«

»

jan 28 2014

Bericht afdrukken

Meneer Veelkantie in tranen – Miette leaving…

Meneer Veelkantie struint op dagelijkse basis het internet af om voor u, mijn bezoekers, leuke content voor op de site te vinden. En daarbij tref ik heel wat bijzondere zaken aan. Nu ben ik natuurlijk geneigd om u vooral de mooie, leuke en op een prettige manier bijzondere en ontroerende content aan te bieden. Maar ik kom, naast helaas een ontstellende hoeveelheid ranzigheid waarop ik u niet trakteer en die ik niet plaats en negeer, nog zoveel meer tegen dat mij soms dieper raakt dan ik u in woorden uit kan leggen. Omdat ook deze zaken jammer genoeg tot het leven en de dagelijkse realiteit behoren weet ik niet of ik de soms pikzwarte schaduwkanten van het leven aan u zou moeten onthouden.

Ik heb, na zorgvuldige overwegingen, besloten het aan uzelf over te laten. U bent tenslotte oud en wijs genoeg om voor uzelf te beslissen. Dat hoeft meneer Veelkantie niet voor u te doen. Ik zie mezelf, en Veelkantie, als doorgeefluik van soms hele leuke, hele mooie, hele grappige, gekke en humorvolle, en soms ook van hele diepbedroevende zaken.

Hieronder eerst een video zodat u vast een beetje weet waarom het gaat, voorafgaande aan de video waar het om te doen is (einde van dit artikel), van Miette bij leven en relatieve welzijn waarin haar wens en meer in vervulling ging.

De voornaamste reden waarom ik u onderstaande video, en het bijbehorende achtergrondverhaal, wil laten zien is omdat het leven doorgaans ontzettend mooi en de moeite van het leven waard is. Soms gebeuren er echter dingen in het leven van mensen die zonder enige twijfel de bodem onder hun bestaan uitslaan. Die een dusdanige diepe impact op mensen hebben dat het van de genadeloze klap herstellen die het leven soms kan uitdelen heel veel tijd, geduld, verdriet en bovenal kracht en moed vergt. Iets waar de Australische familie skiller over mee kan praten. Hieronder, het grootste deel (lees onder de video op Youtube de rest), van het samenvattende relaas van moeder Natalie Skiller:

WARNING!!!!!!! This video contains footage that some people might find upsetting and/or distressing.

We need to share this video so people can see what DIPG (Diffuse Intrinsic Pontine Glioma - een tumor in het midden van de hersenstam) is doing to our children. It robs them. It takes them from their families, their loved ones, their friends. It destroys families. It is heartbreaking.

We understand if you feel that it is too much. We don't. Why?? Because it needs to be seen! People need to realise that this disease steals the lives of more children each year.

People need to be aware.To get passionate about something, you need to see the results. I said from the very beginning that I would tell it like it is. It's soul-destroying.

Remember, this is not suitable for those who believe they are sensitive to this. If this is the case, instead of the hate mail. Just don't watch.

This is our journey (link naar het blog van de familie Skiller waarin men op nagenoeg dagelijkse basis het verloop van de fatale ziekte van hun dochtertje Miette bijhielden). From beginning to end. This is the end (onderstaande video).

Miette Skiller werd 7 jaar, 5 maanden, 7 dagen, 20 uur en 30 minuten. Miette Skiller is helaas niet meer onder ons.
25 juli 2011 werd DIPG bij Miette geconstateerd. 1 jaar, 8 maanden en 3 dagen later verloor ze haar dappere strijd.

Warning!

U dient nu zelf te besluiten of u onderstaande video wilt zien. Om dat te kunnen beslissen vertel ik wat u te zien krijgt. In de video ziet u de kleine Miette Skiller op bed liggen die enige tijd daarvoor overleden is aan de gevolgen van een terminale hersentumor. Op zeker moment, buiten de begrafenis om, komt er een eerste afscheids moment waarop pappa en mamma Skiller hun Miette uit handen moeten geven aan de begrafenisondernemer. Uiteraard een onvoorstelbaar moeilijk moment. Pappa Skiller besluit heel dapper en liefdevol om hun Miette zelf naar buiten, naar de auto van de begrafenisondernemer, te dragen.

Nawoord:

Nu snap ik dat het filmen en vertonen, door de familie Skiller en misschien ook wel meneer Veelkantie, van de video heel veel en hele gemengde gevoelens bij u op kan roepen. Hetgeen heel begrijpelijk is. Niet in de laatste plaats omdat het geconfronteerd worden met de pikzwarte schaduwzijde van het leven heel hard kan aankomen. Ik snap ook als dit uw keuze niet had geweest. Mijn keuze had het eerlijk gezegd ook niet geweest om een dergelijk, naar mijn mening privémoment, te exposeren aan de wereld. Maar dat wil niet zeggen dat wij de keuze van de familie Skiller niet kunnen respecteren. Daarom verzoek ik u graag om, ondanks uw misschien heftige emoties, en misschien zelfs wel verontwaardiging of boosheid, het liefst respectvol of dan toch in ieder geval op een invoelende manier te reageren.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/01/28/meneer-veelkantie-in-tranen-miette-leaving/

1 reactie

  1. Remco

    Als dit verhaal je onberoerd laat dan is er iets mis met je…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *