«

»

Jul 21 2012

Bericht afdrukken

De doe maar niet test: Lidl Mcennedy Texaanse Gehakballetjes

Mcennedy Texaanse Gehaktballetjes in BBQ SausVorige week nam ik bij de Lidl een blik Mcennedy Texaanse gehaktballetjes (in BBQ saus volgens het etiket) mee om te testen. Nadat we de eerste twee, van naar verluidt 27 gehaktballetjes, hadden geproefd annuleerde we de test subiet. Want dit goedje was eerlijk gezegd niet te hachelen. Wat er ook maar mis aan deze Texaanse Gehaktballetjes kon zijn was er mis aan.

Wat kennelijk voor BBQ saus door moest gaan bleek een erg bitter prutje te zijn. Het sausje had qua consistentie nog het meeste weg van een slecht stoofsausje waarin wat tot snot gekookte uien en paprika bleken te zitten. De gehaktballetjes bleken van de consistentie en smaak ‘Unox’ te zijn. Op zich nog niet zo slecht maar de bittere saus verpesten de hele smaak van de gehaktballetjes. Dit gingen we niet opeten. Althans… niet in deze vorm

El Tequito (Lidl) Chilli Con CarneWe hebben al eens eerder een totaal oneetbaar blik voer meegenomen bij de Lidl. Het ging toen om de El Tequito (Lidl) Chilli Con Carne. Wij beklaagden er ons toen over dat we geen vlees konden ontdekken in deze eveneens enorm bittere donkerbruine bonenprut. Inmiddels hebben we het vermoeden dat de enorm bittere donkerbruine prut als basis diende voor allebei deze ‘gerechten’. Alleen doet men in het ene ‘gerecht’ op zeker moment, ter afronding, de bonen, en in het andere ‘gerecht’ op zeker moment gekookte gehakballetjes.

Mcennedy Texaanse Gehaktballetjes in BBQ Saus

Maggi Uit de Pan Gehakt met Sperziebonen en SatésausNu hadden we eerder deze week al een test gedaan van de Maggi Mix Gehakt met Sperziebonen en Satésaus. En ook dat was ons ontzettend tegengevallen. We hadden spijt van de prachtige ingrediënten die we, naar aanleiding van het recept op de verpakking, in het gerecht deden. Een keer in de week een compleet gerecht verhuizen naar de vuilnisbak, en noodgedwongen een boterhammetje eten, leek ons wel voldoende. Dus de Lidl Texaanse gehaktballetjes in BBQ saus gingen in de vuilnisbak, of ergens anders in.

We kozen om economische redenen voor het laatste. De Veelkantie’s hebben het namelijk niet zo heel breed, dus € 3,49 wegdonderen die het blik ons had gekost, werd ons even te gortig. En volgens mij was het blik balletjes wel te redden mits ik dit gebruikte in een ander soort gerechtje.Texaanse Chili

Dit gerecht met de Texaanse donor gehaktballetjes werd dus een ‘Texaanse Chili’. Dus donderde ik spekjes, die ik even een beetje uitbakten, paprika, ui, champignons en een melange van bonen in de pan, deed er een overdaad aan tomatenblokjes, een flinke scheut ketchup, knoflook en chilipeper, suiker om de bitterheid te compenseren, en uiteraard uiteindelijk ook de zogenaamde Lidl huismerk Mcennedy Texaanse gehaktballetjes in BBQ saus erbij. En zowaar, we hadden een prima te eten gerecht gefabriceerd, met een in basis oneetbaar prutje met vage gehaktballetjes.

Goed, meneer en mevrouw Veelkantie hadden dus de maaltijd voor deze avond zeker gesteld. Maar het feit blijft dat de Mcennedy Texaanse Gehaktballetjes in BBQ saus, waarvan we er overigens maar 24 in een blik van 27 konden ontdekken (die andere drie zijn naar wij oprecht hopen aan de barbaarse kookkunsten van het Lidl concern ontsnapt), zonder dit enorm op te leuken een in basis volstrekt oneetbaar gerecht is. Net als de El Tequito toestand, hetgeen eveneens een Lidl huismerk is dat vrijwel zeker uit dezelfde fabriek komt als de Mcennedy ellende, is dit Mcennedy product werkelijk abominabel. Wij laten met name de zogenaamde Amerikaanse en Mexicaanse weken van de Lidl voortaan maar aan ons voorbij gaan. Doodzonde van ons geld!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2012/07/21/de-doe-maar-niet-test-lidl-mcennedy-texaanse-gehakballetjes/

6 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Annette

  Ziet er op het onderste bordje echt we lekker uit hoor Veel!! Rijst erbij?

  1. Meneer Veelkantie

   Annette,

   Dat kan maar wij aten er stokbrood bij. Lekker dopen 😉

 2. MdJ

  Poeh nog best prijzig, 3 en een half euro. Moet zeggen, dit mag dan niet te eten zijn, de “normale” gehaktbal in jus die ze soms? verkopen is gelukkig prima te eten. Echter voor hetzelfde geld koop je een mooi pak gehakt om zelf een bal te maken. En dat geniet nog altijd de voorkeur.
  Gemaksvoer zoals dit is prima, maar deze zijn mij nog altijd te duur.

  Laatste foto ziet er trouwens erg smakelijk uit!

  1. Meneer Veelkantie

   MdJ,

   Inderdaad, we vonden het ook wel aan de prijs. Ik haal voor minder een kilo half om half. Maar we hadden er eigenlijk hoge verwachtingen van. Dachten aan een wat zoetige saus met, in ieder opzicht, ballen. Maar dat viel dus letterlijk vies tegen 😉

   Die gewone gehaktballen in de jus hebben we wel eens zien staan, maar ook dan is het de prijs (ik meen € 4,99 per blik) die ons tegenhield.

   Het gerecht dat we uiteindelijk gebrouwen hebben was ook best smakelijk. Jammer genoeg bleven de gehaktballetjes wat aan de bittere kant.

 3. Jeremy

  Jammer dat er van die mensen zijn als jou die overal over zeiken met zogenaamde feiten terwijl het gewoon te eten is, het saus is bijna dezelfde saus als de bbq saus die je bij de mac bij kipnuggets krijgt vind ik.

  1. Meneer Veelkantie

   Beste Jeremiëren,

   Blij dat jij HET saus lekker vindt. Persoonlijk kennen wij HET saus niet. Zijn deze ook nog nooit bij de Mac tegengekomen. Wat HET saus met de balletjes van de Lidl te maken heeft snappen we niet helemaal. Maar toch bedankt voor de mededeling. Misschien gaan we de HET saus ook wel eens testen.

   Overigens prefereren wij altijd feiten boven meningen. Is het niet dat bovenstaande review gebaseerd is op onze meningen en niet op feiten. Net zoals jouw mening precies dat is. Een mening. Om daar nou zo van de kook van te raken…

   Daarnaast, over smaak valt niet te twisten. Over gebrek aan smaak, zoals in jouw geval, nog veel minder 😉

Laat een reactie achter