«

»

jul 01 2012

Bericht afdrukken

Van ‘Beginner’ naar ‘BBQ-Goeroe’ in slechts drie jaar



Soms zie je een naam in de media langskomen waarvan je denkt ‘hé… waar ken ik die ook alweer van?’. Zoals in het geval van Jord Althuizen. En dan blijkt genoemde een jaar of drie, misschien iets korter of langer, geleden op je netvlies gekomen te zijn op het één of andere BBQ forum. Toen nog een ‘beginner’ in het Offset Smoken Barbecueën vol met vragen, maar inmiddels kennelijk opgeklommen tot ‘BBQ-Goeroe’ met een BBQ- Catering.

Jord Althuizen was toen al zo onder de indruk en ontembaar enthousiast van wat hij aan barbecueën allemaal gezien had in onder andere de Verenigde Staten. En deed van zijn ervaringen op buitengewoon humoristische wijze verslag op zijn toenmalige weblog ‘The Hungry Belly’. En daar is het dus niet bij gebleven.

Niet heel lang nadat Jord Althuizen het ‘echte werk’, namelijk het Offset Smoken, ontdekten is hij tezamen met compagnon Derk van Westenbrugge BBQ-Catering Smokey Goodness Begonnen. En kennelijk met veel succes, want Jord Althuizen heeft zich toch maar in de media-kijker weten te spelen. En nog wel in de rol van een ‘BBQ-Goeroe’. Een titel die hijzelf zeer waarschijnlijk snel zou nuanceren, want het is net als met meneer Veelkantie meer een kwestie van ‘in het land der blinde is eenoog koning’, maar die natuurlijk niet slecht is als reclame voor zijn Smokey Goodness toko.

Ik weet niet precies welk dag- of weekblad het is, kwam het ook maar tegen op internet, en wat de precieze verschijningsdatum is van het leuke artikeltje is,  maar dan heb ik het over onderstaande artikeltje waarin Lars Krijgsman Jord Althuizen bombardeerde tot ‘the BBQ-Goeroe’.

In het artikel geeft Jord Althuizen zijn visie (die ik volledig met hem deel, zoals u wel zult weten als u Veelkantie al een poosje volgt) op het hedendaags barbecueën. Althans, de recordpogingen om en om cremeren van flinterdunne speklapjes of voorgebakken hamburgers, dat de gemiddelde Nederlander als soort van verplicht zomernummertje een keer of drie à vier per jaar doet. En ja, dat moet anders! Niet omdat ik of hij het zo graag willen, maar omdat mensen zichzelf tekort doen.

Hoe dan ook beste Jord Althuizen, het is geweldig om te zien dat je van je hobby en fascinatie je dagelijkse broodwinning hebt weten te maken. Dat lukt bij lange na niet iedereen en is je gegund.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2012/07/01/van-beginner-naar-bbq-goeroe-in-slechts-drie-jaar/

2 reacties

  1. Jord Althuizen

    Hi Mr. Veelkantie,

    Wat een leuk blogartikel! ik zag ineens wat extra bezoekers op de smokey site dus even spieken waar die vandaan kwamen 😉 Thanks voor de aandacht en keep on smoking!

    1. Meneer Veelkantie

      Jord,

      Leuk om weer wat van je te vernemen. En inderdaad, mag smokeygoodness.nl best graag een beetje promoten. Puur eigenbelang hoor… Ben van mening dat met name de BBQ cultuur in Nederland heel snel mag omslaan… zodat ik binnenkort moeiteloos gigantische ‘Amerikaanse’ hompen vlees kan kopen tegen een grijpstuiver 😉

Laat een reactie achter