«

»

Aug 28 2012

Bericht afdrukken

Lelystart Festival 14, 15 & 16 september

Twee jaar geleden, eveneens in september (17 september om precies te zijn) liet ik u al wat zien van het 3D Streetpainting Event Lelystad. Toen waren er op acht plaatsen in en om het Centrum van Lelystad een achttal artiesten een aantal dagen in de weer geweest om soms echt prachtige 3D straattekeningen te vervaardigen. Dat gaat Lelystad dit jaar weer herhalen. Wederom heeft men acht tekenaars  uitgenodigd om de straten van Lelystad te voorzien van prachtige 3D kunstwerken. Maar deze keer met iets extra's zoals we op de site kunnen lezen:

Na het weergaloze succes van de 3D Streetpaintings tijdens LelystART 2011, bouwt het 3D Streetpainting Event dit jaar nog verder uit! Met een XXL/3D Streetpainting op het Stadhuisplein, het 3D Plaza, de 3D Talentzone en enkele speciale projecten kijk je je ogen uit. Door het hele Stadshart vind je meeslepende en verbazingwekkende tekeningen van internationale kunstenaars. Zelf leren 3D tekenen doe je in de 3D Masterclass. En in de 3D Discovery zone zie je de primeur van 3D tekeningen met augmented reality en 4D Streetpainting. Wat dat is? Daarvoor moet je echt komen kijken!

Dit jaar is het allemaal nog uitgebreider dan de straattekeningen. Er zit voor de lekkerbekjes zelfs een heel proeverij-evenement bij. Op 16 september zullen twintig standhouders, waaronder restauranthouders, traiteurs, cateraars, wijnimporteurs, bierbrouwers, topslagers, kaasmakers, thuiskoks, producten en ijs-en bonbonmakers hun kwaliteitsvolste (streek)producten aan de bezoekers voorstellen. Lees er hier meer over.

En ook dan is het nog lang niet op met de koek. Zo is er op 15 en 16 september ook het Lelyfestijn. waarbij de zaterdag speciaal gericht is op de jongste Lelystedelingen, en uiteraard bezoekers van buitenaf voeg ik er graag aan toe. Op zondag 16 september – als de winkels in het Stadshart speciaal open gaan voor LelystART – biedt het programma een afwisseling tussen dixieland muziek, mime, acrobatiek, sneltekenen,  zang, blaasmuziek en straatvariété. Er zijn dan optredens van De Stoombutler, Mobiele DJ Spinkit, De Zingende Boeketten, Dixies Golden Koksband, Duo ‘Koffie & Suiker’, het orkest La Bandida, kunstschilders Jonkheer Brantsen & Van Putte, een hoge dame ‘Under her Skirt’ en kennismaken met een glimmende robot. Het straattheater vindt plaats op verschillende locaties in het Stadshart tussen het Agora Theater en het Zilverpark. Lees er hier meer over. En nee, ook dat blijkt nog niet genoeg te zijn. Want er is nog veel meer!

Het is teveel om allemaal op te noemen, maar via deze link naar de site van Lelystart komt u alweer een stuk verder. Volgens de berichten moet het groots worden. Dus ik zou zeggen... komt allen naar Lelystart!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2012/08/28/lelystart-festival-14-15-16-september/

Laat een reactie achter