«

»

jan 10 2014

Bericht afdrukken

Briljant verhaal!

BriljantDit verhaal moet ik toch heel even met u delen. Want het is simpelweg een te briljant verhaal voor woorden.

Bristol Zoo heeft net als iedere dierentuin een parkeerplaats voor haar gasten. En net als bij de meeste dierentuinen en andere pretparken kost het parkeren geld. Meestal niet zo weinig ook. Bij Bristol Zoo viel dat wel mee. Slechts 1,- Pound voor personenauto's en 5,- Pounds voor touringcars.

Het is dan ook niet zo'n hele grote parkeerplaats. Maar er was toch ruimte voor 150 personenauto's en 8 touringcars.

25 jaar lang werd deze parkeerplaats iedere dag gerund door een sympathieke en hele vriendelijke beheerder. Iedere dag kwam deze man netjes op zijn werk. Geen dag in die hele 25 jaar was de man ziek of om welke andere reden afwezig. Een meer dan voorbeeldige staat van dienst!

Maar plotseling op zekere dag komt de aardige nu al wat grijze en oudere man plotseling niet meer opdagen. De parkeerplaats blijft onbeheerd. Iedereen maakt zich een beetje zorgen maar goed, de parkeerplaats zal toch beheerd moeten worden. Dus het management van Bristol Zoo pleegt een telefoontje of men misschien een andere parkeerplaats beheerder kan sturen. Maar dan ontstaat er een eigenaardige discussie over wie de eigenaar is van de parkeerplaats. De dierentuin heeft altijd aangenomen dat de parkeerplaats eigendom van de gemeente was. En dat die sympathieke vriendelijke parkeerplaats beheerder derhalve een werknemer was van de gemeente Bristol.

De gemeente daarentegen dacht hetzelfde maar dan precies omgekeerd. Die was van mening dat de parkeerplaats de verantwoordelijkheid en eigendom was van Bristol Zoo en de parkeerbeheerder in dienst was bij Bristol Zoo.

Om een lang verhaal korter te maken vat ik het even voor u samen:

Er blijkt dus, 25 jaar lang - 7 dagen per week - 365 dagen per jaar, een hele sympathieke man iedere dag een paar honderd Pounds per dag gevangen te hebben voor het parkeren op de parkeerplaats van Bristol Zoo. De man was nergens in dienst. Niet bij de gemeente Bristol en niet bij Bristol Zoo. Wat er met die miljoenen Ponden, gerekend over de 25 jaar - 7 dagen per week - 365 dagen per jaar - dat de man de parkeerbeheerder uithing, gebeurd is weet niemand. Zowel de man al het geld was op een dag spoorloos verdwenen. En niemand weet zelfs maar hoe die sympathieke man heet, wie hij was of is, waar hij woonde, of de man nog wel in leven is en waar hij nu verblijft.

De kans is echter erg groot dat er nu ergens op een warm zonnig eiland aan de middellandse zee een grijze wat oudere man grijnzend van genot van zijn pensioentje en vermogen van een paar miljoen Ponden zit te genieten.

~\/~

Bovenstaande schijnt een zogenaamde Urban Legend, ofwel broodje aap verhaal, te zijn. Mocht dit zo zijn dan is het een prachtig verhaal dat de moeite waard is om door te vertellen. Mocht het niet zo zijn dan is het een briljante zet van een slimme man die geen dag zonder werk heeft  gezeten en wat mij betreft zijn pensioentje wel verdient heeft.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/01/10/briljant-verhaal/

1 reactie

  1. Remco

    Prachtig verhaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *