«

»

apr 12 2014

Bericht afdrukken

Het Hoofddoekjes experiment (must see!)Als u hier al langer komt dan weet u ondertussen wel dat meneer Veelkantie zijn religiekritiek niet onder stoelen of banken steekt. Het maakt daarbij niet zo heel veel uit over welke religie (of ideologie en/ of andersoortig geloofssysteem) we het hebben, christendom, judeaïsme, de islam of wat dan ook, het is mijn fundamentalistische atheïstische ogen allemaal pure rot van en voor de menselijke geest en waardigheid. Jawel, ik zie heus het onderscheid tussen religies, en dat de ene net even of zelf flink veel kwaadaardiger is dan de andere religie/ ideologie.

Maar als u hier al langer komt dan weet u ook dat meneer Veelkantie zweert bij vrijheid. Iedere vrijheid! Ik ben en voel me volledig vrij om mijn religie/ ideologiekritiek ongezouten te ventileren. Maar dat neemt niet weg dat andere mensen even zo vrij zijn om welke religie of ideologie aan te hangen. Als daarbij het dragen van een hoofdbedekking komt kijken, en dat gebeurd in vrijheid (voor zover daarvan sprake kan zijn in geval van religie) dan is dat wat men moet doen.

Veel mensen snappen helaas niet dat het ene het andere niet uitsluit. Ja in kan mordicus gekant zijn tegen religie (en ideologieën) en toch van mening zijn dat je desalniettemin vrij bent om een religie (of ideologie) aan te hangen. Want freedom works both ways people! Jouw visie of overtuiging opleggen aan andere als bindend gebod of verbod, ook al zou en is dit andersom in geval van religies en ideologieën niet zelden het geval, is niet minder funest voor ons aller vrijheid. Het zou daarom niet in het hoofd van meneer Veelkantie opkomen om bijvoorbeeld een meisje of vrouw met een hoofddoekje uit te kafferen. Of passief toe te laten dat een moslima met een hoofddoekje uitgekafferd zou worden.

Fousy, een Amerikaan van Arabische islamitische komaf deed een experiment om te zien of en hoeveel mensen net als meneer Veelkantie denken. Hoeveel mensen zouden er ingrijpen als ze getuigen zijn van precies dat, ofwel het uitkafferen van een meisje met een hoofddoekje. En helaas zijn er maar bar weinig mensen die de essentie van vrijheid volledig blijken te snappen. Oké, Fousy noemt het racisme, en dat is natuurlijk onzin. Religie heeft niets met ras of racisme te maken. Maar walgelijk en schofterig is het evenzo wel. Daarom is de onderstaande een must see video.

En dan, als we dan toch bezig zijn... ook nog even onderstaande filmpje van het programma What Would You Do waarin een Amerikaanse soldaat, die elders met moslimsradicalen het gevecht aangaat, exact vertolkt wat ik ook zeg!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/04/12/het-hoofddoekjes-experiment-must-see/

Laat een reactie achter