«

»

jan 27 2014

Bericht afdrukken

Wil Albert Heijn met deze man geassocieerd worden?

De vraag die in mij opkomt is of een alom gerespecteerde, en een bovendien zichzelf respecterende, supermarktketen Als Albert Heijn geassocieerd wil worden met een man die de levens van duizenden onschuldige mensen op zijn geweten heeft? Een man die bovendien geobsedeerd was door het vermoorden van mensen en daar ook intens van genoot? Wil Albert Heijn überhaupt geassocieerd worden met een bepaalde politiek ideologische denkrichting die zoveel doden op het geweten heeft?

Een quote van deze man:

Ik schoot een .32 kaliber kogel in de rechter hersenhelft van zijn hersenen die uit door zijn linker slaap kwam . Hij kreunde voor een paar momenten , toen stierf hij. Ik wil graag bekennen , Papa , op dat moment ontdekte ik dat ik echt geniet van het doden.

En dat is bepaald nog niet alles.

 • Wil een supermarkt geassocieerd worden, indirect of direct, met een man die van mening was dat 'het denken als individu misdadig is'?
 • Die van mening is dat 'de overwinning van het socialisme miljoenen slachtoffers van een atoombom waard zijn'?
 • Dat 'de vrijheid van de pers, evenals die van meningsuiting, afgeschaft dient te worden'?
 • Dat er 'voor het standrechtelijk executeren van mensen voor een vuurpeloton geen gerechtelijk bewijs van schuld nodig is'?
 • Dat de rechtstaat niet meer dan een 'archaïsch bourgeois detail' is?
 • Dat 'een revolutionair een koelbloedige moordmachine gemotiveerd door pure haat moet worden'? Omdat 'haat zo hevig moet zijn dat het mensen, soldaten, over hun natuurlijke grenzen stuwt en zo gewelddadige en koelbloedige moordmachine zullen worden'?
 • Dat 'zwarten (Afrikanen) hun raszuiverheid hebben behouden door een gebrek aan affiniteit met het wassen' en bovendien 'lui en fantasievol zijn en hun geld besteden aan aan frivoliteit en drinken en blanken zoveel beter georganiseerd en intelligenter zijn''?
 • Dat 'Amerikanen de grote vijanden zijn van de mensheid en dat alleen uitroeien van deze hyena's de oplossing kon brengen en als hij de beschikking had over nucleaire wapens hij deze op het hart van Amerika, inclusief New York, zou hebben afgevuurd'?
 • Dat 'Mexicanen een gepeupel van ongeletterde indianen zijn'?
 • Enzovoort, enzovoort, enzovoort.

Dat het zogenaamde 'Fairtrade' gebeuren op dubieuze ideologische gronden en motieven gebaseerd is, en zich dan ook associeert met dit moorddadige monster die deze ideologie zo 'krachtdadig predikte', mag ons niet verbazen.

Maar ik kan me werkelijk niet voorstellen dat Albert Heijn doelbewust associaties wil oproepen met één van de kopstukken van het massamoordende marxisme dat wereldwijd tenminste 100 miljoen, maar de schattingen lopen tot in de meerdere honderden miljoenen, doden op het geweten heeft. Met een ideologie dat Cuba al meer dan 60 jaar in haar greep heeft, dat vele duizenden slachtoffers op het geweten heeft van grotendeels onschuldige mensen, zoals boeren die zich verzetten tegen de moordcommando's van het regime, van mensen die alleen verdacht werden van het 'ontrouw zijn aan de ideologie'. Dat armoede, onderdrukking en onvrijheid en een gewetenloze dictatuur bracht.

Ik wil dan ook, als klant van Albert Heijn, deze firma oproepen om de producten die zich wel associëren met dit regime, de desastreuze politiek die zo enorm veel leed heeft gebracht op de wereld, en deze man uit de schappen te halen.

Fair Trade

Misschien wat leesvoer voor jongeren, en ouderen, die denken dat meneer Lynch (zijn echte naam die hij eer aan deed door het lynchen van vele tienduizenden, mogelijk zelfs honderdduizenden mensen) een held, vrijheidsstrijder en een (mode) icoon voor gerechtigheid en vrijheid is. Dat is hij alles behalve. Che Guevara was geen held maar op z'n best een oorlogsmisdadiger. Che, zoals vele hem liefkozend noemen, was een lustmassamoordenaar, een racist en een homofoob. Hij bracht alles behalve vrijheid, welvaart, sociale of welke andere rechtvaardigheid, laat staan democratie.

Een ieder die met een portret of een leus van dit monster op een shirt of ander item rondloopt, of dit afdrukt op zoiets belachelijks als een pak chocolademelk, zou zich dood moeten schamen voor het feit dat ze echte helden die wel degelijk gevochten hebben en heel vaak stierven om vrijheid, welvaart en democratie te brengen zo diep schofferen.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/01/27/wil-albert-heijn-met-deze-man-geassocieerd-worden/

9 reacties

Naar het reactie formulier

 1. MdJ

  Wat is dit voor een onzin? Wat is het begin van dit verhaal?

 2. MdJ

  Ik sta paf dat je dit puur aan AH koppelt.

 3. Meneer Veelkantie

  MdJ,

  Laten we eens beginnen met het stellen van een fatsoenlijke vraag… want ik heb geen idee wie of wat je bedoeld.

 4. MdJ

  Waarom kan ik mijn posts niet editen. Je weet door wie Tony’s is gemaakt?

 5. Meneer Veelkantie

  MdJ,

  Als AH dit soort dingen voert dan koppel ik dit aan AH. Had ik het eerder van een andere supermarkt gezien dan had ik het gekoppeld aan die andere supermarkt. En in alle gevallen had ik dezelfde vraag gesteld.

  Geen idee wie dit heeft gemaakt. Je gaat het me vast vertellen. Maar doet het er toe?

 6. MdJ

  Ok. Ik kan me herinneren dat u alles altijd goed onderbouwd en goed utizoekt. Daarom vind ik dit nogal kort door de bocht.

 7. Meneer Veelkantie

  MdJ,

  Het lijkt me voldoende om vast te stellen dat het adverteren met de tronie van een massamoordenaar door wie dan ook niet koosjer en zelfs schandalig is.

 8. MdJ

  Ik kan u wel vertellen dat Albert Heijn verder geen invloed heeft op de verpakking van de fabrikant. Wel het formaat, maar niet de afbeelding. Als een fabrikant besluit om een verpakking te veranderen word over het algemeen dit aangekondigd. Dan “ruimen” wij de schappen, in afwachting van het nieuwe product. In dit geval hebben zij dit gewoon ingestuwd. Op het Distributie Centrum word ( en kan ) het product niet bekeken worden vanwege de doos er om heen en pas als het word gevuld in de winkel is het zichtbaar. Aangezien ik het zeker wel met u eens ben dat het geen goed idee is om dit zomaar in de winkel te zetten onder het fair-trade label heb ik wel een call gezet in het systeem zodat AH er zeker wel naar gaat kijken.

 9. Meneer Veelkantie

  MdJ,

  Blij dat je het me eens bent dat dit bepaald geen reclame is. Niet voor het product, maar dat is per definitie toch een oneerlijk ideologische gemotiveerde propaganda rommel, maar zeker niet voor Albert Heijn. Of welke andere supermarkt dan ook natuurlijk die producten met dit soort opdrukken in hun winkel accepteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *