«

»

Jul 02 2014

Bericht afdrukken

‘The Hitch’- Christopher Hitchens documentaireChristopher Hitchenswas een Brits-Amerikaanse journalist, publicist en literatuurcriticus. Hitchens was daarnaast een politiek activist, atheïst én antitheïst. Op grond hiervan werd hij regelmatig gevraagd lezingen te houden en mee te doen aan televisiedebatten. Hitchens was voorstander van verlichting, secularisme, humanisme en rationalisme. Hij wordt beschouwd als een vertegenwoordiger van het 'Nieuwe Atheïsme'. Het 'Nieuwe Atheïsme' heeft in tegenstelling tot het conventionele atheïsme geen verzoenende maar een vijandige houding jegens het theïsme. De 'nieuwe atheïst' is van mening dat geloven niet alleen dom en onwaar is maar ook zeer schadelijk voor de mens en maatschappij en daarom in al haar facetten bestreden moet worden. Aangezien meneer Veelkantie eveneens een 'militante' atheïst is, ik noem mezelf liever een fundamentalistische atheïst, kunt u zich voorstellen dat ik een groot fan was van Hitchens.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/07/02/the-hitch-christopher-hitchens-documentaire/

Laat een reactie achter