«

»

dec 28 2014

Bericht afdrukken

Bouillon Fondue (Chinese Hotpot) – De Foto’sZoals beloofd in mijn 'voor de kerst' posting over de Bouillon Fondue die wij voor de Eerste Kerstdag hadden gepland plaats ik wat foto's van hoe dit er allemaal uitzag. En uiteraard een klein verslagje van hoe het ons allen bevallen was.

Helaas bleek de fotocamera het niet naar behoren te doen. Mevrouw Veelkantie heeft daarom wat foto's gemaakt met de camera van haar mobiele telefoon. Helaas is daardoor de beeldkwaliteit niet echt iets om over naar huis te schrijven. We moeten het er helaas maar mee doen. Het belangrijkste is u een indruk te geven van hoe het er allemaal uitzag. En uiteraard of Bouillon Fonduen een aanrader is of niet. Te beginnen met een overzichtsfoto van de Eerste Kerstdag-tafel.

Overzichtsfoto (1)

Om helemaal in de Aziatische (Hotpot) Fondue sfeer te komen hadden wij natuurlijk wat leuke Aziatische zaken gekocht. Zoals de bijpassende placemats, wat kommen en schotels, sausbakjes en uiteraard eetstokjes. Wel met een hulpstukje zodat hen die niet gewend zijn of niet met eetstokjes konden eten, allemaal dus, ook met de eetstokjes uit de voeten konden. En dat werkte geweldig. Als volleerde Aziaten zaten wij al heel snel, na even wat aanloop probleempjes, met stokjes te eten. Een enkeling ondernam een dapper poging om zonder hulpstukje de stokjes te bedienen maar dat werd niet zo'n succes. Dus werd het hulpstukje al snel weer terug aangebracht op de eetstokjes.

Bouillon-Fondue-Pan

Het is jammer dat bovenstaande foto niet zo goed gelukt is. Het lijkt op de foto namelijk of wij in heel troebele bouillon zaten te vissen. Dat was zeker niet het geval. Wij hadden een heldere groentebouillon (rechts) en een Aziatische vleesbouillon (links) tot onze beschikking. Beide bouillons waren heerlijk en rijk van smaak. De smaak gaf natuurlijk af op hetgeen wij erin fondude dus de ingrediënten hoefde niet zelf gekruid te worden. Hieronder ziet u de ingrediënten:

Diverse-soorten-groente-en-tofoe

Als groentes hadden wij taugé, paksoi, bloemkool en broccoli roosjes, champignons en tofoe. De meeste daarvan hoefde maar een paar minuutjes in de pan om lekker smaakvol en gaar te zijn. Alleen de bloemkool en broccoli roosjes duurde wat langer. Behoorlijk wat langer. Bij en volgende gelegenheid doen wij daar eerst even de kook over zodat ook deze maar even nodig hebben om goed door te garen en meer smaak op te pakken van de bouillon. De tofoe hadden wij er als experimentje bij gedaan. Al snel bleek echter dat de tofoe te zacht was. Wij hadden beter een veel hardere soort kunnen nemen. Overigens vonden wij dat het weinig toevoegde. Tofoe is heel erg neutraal van smaak en blijft dat ook. Althans, deze wel. De tofoe laten wij de volgende keer dus achterwegen. Het voegt wat ons betreft weinig toe.

Diverse-soorten-vis-en-kipfilet

Als vlees en vis hadden wij onder andere kipfilet (links), tonijn (midden) en Tiger Shrimp garnalen (rechts). De kipfilet is uiteraard lekker handig en altijd lekker. Niet in de laatste plaats omdat kipfilet makkelijk de smaak van de bouillon oppakt en natuurlijk lekker snel gaar is. De tonijn was echt een heerlijke verrassing. ook die pakte de smaak goed op en was, zeker als je het goed timede en niet te gaar kookte, echt heerlijk mals. De garnalen vond zo ongeveer iedereen heerlijk dus die waren al snel favoriet. Overigens gaat ook voor de garnalen op dat je die goed moet timen en niet al te gaar moet laten worden. Al met al waren alle ingrediënten op deze schotel een groot en bijzonder smakelijk succes.

Diverse-soorten-vlees-en-dumplings

Naast de kipfilet en vis/ schaaldieren hadden wij ook dumplings gehaald (wontons). Die waren gevuld met varkensvlees en erg lekker. Even een paar minuutjes in de hele bouillon en smullen maar. Erg makkelijk en lekker terwijl je op het garen van de andere zaken wachten. Op de andere schaal ziet u (is wat lastig te zien door de gebrekkige kwaliteit van de foto) plakjes dungesneden en opgerolde plakjes biefstuk en dungesneden en opgerolde plakjes lamsvlees. Die waren beide echt heerlijk. Ook in dat geval was het een kwestie van timing om ze net even goed te garen. De Chinese gehaktballetjes waren niet zo'n succes. Die waren smakeloos en bleven erg hard en waren heel compact. Volgende keer draaien wij gewoon zelf lekkere gehaktballetjes van bijvoorbeeld half om half gehakt. Dat is een stuk lekkerder.

nagerecht (1)

Helaas is de laatste foto ook direct de slechtste foto qua kwaliteit. Maar het stel het nagerecht voor. En het nagerecht viel zeker niet tegen. Wij hadden heerlijk kaneelijs met appelsaus en een lekkere crunch erin van harde karamel. Uiteraard met een toefje echt slagroom en gepelde lychees op siroop. In het midden hadden wij een volledig eetbare kerstbal van chocolade. Tezamen was het een geweldig lekker dessert ter afsluiting van een fenomenaal Eerste Kerstdag diner.

U begrijpt het vast al. Het Aziatisch fonduen was beslist voor herhaling vatbaar. Het is absoluut iets om mee verder te experimenteren. Want de hoeveelheid ingrediënten die geschikt zijn voor de bouillon fondue is werkelijk adembenemend. Het is wat ons betref een aanrader. Zeker als u in de overwegingen meeneemt dat u niet in olie of vet bakt en geen last heeft van vette dampen die in uw gordijnen en op het plafond slaan en ook geen doordringende geur die dagen in huis blijft hangen. Zeker wat dat betreft is het bouillon fonduen het ideale alternatief voor gourmetten en traditioneel fonduen als u met het gezin, familie, vrienden of met een groter gezelschap gezellig rond de tafel wilt eten.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/12/28/bouillon-fondue-chinese-hotpot-de-fotos/

Laat een reactie achter