«

»

Afbeelding

De restanten BBQ

Restanten BBQ

Gisteren een flinke barbecue gegeven voor 16 personen. Ging geweldig goed. Ik gebruikte zowel de Offset Smoker alsook de Big Bol BBQ. Zodoende kon ik MOINK Balls, Kipspekfakkels en Worstwokkels langzaam op de Offset Smoker laten garen terwijl ik op de Big Bol BBQ hamburgers, satés, speklapjes en als dessert Banaan + Rolo + Amaretto (+ Slagroomijs) grilde. Zo hadden we een constante toevoer van lekkere vleesgerechten.

De barbecue was een groot succes. Mensen waren erg enthousiast over de vleesgerechten maar ook de bijgerechten, zoals zelfgemaakte knoflookboter, onze Roomkaas Spread en natuurlijk de Tzatziki, vielen erg in de smaak.

Helaas zag ik geen kans, want 16 man voeden is een drukke bezigheid, om foto's van de gerechten te maken. Maar de meeste toonden we al eerder dus klik gerust de linkjes aan om de gerechten te bekijken.

Het werd weer een enorm festijn. Ontzettend gezellig en het ging tot in de late uurtjes door. Maar natuurlijk hadden we weer iets te groot gedacht waardoor we nog iets van 50 satés over hadden. En die hebben we vanavond gebarbecued en opgepeuzeld. Heerlijk met wat satésaus, stokbrood, kruidenkaasje en nog wat tzatziki die we over hadden.

Ook wilde ik wel eens gegrilde watermeloen uitproberen. Dus smeerde ik de meloen in met olijfolie, peper en zout. En toen even op de barbecue. Mevrouw en dochter Veelkantie vonden er niet zoveel aan. Ik vond het wel lekker maar ook weer niet echt bijzonder. Het is niets meer dan je verwachten mag. Gegrilde dus warme meloen met olijfolie, peper en zout. Dat was ook precies zoals het smaakte. Wat ons betreft dus niet iets om te herhalen. Maar probeer het vooral eens zelf uit. Misschien smaakt het u wel heel goed.


Deze blogpost is 478 keer bekeken

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2013/07/07/de-restanten-bbq/

2 reacties

 1. Richard

  Goed gedaan, was hard werken zeker!

  Vorige week was mijn dochter jarig. Voor 25 man gebarbecued.. 100 MOINK balls, 4 kilo kippenpootjes, 36 hamburgers, stokbrood, zelfgemaakte pesto, coleslaw en patatas bravas.

  Mijn Leen Bakker smokertje en de Weber Compact volop in gebruik.

  Geen foto’s is niet gedaan toch?

  Helaas heb ik ook geen foto’s gemaakt. Geen tijd voor gehad/niet aan gedacht. Was wel errug gezellig.

 2. Meneer Veelkantie

  Richard,

  Och, het viel eerlijk gezegd wel mee met het harde werken. Wel lekker warm met dit weer en twee kokende BBQ’s ;)

  Ik had 50 MOINK Balls, 18 Kipspekfakkels, 20 Worstwokkels, 50 speklapjes (25 in 2 stukken), 20 Hamburgers en 50 Satés. En natuurlijk 16 Gebakken Bananen met Rolo, Amaretto en Roomijs.

  Verder hadden we nog diverse bijgerechten gemaakt, stokbrood en de nodige sausen natuurlijk.

  Voor jou moet het inderdaad wel wat meer aanpoten zijn geweest ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *