«

»

Jan 19 2015

Bericht afdrukken

Berenhap zelf maken – Snel, makkelijk en heerlijk!Vaak is het gehakt (half om half) in grote verpakkingen in de aanbieding of goedkoper dan als u een klein pakje koopt. Zonde dus om kleine hoeveelheden te kopen. En met de overtollige hoeveelheid kunnen wij lekkere dingen doen!

Bijvoorbeeld zelf berenhappen, soms ook berenklauw genoemd, maken. En dat is allemaal simpel genoeg. Want de eerstvolgende keer dat u gehaktballen maakt draait u er gewoon een paar extra en legt deze in de koeling, als u kort daarop berenhappen wilt gaan eten, of in de vriezer als u op een later moment besluit berenhappen wilt gaan eten.

Berenhap ui en sate

Alles wat u daar voor nodig heeft zijn de eerder gebraden gehaktballen, of u kunt natuurlijk ook kant & klaar gehaktballen kopen in de supermarkt, een paar flinke uien, satéstokjes en een potje of pakje satésaus. De rest spreekt eigenlijk wel voor zich. Snij de uien in wat dikkere ringen, snij ook de gehaktballen in dikke plakken, en rijg deze om en om aan een flinke satépen of satéstok. Het is een paar minuten werk en dan heeft u het werk eigenlijk wel gehad.

Paar minuten frituren en klaar

Nu is het een kwestie van de berenhappen een paar minuten frituren. Onze ervaring is dat u dit het beste kunt doen op circa 150 graden Celsius. Dit zodat de uienringen de kans krijgen om goed te garen en enigszins een zoetige smaak te krijgen. Gebruikt u een hogere temperatuur dan zijn de uien verbrand tegen de tijd dat deze gaar zijn en bitter van smaak. U kunt de berenhappen niet allemaal gelijktijdig frituren, zeker niet als het zulke knotsen zijn als wij maakten, dus warm houden bij zo'n 80 tot 100 graden Celsius in de oven is een aanrader. Niet alleen garen de uien dan nog iets verder maar u kunt ook op uw gemakje dikke Vlaamse frieten (die wij erbij aten) frituren en de satésaus opwarmen.

Heerlijk met dikke frieten en veel satesaus

Alles wat u dan nog rest is aan te schuiven en lekker te smullen van uw zelfgemaakte berenhappen! Bon Apentiet 😀

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2015/01/19/berenhap-zelf-maken-snel-makkelijk-en-heerlijk/

2 reacties

  1. Ron Steenwijk

    Voor de kruiden voor bereklauwen sate zou ik jullie graag willen verwijzen naar http://www.naturalspices.nl

    Deze mensen hebben de gekste kruiden mixen en ik bestel alles bij hun. Ik gebruik frikandellen kruiden die bij hun heel erg goedkoop zijn en echt de moeite waard zijn. Ik vind ze zelfs beter als wat voor frikandel dan ook.

  2. anna

    het was echt heel lekker

Laat een reactie achter