«

»

aug 17 2014

Bericht afdrukken

Plunderen uit protest tegen ‘racisme’?Plunderingen

Eerder op de avond plaatste ik, uit verbazing en zeg maar ook een vorm van protest naar aanleiding van de aanhoudende rellen, vernielingen en plundering vanwege de dood van Michael Brown in Fergunson en het feit dat zelfs de staatspolitie ingezet moest worden en thans de noodtoestand geld, de onderstaande sarcastisch tweet op Twitter:

Vrij snel na het plaatsen ontving ik daarop de volgende onderstaande, kennelijk retorisch bedoelde, vraag als reactie.

Een reactie die ik niet echt kan plaatsen. Kennelijk moet je extreemrechts of een racist zijn om een sarcastische opmerking te plaatsen over een bizar fenomeen als het, zogenaamd als reactie op en uit protest op 'onrecht', vernietigen van andermans eigendommen, plunderen van o.a. met name audio, video en witgoedzaken en het vervolgens naar huis slepen van allerhande waardevolle zaken. Het zal ongetwijfeld aan mij liggen, maar ik zie het verband en de logica er niet van in. Talloze onschuldige mensen extreem zwaar duperen en onrecht aandoen onder het mom van 'recht & rechtvaardigheid' eisen? Moeten die gedupeerde nu weer hetzelfde doen om hun 'recht' te halen?

Het gaat er nog niet zozeer om of de tiener doelbewust vermoord is door de politieagent in kwestie of dat er meer aan de hand was dat het incident in een heel ander daglicht plaatst. Ook uit de meest gedetailleerde verslagen is het voor buitenstaanders lastig op te maken wat er precies plaats heeft gevonden. Er is een diepgaand onderzoek gaande en er zal zonder twijfel recht gedaan en gesproken moeten worden. En dat is ook wat de ouders van de Michael willen.

Michael BrownA member of the Brown family released a statement that "the stealing and breaking in stores is not what Mike will want, it is very upsetting to me and my family. Our family didn't ask for this but for Justice and Peace that followed the death of Brown. (foto links - Micheal Brown - klik voor groot)

Waar het sec in dit artikel om gaat is het fenomeen van grootschalige vernielingen en met name plunderingen van niet alleen of perse overheidsobjecten maar de eigendommen en bezittingen van andere onschuldige mensen. Een fenomeen dat je niet alleen ziet bij incidenten vergelijkbaar met dat van Michael Brown maar ook bij natuurrampen en dergelijke. Een bizar fenomeen dat je nagenoeg alleen aantreft onder het Afro-Amerikaanse deel van de bevolking.

Het is ook een fenomeen dat zich alleen voordoet als er sprake van is dat een blanke politieagent of persoon een zwarte persoon dood. Dagelijks worden er in Amerika tientallen zo niet honderden zwarte mensen gedood door zwarte mensen. Er is nauwelijks enige aandacht voor in de media en het laat de Afro-Amerikaanse bevolking volkomen koud. Ook als een zwart persoon een blanke doodschiet zul je geen rellen, vernielingen en plunderingen zien onder en door de blanke bevolking. En ik ben niet de enige die deze hypocrisie, deze vorm van (auto)racisme en verschillen hekelt.

We kunnen moeilijk aan deze man vragen of hij soms 'extreemrechts' of een 'racist' is. En ik heb weliswaar niet zoveel met het aanhalen van bijbalcitaten als atheïst maar wie kan met goed fatsoen en een integer hart deze man ongelijk geven? Iedere verandering begint in en bij jezelf. Of je nou zwart, blank, rood, geel of mokka bent. This ain't helping!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/08/17/plunderen-uit-protest-tegen-racisme/

Laat een reactie achter