«

»

jun 04 2011

Bericht afdrukken

Heerlijke zomerse maaltijd voor bij de BBQ – Aardappelsalade

In de zomermaanden, als het lekker warm is buiten, dan zijn wij altijd op zoek naar lekkere makkelijke en goed verteerbare maaltijden. Maaltijden waarbij je niet het zweet uitbreekt.

Wat uitermate geschikt is, is bijvoorbeeld een heerlijke koude aardappelsalade, lekkere salades en een lekker makkelijk stukje vlees. En dat is precies wat wij vandaag, toch wel één van de warmste dagen tot nu toe die jaar, aten. Een heerlijke lichte maaltijd.

Ik wil u vooral wat inspiratie geven voor een heerlijke aardappelsalade. Want veel mensen willen er nog wel eens een salade van maken die niet verfrissend is en evengoed zwaar op de maag ligt.

Ik neem u even stap voor stap mee. Als eerste koken we niet al te grote vastkokende aardappelen tot op een punt dat ze net aan gaar zijn. Kookt u ze te lang dan worden ook vastkokende aardappelen kruimig, en dat is precies wat we niet willen.

Nu snijden we de aardappelen in grove partjes.

We voegen wat gesnipperde augurk toe.

We voegen paprika en gesnipperde lente ui toe.

We voegen halve uienringen en doperwten toe.

We voegen wat koolsalade, peper, zout, knoflookpoeder en komijnzaad toe.

We voegen peterselie en flink wat olijfolie toe en scheppen de boel goed door zonder te prakken.

Uw aardappelsalade is klaar om geserveerd te worden.

Een lekkere variant op deze aardappelsalade is een aardappel tonijn salade. U doet er dan gewoon naar smaak 1 of 2 blikjes tonijn op olijfolie doorheen. Laat dan wel de olijfolie die u normaal door de aardappelsalade doet achterwegen anders zwemt het in de olie.

Wat natuurlijk ook kan bij deze aardappelsalade, en dat doen wij graag, is een tonijnsalade erbij serveren. Het is een heerlijke combinatie. En eveneens heel eenvoudig in elkaar te zetten.

U legt een bedje van gewone grof gesneden kropsla, of een mooie bladsla mix, u voegt daar mooie smaakvolle liefst wat zoetige gehalveerde tomaatjes aan toe, u voegt er ook een fijngesneden komkommer aan toe, drapeert er lekker grof wat tonijn overheen, doet wat zeezout en grove peper uit de molen overheen en maakt het af met een flinke scheut olijfolie. En klaar!

Wij aten er vanavond een yoghurt komkommer tomaat peterselie knoflook mint sausje en lekker sappige verse worsten bij, want we hebben de afgelopen dagen aardig wat af gebarbecued, maar deze maaltijd doet het uiteraard heel goed bij de doorgaans toch wat zware barbecue.

Veel zomerse dan dit kan uw maaltijd niet worden. U eet zo'n beetje de hele schijf van vijf zonder dat het zweet u uitbreekt en u een opgeblazen vol gevoel heeft. Of het moet natuurlijk zo lekker zijn dat u zich niet kunt beheersen en daardoor teveel eet. Dat risico loopt u natuurlijk wel ;)

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2011/06/04/heerlijke-zomerse-maaltijd-voor-bij-de-bbq-aardappelsalade/

3 reacties

  1. Luci

    Lekkerrrrrrrr zeg.
    Dat ga ik beslist een keer maken.
    Bedankt

  2. Yvonne Tax

    Ik ook ik ook.

    Ik zit alleen zo snel vol, daar baal ik wel eens van.

    Deze salade is ook lekker met gebakken spekjes, maar mijzelf kennende zou ik overal spekjes doorheeen gooien haha :-D

    Ziet er goed uit, bedankt voor het delen !

    Groetjes, Yvonne

    1. Meneer Veelkantie

      Yvonne,

      Tja, wat maak je eigenlijk niet (nog) lekker(der) met spekjes ;)

Laat een reactie achter