«

»

Apr 07 2013

Bericht afdrukken

Gefrituurde UienringenGefrituurde UienringenWat bij heel veel, en met name barbecue gerechten, heerlijk is zijn gefrituurde uienringen. En ze zijn heel eenvoudig te maken. Het is vaak alleen even dat u een tipje krijgt hoe u het beste aan de slag kunt gaan. En daar heeft u ons voor. Dus we gaan aan de slag!

Het is niet moeilijk om te raden wat uw voornaamste ingrediënt is. Uien, en het liefst zo groot mogelijk!

Grote uien is belangrijk omdat u deze in ringen gaat snijden. Te kleine uien hebben de neiging om te breken, en bovendien verbranden ze een stuk sneller. Dus zoek in de supermarkt of bij de groenteboer, al dan niet op de markt, de grootste uien uit die u kunt krijgen. En dan is het eenvoudig, want u snijd deze gewoon in flinke dikke ringen. Te dunne ringen breken namelijk tijdens het snijden of frituren. En dat willen we natuurlijk niet.

Uienringen en Beslag

Helaas beschikten we zelf niet over hele grote uien, dus moesten we het met een middelmaatje doen. Het was dus een beetje behelpen, maar ze waren voldoende dik om er lekkere uienringen van te maken.

Komen we bij het beslagje. We gebruiken hiervoor ons 'all purpose' beslagje. We gebruiken dit beslagje namelijk ook voor onze kippeling, kibbeling en lekkerbekjes. En het 'receptje' treft u hieronder aan:

Beslagje:

  • 150 gram bloem,
  • 200 ML melk,
  • 50 ML water,
  • 2 eieren.

Dat is alles. Maar u kunt desgewenst de melk en het water vervangen voor bier (vinden we zelf helemaal niet lekker) of bronwater met bubbels. Het voordeel van de bubbels is dat het, het beslagje lekker luchtig maakt, maar echt noodzakelijk is het niet. U kunt ook wat gist, slechts een heel klein snufje, toevoegen en dan krijgt u van die opgeblazen gefrituurde uienringen. Maar wederom... echt noodzakelijk is het niet.

Nadat u het beslagje even wat heeft laten rusten kunt u de uienringen in het beslagje gooien en even goed en voorzichtig, zodat ze niet breken, met de hand door de kom scheppen zodat de uienringen voorzien zijn van een laagje beslag. Daarna laat u ze even een beetje uitlekken op bijvoorbeeld een bordje.

Nu zet u een pan met een laagje olie (gewoon zonnebloemolie) op het vuur en verwarmt dit tot circa 170 graden Celsius. Nu legt u de uienringen één voor één in de pan en bakt ze om en om tot ze goudbruin zijn. Dat duurt maar een paar minuten, naar schatting zo'n 3 minuten per kant, dus u moet er even bijblijven.

Leg nu de gefrituurde uienringen op een schaal met wat keukenpapier ertussen zodat de overtollige olie uit kan lekken, bestrooi deze met peper en zout, of een kruiden naar uw keuzen, en u bent klaar om ze te verorberen. Heeft u meerdere batches te frituren dan kunt u de reeds gefrituurde uienringen even in de oven leggen in een voor de ovenschaal om deze warm en krokant te houden tot u alles heeft gefrituurd.

Rest ons alleen nog om u smakelijk eten te wensen. Heerlijk voor bij de spareribs en gepofte aardappel!

Gepofte-Aardappel-met-kruidenboter-gefrituurde-Uienringen-en-Spareribs_thumb.jpg

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2013/04/07/gefrituurde-uienringen/

1 reactie

  1. Mushanga

    Je zou ook i.p.v. de kruiden achteraf toe te voegen, deze al in het beslag mee kunnen mengen. Persoonlijk vind ik het met bier wel lekker. Dit is echter even uitproberen.

Laat een reactie achter