«

»

jan 27 2014

Bericht afdrukken

Korte Documentaire – Spijt van je Tatoeage



Tatoeages werden vroeger gezien als een teken of symbool dat je weinig of geen morele waarden had. Alleen (ex-)gevangenen en zeelieden hadden tatoeages. Dat beeld door de loop van de jaren flink veranderd. Sterker nog, de populariteit van tatoeages is enorm toegenomen onder, voor zover daarvan nog sprake is, alle rangen en standen. Maar we worden allemaal ouder en wijzer. Of we slaan een totaal andere weg in, in een later stadium in ons leven.

En dan blijkt dat die tatoeage toch niet zo'n goed idee was. Dat zogenaamde 'reetgewei' zoals het werd genoemd was maar een hele korte periode populair. De hype waaide over, zoals iedere hype, en nu loop je eigenlijk behoorlijk voor gek. Dat Disneyfiguurtje was als meisje van 16, 17 of 18 misschien wel leuk, maar als je eenmaal een jaar of 30 bent staat het nogal infantiel. Die rebelse gevoelens die je had als tienerjongen waren destijds misschien wel serieus en belangrijk om je karakter te vormen en je los te maken van het ouderlijke gezag, maar de tatoeage die je destijds daarbij vond horen staat op latere leeftijd misschien wel niet zo volwassen. Die popgroep was toen misschien wel heel populair, maar jouw smaak veranderde met de tijd en het popgroepje is als een zeepbel uit elkaar geknapt. Enz.

Kortom, de kans dat je ooit spijt krijgt van een tatoeage is behoorlijk reëel. Dus kijk deze video eerst eens. En besluit misschien om nog even te wachten. Want wachten kan zeker geen kwaad, zo blijkt ook uit onderstaande relazen.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/01/27/korte-documentaire-spijt-van-je-tatoeage/

Laat een reactie achter