«

»

aug 13 2014

Bericht afdrukken

Yasmina Haifi denkt dat Jodenhaat onder VVM valt

Gisterenavond tegen half 12 plaatste Yasmina Haifi, twitterende onder @HaifiY, een hoogst antisemitische tekst via haar account. Dat an sich is niet schokkend want de antisemitische tweets van moslims zijn al niet eens meer op de 2,5 miljard handen van alle moslims in de wereld te tellen. Wat het schokkend maakt is de positie van Yasmina Haifi.

Yasmina Haifi

Yasmina Haifi is namelijk niet alleen 'Cultureel Antropologe' en als PvdA-lid (en voormalig Groenlinks-lid) graag geziene gast bij de VARA, en daarnaast mede-oprichtster en voorzitter van 'Actiecomité Herstel van Vertrouwen' (dat racisme en discriminatie bij de politie zegt te willen tegengaan), maar ze is (inmiddels was) bovenal werkzaam als ambtenaar voor 'Het ministerie van Veiligheid en Justitie' als projectleider van het 'Nationaal Cyber Security Centrum'.

In die hoedanigheid zou zij dus zeer objectief moeten zijn en qua integriteit boven iedere twijfel verheven moeten zijn gezien zij eveneens met, zeker  voor terroristen interessante, staatsgeheimen en zeer gevoelige informatie omgaat.

Ronduit idiote kronkels en samenzweringstheorieën uit zo nodig nog idiotere bronnen en schimmige hoeken, zoals de keer op keer ontzenuwde en bewezen valse hoax dat 'de zionisten' (lees: Joden want dat is immers wat ze werkelijk bedoeld) iets te maken zouden hebben met islamitische terreurorganisaties als ISIS, zouden dus in het hoofd van een dergelijke functionaris in dienst van Nederland niet eens post mogen vatten. Laat staan dat haar, ongetwijfeld door haar islamitische achtergrond ingebakken, Jodenhaat de overhand krijgt en daardoor niet helder meer kan denken.

Er is volkomen terecht geen plaats voor mensen met dit soort obsessieve gedachtekronkels op zo'n gevoelige plek binnen de ambtenarij. Reden ook dat zij onmiddellijk geschorst werd door het ministerie en haar detachering per direct beëindigd werd. Hetgeen dus effectief haar ontslag betekend bij in ieder geval 'Het ministerie van Veiligheid en Justitie'. Alleen lijkt Yasmina Haifi de ernst van de situatie bepaald niet te onderkennen en blijft hoog en laag volhouden dat ze 'slechts de waarheid' sprak op Twitter en haar uitlatingen onder de vrijheid van meningsuiting vallen. Ze was dan ook vooral verbolgen over het laatste feit en trok de conclusie dat 'vrijheid van meningsuiting kennelijk niet voor iedereen opgaat'. Op z'n minst een volkomen wereldvreemde houding. Hetgeen haar ontslag alleen nog maar veel meer billijkt.

PvdA Jodenhaat is een meningKennelijk denkt Yasmina Haifi dat het openlijk uiten van Jodenhaat, want minder dan dat is het niet, beschermd zou worden onder de vlag van de vrijheid van meningsuiting. En Yasmina Haifi heeft dat niet van een vreemde. Want uit de tweet van de PvdA, waarin zij het voor doen komen dat men afstand neemt van de antisemitische uitlatingen van Yasmina Haifi, doet men alsof het om een 'standpunt' dus een mening zou gaan. En over 'standpunten' dus meningen kun je van gedachten verschillen. Daarmee is het probleem opgelost?

Het had de PvdA gesierd als men minstens heel ruim afstand had genomen van het vuige antisemitisme dat kennelijk in het hoofd van Yasmina Haifi gehuisvest is en daarmee duidelijk een signaal afgeeft dat dit soort antisemitische idiotie beslist geen onderdeel is van het PvdA denken. En daarmee ook direct afstand doet en neemt van Yasmina Haifi als actief lid en media boegbeeld van de partij. Dat doet men echter in deze halfslachtige tweet in ieder geval niet.

Hierdoor blijft de indruk bestaan dat antisemitisme 'een standpunt' en dus 'een mening' is waarover je 'van mening kunt verschillen'.

Laten wij nou eens duidelijk zijn in Nederland. En het zou de PvdA met haar enorme moslim achterban sieren als zij deze kar zou trekken. Antisemitisme is racisme! En is dus bij de wet niet toegestaan. Niet voor haar achterban, niet voor het volk en zeker niet voor ambtenaren! En al helemaal niet bij ambtenaren die een rol vervullen bij de bescherming van Nederland tegen terrorisme van o.a. islamitische aard en oorsprong. Dus kom op PvdA, laat nu je ware kleuren zien!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/08/13/yasmina-haifi-denkt-dat-jodenhaat-onder-vvm-valt/

Laat een reactie achter