«

»

Afbeelding

Varkensbuikrollade van de smoker

Het was weer een experimentje maar het pakte, zoals eigenlijk meestal zo niet altijd, behoorlijk goed uit. Men neme namelijk een flink stuk varkensbuik zonder vel, bestrooid deze rijkelijk met kruiden aan beide kanten, rolt deze mooi op, bind deze op met opbinddraad en legt deze gedurende circa 4 tot 5 uur, tot dat de kerntemperatuur zo'n 92 graden is, op de smoker bij een temperatuur van circa 120 graden. Klaar!

Varkensbuik rol doorsnede


Deze blogpost is 723 keer bekeken

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2013/07/22/varkensbuikrollade-van-de-smoker/

7 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Alain

    Ziet er goed uit zeg! Wil je ook de “geheimen” kruidenmix delen? :)

  2. Michiel

    Sodeju! Dit ziet er ernstig lekker uit!

  3. Meneer Veelkantie

    Michiel,

    Hahaha, dat was ook ernstig lekker ;)

    Alain,

    Vooruit dan maar… Ik gebruik mixen van de Lidl (Grillmeister) of Badia (van C1000) ;)

  4. bob

    Dat wordt weer de smoker aansteken vanmiddag. Wat een prachtig stukje vlees zeg
    Gr ,Bob

  5. Alain

    Met gillende (fiets)baneden naar de Lidl en C1000!!!!!!! :)

  6. Alain

    En uiteraard naar de slager want alleen kruiden op de smoker is ook wat karig ha ha…

  7. kennemercavemen.nl

    Ik zou het spek laten zitten wordt het lekker knapperig en het is heerlijk om te eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *