«

»

mei 19 2014

Bericht afdrukken

Wubbo Ockels had een ernstig ‘messias complex’

OckelsNaar nu blijkt heeft Wubbo Ockels, een dag voor zijn dood opgenomen, een zogenaamde 'boodschap aan de mensheid' nagelaten. Kennelijk kon de wereld niet zonder zijn 'diepgaande' en zondemeer linkse zo niet ronduit socialistische 'maakbare', 'duurzame' en 'bomenknuffelende' kijk op het leven.

Ockels geeft wel exact aan wat het ecologisme dan wel environmentalisme, als onderdeel van het socialisme, in werkelijkheid is en waar het wringt. Een religie. Een ordinair New Age geloofje waarin god vervangen is voor 'het milieu' en 'de zonde' bestaan uit 'de moderne geneugte van het leven' en 'het verwerpen' van 'deze zondige levensstijl'. Zijn laatste woorden, althans in de vastgelegde 'hallelujah prijs de heer statement', laten ook niets te raden over:

Laat elk van ons helpen om onze religie vorm te geven.   Laat
elk van ons zijn geloof uitspreken in een duurzame mensheid.

Laatste zinnen uit het 'Happy Energie Religion' statement van Ockels

Het is best wel triest als iemand zo'n een zendingsdrang en messiascomplex heeft dat hij op zijn sterfbed nog de tijd neemt om 'zijn boodschap van redding en zaligheid' aan de wereld kenbaar te maken. Het wekt enige medelijden op.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/05/19/wubbo-ockels-had-een-ernstig-messias-complex/

Laat een reactie achter