«

»

Jul 28 2012

Bericht afdrukken

Af moeten haken op je eigen BBQ feestje…

DoodziekMeneer Veelkantie weet nu zo ongeveer hoe u zich zo af en toe moet voelen. De lekkerste dingen voorbij zien komen op dit blog en er niet van mee kunnen genieten.

Zoiets is mij gisteren ook overkomen, maar dan live in mijn eigen achtertuin. Ik werd spontaan hondsberoerd.

Althans, spontaan. Het ontwikkelde zich over de dag, maar tegen de tijd dat er gebarbecued moest worden was ik zo beroerd dat ik zelf niet deel kon nemen aan al het lekkers dat ik mede voorbereid had en aan het grillen was. Geluk bij een ongeluk was dat ik ook helemaal geen trek had. Daar waar ik normaal al ga watertanden bij de grilluchtjes ging ik er nu bijna van over mijn nek. Tot ik op zeker moment zo beroerd was dat ik echt niet meer verder kon en ik op de bank moest gaan liggen. Gelukkig ging mevrouw Veelkantie, met wat instructies, verder.

Ik merkte het die ochtend al bij het opstaan. Ik had totaal geen energie en voelde me enorm uitgeput. Nou is dat niet perse vreemd voor meneer Veelkantie, want dat overkomt me wel vaker.

Zoals de meeste vaste bezoekers wel weten laat de fysieke gezondheid van meneer Veelkantie hem al sedert heel wat jaren behoorlijk in de steek. Maar ik weet daar doorgaans aardig mee om te gaan. Dus ik was deze ochtend niet echt verontrust of iets dergelijks. Meestal trekt het door de dag heen wel weer een beetje bij en laat ik me daarom niet echt tegenhouden door de regelmatige inzinkingen. Helaas liep het vandaag helemaal anders. Ik werd niet beter maar steeds zieker.

De zon en het drukkende warme weer putten me nog verder uit. Tot op een punt dat mijn lichaam helemaal totaal van slag was. Ik werd onnoemelijk misselijk en mijn maag draaide zich bij het minste geringste om. Ik bracht een goed deel van de middag door op het toilet want ondertussen ontwikkelde ik een stevige diarree en ik kon nog nauwelijks uit mijn ogen kijken en rechtop staan.

Maar ik was niet van plan om onze leuke en lekker plannetjes op te geven. Ik had gewoon een beetje het idee dat ik een beetje bevangen was door de warmte, en dat in combinatie met mijn haperende gezondheid verantwoordelijk was voor hoe ik me voelde. Na de spulletjes voor de barbecue voorbereid te hebben, waarbij ik het meeste werk al aan mevrouw Veelkantie over moest laten, stapte ik onder een lauwe douche in de hoop zo mijn lichaam een beetje te verkoelen. Maar helaas hielp dat niet echt. Dan maar twee bakken koffie er tegenaan. Hetgeen ook niet hielp.

Eigenlijk had ik toen slimmer moeten zijn en de boel af moeten blazen. Maar ja, doe je dat als twee mensen verlangend en hongerig naar de barbecue staren? Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen de zak houtskool en de barbecue tang erbij neer te gooien. Dus ging ik gewoon door…

Ik had de meeste dingen, op de twee zalmfilets voor de buurvrouw na, al op de barbecue liggen. En ik was al een stadium verder dan u op de foto ziet. De gamba’s waren al bijna klaar, de kipspekfakkels naderde hun voltooiing, de gevulde kipfilets hoefde nog maar even en de geitenkaasjes in ontbijtspek moesten nog even wat dichter bij de kooltjes en het was allemaal rond. En toen ging het licht bij meneer Veelkantie bijna uit, en kon ik echt niet meer verder grillen.

Ik heb mevrouw Veelkantie wat instructies gegeven om de boel af te maken en ben toen zelf maar op de bank gaan liggen. En voor zover ik vandaag aan de foto’s kan zien is het mevrouw Veelkantie uitstekend gelukt om de barbecue voort te zetten zonder mijn ‘beziel(ig)ende’ leiding 😉

Ik heb een gat in de avond geslapen, maar toen ik eenmaal tegen 22.30 uur wakker werd voelde ik me nog geen steek beter. Dus verhuisde ik een half uurtje later maar van de bank naar m’n bed.

Het is inmiddels de volgende ochtend en ik voel me ietsjes beter. Maar ik heb nog steeds een stevige diarree en zo nu en dan moet ik nog kokhalzen en kan ik de inhoud van mijn maag maar net binnen houden. Althans, inhoud van mijn maag… Ik heb sinds 13.00 uur gisterenmiddag niets meer gegeten en alleen wat gedronken. Maar alles wat ik drink komt er via een oneigenlijke opening die bedoeld is voor de vastere stoffen direct weer uitzetten. Maar ik moet wel zeggen dat ik ook totaal geen trek in eten heb. En dat terwijl meneer Veelkantie normaliter best wel wat lust.

Ook met mijn energie niveau is het nog niet bepaald voor elkaar. Ik ben nog steeds heel erg moe. Dus ik ga zo maar weer eens naar de bank verhuizen. Misschien, als ik me vanmiddag weer wat beter voel, zet ik nog wel even al het lekkers en de voorbereidingen ervan op Veelkantie. Lukt dat vandaag niet dan komt het morgen, als het even meezit, er wel van. Dus u heeft nog wat tegoed!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2012/07/28/af-moeten-haken-op-je-eigen-bbq-feestje/

15 reacties

Naar het reactie formulier

 1. tom

  doe lekker rustig aan en eerst goed uitzieken.

  beterschap

  gr,Tom.

 2. Meneer Veelkantie

  Tom,

  Dank je. Ik ben inmiddels weer wakker, ik was toch maar naar bed gegaan want dat ligt wat comfortabeler, en ik lijk me wat beter te voelen. Heb alleen nog steeds helemaal geen trek in eten of iets dergelijks. Eerst maar eens een bakkie koffie proberen 😉

 3. MdJ

  Door uw barbecue praktijken van deze week, hebben we gisteren de barbecue ook maar eens aangeslingerd. Aangezien we gasten hadden en ik niet veel tijd overdag, helaas geen low&slow praktijken. Behalve de (iets voorgekookte) pof aardappel met ui en roomkaas.
  Lekker veel gemarineerd vlees om zelf op een spies te drukken, met wat grove stukken ui en paprika. Was weer heerlijk.
  Beterschap, met dit weer is niets zo erg om op de bank te moeten vertoeven.

 4. Jos W.

  Doe het even rustig aan, want je staat volgens mij iedere dag zo’n beetje te BBQ’en.
  Beterschap gewenst en fijn dat we nu eindelijk eens een foto van je zien. :)

  1. Meneer Veelkantie

   MdJ,

   Je moet het er toch van nemen, is het niet. Het weer in Nederland is zo onbetrouwbaar dat als je de kans niet grijpt dan mis je die geheid 😉

   Jos,

   Iedere dag? Nee man, om de dag :)

   Knapperd ben ik hé 😉

 5. Annette

  Whahaha Jos, ja fijn dat we nu een beeld bij “onze” Veel hebben 😉

  Beterschapjes voor zover dat nog nodig is….wat knap dat je bbq er altijd zo geordend uit ziet Veel!

  groetjes, annette

  1. Meneer Veelkantie

   Annette,

   Ik heb de mooiste foto voor je uitgezocht 😉

   Het gaat alweer ietsjes beter. Heb vanavond, voor het eerst in 30 uur, weer wat gegeten. Een bakje groentesoep en twee broodjes. Het zit er nog steeds in, maar ik voel we wel nog steeds rottig op mijn maag. En die vermoeidheid is letterlijk adembenemend. Ik slaap een gat in de dag.

   Paula,

   Want… Roken (op de barbecue) is (ook al) slecht voor je?

 6. paula

  Misschien moet u wat minder roken op de barbeque.

 7. hylander

  @ Paula,

  Hoezo zou het roken van vlees of vis slecht voor je zijn ? Roken is een conserveringsmethode, die bij het gebruik van schoon rookhout beslist niet nadelig is voor je gezondheid.

 8. paula

  Zo bedoelde ik het niet.
  Het was een reactie op u ”Knapperd ben ik hé ;)”
  De man op de foto heeft een beetje een rokersgezicht 😉

  1. Meneer Veelkantie

   Paula,

   Ik zou werkelijk niet weten hoe een ‘rokersgezicht’ eruit ziet.

  2. Meneer Veelkantie

   He he… na in 54 uur tijd slechts 4 koppen soep en twee boterhammen te hebben gegeten begin ik eindelijk weer een beetje trek te krijgen en ruikt eten weer lekker. Mevrouw Veelkantie is nu heerlijke mihoen aan het maken. Dus dat gaat smullen worden 😉

 9. hylander

  Mihoen …aaah lekkel :) Volgende week zijn de sucade lappen in de aanbieding bij de C1000. Dus er is vanmiddag samen met mijn vrouw een unaniem besluit gevallen.
  Lekker low en slow in de bbq wok…

  RENDANG!! :)

 10. Yvonne

  Fijn dat je weer op begint te knappen!
  Smaakte de mihoen weer als vanouds, gisteren?
  gr,
  Yvonne

  1. Meneer Veelkantie

   Yvonne,

   Dank je, ik ben er ook erg blij mee. En ja, de mihoen was weer geweldig lekker en als vanouds 😉

Laat een reactie achter