveer op 1 euro komen en met het beleg erop hooguit 4 to 4,50 euro.
  Wij hadden er een behoorlijke maaltijd aan.

  Als ik de bovenstaande foto’s zie dan is het gewoon belachelijk dat er zoveel geld gevraag wordt voor zo’n 13 in een dozijn broodje wat absoluut de naam broodje lekker niet mag dragen.

  Subway denkt een uniek concept op de markt te zetten door hun klanten tot in detail te laten kiezen wat ze op hun broodje willen.Is allemaal wel leuk maar
  dan moet het wel eerlijk en voor een redelijke prijs.

  1. Meneer Veelkantie

   Peter,

   Inderdaad. Schandalige prijzen en dan ziet het ook nog uit zoals op de foto’s terwijl ze de broodjes dus klaarmaken waar je bijstaat!

   Maar euh, waar blijven de foto’s? 😉

 3. Peter

  Jah de foto’s ..hahah zal er de volgende keer aan denken. :)

 4. WALUIGI96

  Maar hoe was de smaak van het broodje?

  Ik ga regelmatig naar de Subway en bestel altijd een Chicken Terriyaki…
  Die vind ik ontzettend lekker.
  Andere broodjes heb ik (nog) niet geprobeerd.

 5. Melissa

  Broodjes waren zo overvol belegd, amper dicht te vouwen waardoor de andere kant openscheurde en vervolgens slecht doorgesneden. Alles viel eruit en amper fatsoenlijk te eten.

Laat een reactie achter