Bladerdeeg Tonijn Pakketje uit de Oven
De Veelkantie's zijn niet bepaald 'hardcore' visliefhebbers. Heel veel verder dan een (liefst zelfgemaakte) braadharing, een (liefst zelfgemaakte) lekkerbek, zo nu en dan (liefst zelfgemaakte) viskoekjes, (liefst zelfgemaakte) Aardappelsalade met Tonijn, (liefst zelfgemaakte) garnalenkroketten of kabeljauw uit de oven komen we doorgaans niet. Zodra een visgerecht echt naar vis gaat smaken dan zijn wij vrij snel genezen.
Maar er zijn zo van die uitzonderingen. Zoals Tonijnballetjes in zelfgemaakte tomatensaus met (liefst zelfgemaakte) spaghetti. Maar dan hebben we het over tonijn uit blik. Echte Verse tonijn vinden we alweer een stuk minder lekker. En blik tonijn is gelukkig ook hetgeen wij doen in deze Bladerdeeg Tonijn Pakketje uit de Oven.
Als eerste gaan we maar eens de tonijnvulling voor in de bladerdeegpakketjes aanmaken. En daar hebben we wel het één en ander aan lekkere ingrediënten voor nodig. Ik som het daarom hieronder even voor u op.
Benodigdheden voor de vulling:
- 2 blikjes tonijn op olijfolie (even afgieten!),
- 3 strengen lente ui,
- 1/2 rode paprika,
- 1 eetlepels verse of gedroogde peterselie,
- 2 theelepels paprikapoeder,
- 1 theelepel komijnpoeder,
- 2 losgeklopte eieren,
- 2 snufjes peper en 1 tot 2 snufje zout.
Bereiding van de tonijnvulling voor de bladerdeeg pakketjes: Over de bereiding van de vulling kan ik kort zijn. Gooi de boel bij elkaar, met het ei als laatste want u moet nog proeven, goed doormengen, even proeven en zo nodig verder op smaak brengen met paprika- en komijnpoeder, peterselie en peper en zout.
Gebruiksaanwijzing:
Klik op de afbeeldingen voor een vergroting en ga met uw muis over de afbeeldingen voor de beschrijving
En oh oh oh... wat is dat geweldig lekker zeg. Wij combineerde deze Bladerdeeg Tonijnpakketjes uit de Oven met Krieltjes in Ontbijtspek uit de Oven en een heerlijke verse sla met tomaten, komkommer, ei en een knoflook kruiden dressing. Laat zich raden dat we gisterenavond heerlijk gekokkereld en gegeten hebben.
En oh ja... Er zijn natuurlijk altijd mensen die echt geen tonijn, zelfs niet uit blik, lusten. Voor die zeurpieten kunt u natuurlijk ook, met net zo weinig moeite, een alternatieve vulling maken. Bijvoorbeeld van geruld half om half gehakt, wat nasikruiden, paprikablokjes, gesnipperde lente ui, peterselie, wat chilipeper en wat in mootjes gehakt gekookt ei. Want ook dat is echt heerlijk!
Verder volgt u daarna vanzelfsprekend exact dezelfde handleiding als u zou doen voor de Bladerdeeg Tonijn Pakketjes uit de Oven. En u bakt ze ook bij dezelfde temperatuur (200 graden Celsius gedurende 25 minuten) als de tonijnpakketjes. En zo is iedereen tevreden en zit niemand met lange tanden te eten. Is ook wel zo gezellig.
Geef een reactie