«

Jun 16 2016

Bericht afdrukken

Test: JUMBO BBQ Marinade & Saus

Het weer wil niet altijd meewerken maar dat neemt niet weg dat het barbecue seizoen weer is begonnen. Tijd dus, als meneer Veelkantie er de energie voor kan vinden, om weer wat zaken voor onze fans en volgers te testen en reviewen.Deze keer troffen wij bij supermarktketen JUMBO een bescheiden doosje aan met daarin drie knijpflesjes die je zou kunnen gebruiken als Marinades en Sauzen volgens het doosje. Inderdaad, twee in één, zowel Marinade alsook Saus.

Het doosje bevat drie flesjes met drie verschillende smaken. Te weten Sweet Ketjap, Smokey Honey en Spicy Sambal.

De flesjes bevatten per stuk 160 ml Marinade schuine streep Saus. Dus 480 ml tezamen. De prijs per doosje is € 3,00. Ofwel maar een eurootje per flesje van 160 ml Marinade/ Saus. En dat vinden wij zeker niet duur. Wat echter werkelijk de waarde bepaald is natuurlijk de smaak en de toepasbaarheid. En om daarachter te komen moeten wij de inhoud natuurlijk testen. En dat hebben wij gisteren, ondanks dat het weer wel wat te wensen overliet, uiteraard voor u gedaan.

We hebben de Marinade & Saus uitgetest op een flinke berg door ons als licht gekruide Spareribs. We gebruikten de Marinade & Saus niet zozeer als Marinade maar meer als Bastingsaus. Ofwel, we smeerde de Saus in ruime hoeveelheid op de gegaarde Spareribs en lieten deze nog even op de barbecue liggen zodat je een mooie sticky rub en buitenkant krijgt. Daarna was het proeven geblazen. Jazeker, het leven van een Foodblogger is zwaar zoals u ziet!

Maar, uit het feit dat wij u vandaag kunnen berichten of de JUMBO BBQ Marinade & Saus uw geld waard is, wil zeggen dat wij ons door deze zware opdracht hebben weten te slaan en nog bij leven en welzijn zijn. Dus hierbij de resultaten:

Sweet Ketjap

Deze Marinade & Saus leverde precies wat wij ervan verwachten. Zoet, Ketjapperig, een licht bitter nasmaakje wat je wel vaker hebt met sauzen op basis van Ketjap en inderdaad mild zoals het flesje ook weet te vermelden. Weinig verrassend maar wel lekker. Volgens het flesje is deze Marinade & Saus te gebruiken bij Vlees, Kip en Vis. En dat klopt. Wij zouden echter zeggen dat deze Marinade & Saus het beste tot z'n recht komt op Kip. Zoals gezegd is deze Marinade & Saus weinig verrassend. Deze zouden wij los, of in de verpakking van drie, niet zo snel meer kopen. Daar zijn dan wel betere en ook lekkerdere alternatieven voor.

Smokey Honey

Deze Marinade & Saus is zoet, zoet en nog eens mierzoet. Ofwel, veel te zoet voor onze smaak. We snappen wel dat er liefhebbers voor zijn maar wij hadden liever wat meer Smokey dan Honey willen proeven. Want heel erg Smokey is de Marinade & Saus niet echt. Wel, zoals u begrijpt, heel erg Honey. Althans, als het al Honing is (volgens het flesje zit er 5% honing in) en niet gewoon een hele hoop glucose, want dat is wat wij er meer uit haalden. Op het flesje staat 'medium'. Waar dat naar verwijst weten wij echt niet want er is niets 'scherps' aan deze Marinade & Saus te ontdekken. Deze smaak was de minst favoriete en kopen wij niet los.

Spicy & Sambal

Deze Marinade & Saus was de verrassing in het doosje. En een prettige verrassing. Want deze Marinade & Saus leverde alles wat het beloofde te zijn. Heerlijk Spicy en inderdaad lekker Pittig. Niet te pittig voor de mensen die er wat minder van houden of minder tegen pittig eten kunnen maar pittig genoeg voor de liefhebbers van lekker pittige Marinade, Saus en eten. Hoe pittig u uw stukje vlees wilt hebben kunt u redelijk goed bepalen door de hoeveelheid Marinade & Saus die u gebruikt. Dus voor mevrouw Veelkantie niet zoveel en... flink wat extra voor meneer Veelkantie. Deze Marinade & Saus zouden wij beslist nog wel eens kopen!

Conclusie:

Wat ons betreft voegen de Sweet Ketjap en de Smokey Honey niet zoveel toe. Daar zijn wel andere en betere Marinades en Sauzen voor te krijgen. Maar meneer Veelkantie is helemaal weg van de Spicey & Sambal. En ik zie voldoende, anders dan als Marinade & Saus, toepassingsmogelijkheden voor deze Marinade & Saus. Ik zou het bijvoorbeeld zo op mijn broodje kaas smeren. Jawel, deze Marinade & Saus voldeed helemaal aan de verwachtingen!

Maar... Om nou een heel doosje te kopen voor alleen de Spicy & Sambal zou een beetje jammer zijn. Gelukkig is dit een soort van proefverpakking. Tenminste, zo hebben wij het gezien, en zijn er ook losse grote flessen van 265 ml te verkrijgen bij de JUMBO. En voor een, wat ons betreft, zeer schappelijke prijsje. De prijs is € 1,99 per fles van 265 ml.

Voor zover deze test. Wij wensen u heel smakelijk eten toe!Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2016/06/16/test-jumbo-bbq-marinade-saus/

Laat een reactie achter