«

»

Nov 09 2013

Bericht afdrukken

Alleen maar leven op ‘junkfood’? Geen probleem!

food-fascismMeneer Veelkantie voert al langer een strijd tegen wat ik graag het voedselfascisme noem. In mijn perceptie en de kennis die ik over dit onderwerp heb vergaart in de loop der jaren worden voedselvoorschriften vooral gebaseerd op ideologische denkbeelden en overtuigingen. Bepaalde voedselbestandsdelen en voedselsoorten worden om politiek ideologische en/ of religieuze redenen tot fout, slecht en ongezond verklaard terwijl er, zuiver objectief wetenschappelijk, nauwelijks steekhoudende argumenten voor zijn. Voedsel lijkt het nieuwe middel te zijn geworden om de massa's te manipuleren en via een omweg alsnog te onderwerpen aan bepaalde, voornamelijk linkse, politiek ideologische dan wel religieuze denkbeelden.

FatHeadPosterMensen die deze voorschriften tarten, zoals bijvoorbeeld Tom Naughton die als reactie op de propagandafilm 'Supersize Me' een eigen onderzoek starten, komen tot een totaal andere conclusie. Namelijk dat hetgeen als fout, slecht en ongezond wordt verklaard voor 90% zo niet meer uit ongezonde propaganda bestaat.  Tom Naughton viel kilo's af en voelde zich niet alleen gezonder maar was dit ook. Niet door zich te conformeren aan de strenge voedselvoorschriften maar door deze juist te negeren!

Onderstaande een korte video over Fay Campbell die door een allergie al 16 jaar van haar leven op, naar wat men noemt, 'junkfood' leeft. Ze eet alleen maar pizza's, patat, chips, hamburgers en nog een variëteit van zaken die men classificeert als 'snacks' en 'ongezond'. Desalniettemin heeft Fay Campbell maatje 38 en is ze buiten de allergie kerngezond.

Dit soort mensen tarten ieder zogenaamd 'wetenschappelijk' inzicht en zogenaamd 'gezonde verstand'. Wat het voor mij doet is vooral hele grote vraagtekens plaatsen bij wat tegenwoordig doorgaat voor een gezond dieet. Want hoe slecht en ongezond is 'fast food' werkelijk?

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2013/11/09/alleen-maar-leven-op-junkfood-geen-probleem/

1 reactie

  1. Kees

    Tsja, ik vindt het grootste gedeelte simpelweg niet te eten. Als ik moet kiezen tussen een frikandel of een entrecote, dan kies ik voor het laatste. Daarnaast heb ik van fastfood zo weer trek terwijl ik op gekookte aardappelen met stukje vlees en groenten het een stuk langer uithoudt.
    Vooral voor een (honkbal)wedstrijd eet ik het liefst geen zware kost met veel vlees en drink geen koolzuurhoudende dranken omdat ik dan last krijg van brandend maagzuur.

Laat een reactie achter