«

»

okt 28 2011

Bericht afdrukken

Test Iglo BeefburgersNaast de Steaklets heeft Iglo ook nog Beef Burgers. Dus waarom die die niet eveneens uitproberen. Deze waren bovendien nog eens in de aanbieding bij de Boni van € 3,99 voor € 1,39 (4 stuks van in totaal 450 gram).

Nu waren we over de Steaklets niet zo te spreken. Ze waren wel smakelijk en het ziet er visueel erg goed uit, maar de Steaklets zijn na bereiding erg zacht. Alsof je rauw vlees eet. Geen lekker mondgevoel dus.

Misschien dat de Iglo Beefburgers beter zijn?

Ik moet u helaas telleurstellen. De eveneens, net als de Steaklets, reeds gebakken Beefburgers lieten zich niet mooi bakken in de boter. Je moest ze wel heel hard bakken wilde ze wat bruinen.

Hadden we ons aan de bakvoorschriften gehouden dan hadden we sompige bleke zachte burgers gegeten die bij het omdraaien of het op een broodje of iets dergelijks leggen uit elkaar vielen. Het vlees van de Beefburgers was nog veel zachter dan dat van de Steaklets.

Dus bakten we ze langer en harder dan de bedoeling is volgens de verpakking.

Dat leverde weliswaar een wat bruinere Beefburger op maar dat maakte de structuur, of liever het gebrek eraan, niet beter. Het bleef een hele kleffe hap. Ook in dit geval, net als bij de Steaklets, gaf het een heel onaangenaam mondgevoel. Ook de smaak was veel minder dan de Steaklets.

Iglo zet deze Beefburgers hoog in de markt in. Men wil de suggestie wekken dat het om een stukje kwaliteit gaat terwijl het gewoon separatorvlees is. Men vraagt daarom ook een normaliter absurde prijs voor deze Beefburgers. Zoals gezegd betaald u voor een pakje van vier stuks ergens tussen de € 4,49 en de € 3,99. Dat terwijl wij de aanbiedingsprijs van de Boni, ofwel € 1,39, eigenlijk al teveel vonden. Want de kwaliteit is dusdanig erbarmelijk dat dit het niet waard is.

De Iglo Beefburgers komen er bij ons niet meer in. Dan kunt u beter nog gewoon zo’n heel ordinair pak hele goedkope hamburgers kopen van bijvoorbeeld Mora. Die zijn beter dan deze meuk.

Zie ook:

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2011/10/28/test-iglo-beefburgers/

1 reactie

  1. Eugène

    Ben op zoek naar een iglo beefburgers reklame waar ik midden jaren tachtig in speelde. Gezamenlijk zingen in een kinderklas, legendarisch.

    Weet je waar ik zo’n trek in heb, een lekkere beefburger, t liefste nog twee.
    Lekker gebakken, extra veel friet, iets anders blief ik niet.
    Dat wil ik eten vandaag ja dat wil ik eten vandaag ja dat wil ik eten vandaag hhmmm hhmmm

Laat een reactie achter