«

»

Nov 07 2012

Bericht afdrukken

Japanse ‘Kerst’ Winter Licht Festivals

In het voor 80% boeddhistische en/of shintoïstische Japan kent men natuurlijk niet echt zoiets als een kerst dan wel kerstfeest. Slechts 1% van de bevolking is ook daadwerkelijk christelijk. Nu komt daar de laatste jaren wel een beetje verandering in, met heuse kerstdiners en dergelijke, maar een werkelijk kerstfeest in de zin van een door het christendom geïnstitutionaliseerde christelijke feestdag is het natuurlijk niet te noemen. Toch heeft iedereen, dus ook Japanners, gedurende de donkere wintermaanden behoefde aan gezelligheid en warmte. En dat lost men op met zogenaamde Winter Licht Festivals. In nagenoeg iedere plaats in Japan richt men complete parken in met tienduizenden zo niet honderdduizenden, misschien wel een miljoen of meer, gekleurde lampjes. En dat levert prachtige beelden op. In het forum heb ik daarom voor u 18 prachtige Winter Licht Festival foto's uitgezocht en geplaatst. Klik op de foto's voor een groter beeld.

Klik hier voor 18 Winter Lichtjes Foto's

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2012/11/07/japanse-kerst-winter-licht-festivals/

Laat een reactie achter