Wat u ziet? Kabeljauw uit de oven met tomaat en uien, aardappelpuree met een beetje van de roomboter(saus) waarin de kabeljauw gegaard is en duimdikke asperges met een ham, kaas en lente ui sausje. En dat is zo geweldig lekker! Dank je mevrouw Veelkantie voor deze geweldige maaltijd!
Geplaatst op:
augustus 18, 2013
4 reacties
Naar het reactie formulier ↓
Oele
18 augustus 2013 om 8:18 pm (UTC 1) Koppeling naar deze reactie
ziet er goed uit
Adrie.
18 augustus 2013 om 8:54 pm (UTC 1) Koppeling naar deze reactie
Ziet er heerlijk uit.
Maar de asperge tijd is allang voorbij ben wel jaloers dat jullie nog asperges hebben (hadden).
Ik weet wel hoe je dat moet doen nl ,Vers kopen ,nee niet in de super maar bij de teler.
Vervolgens goed schillen,(kan je ook bij de teler laten doen waar je ze koop) het “afval”goed koken en een lekkere bouillon van maken voor de aspergesoep, de geschilde asperges gelijk invriezen en je kan ze nog maanden bewaren.
Wel ingevroren in de pan doen met koud water en gewoon koken zoals altijd .
Dus niet eerst ontdooien, anders gaat het mis.
Wat er ook heerlijk bij smaak zijn de opperdoezenronde aardappelen,niet schillen maar goed boenen en koken maar, beet gaar ,met gesmolten roomboter er bij.
En dat samen met de kabeljauw van hier boven Mmmmmmmm
Kijk zo heeft mevrouw Veelkantie in aug asperges gemaakt denk ik ?
Adrie.
Ellen
19 augustus 2013 om 6:03 am (UTC 1) Koppeling naar deze reactie
@ Veelkantie,
Mmmm lekker
@ Adrie,
Dankje voor de les asperges invriezen, wist ik niet.
Is een goeie voor volgend jaar.
Cobus
20 augustus 2013 om 12:19 pm (UTC 1) Koppeling naar deze reactie
Geweldig basisrecept !
Geen fan van doperwten ….
mijn variatie :
hutspot-zakje bij AH ( toevallig in bonus gesneden 500gr á 1€ ) ga ik niet zelf voor raspen en schillen
scheutje witte wijn ( left-over van de mosselen afg. weekend )
wortel en ui, onderin ovenschaal, wijn, peper/zout
visblokjes kruiden met viskruiden ( één van de vele potjes in het rekje )
nog wat wortel en ui
roomboter, in blokjes eroverheen verdelen en een laatste peper/zout
180c 30 á 40minuten oven
gebakken krieltjes met groene kruiden en een fantastische avondmaaltijd !!
Dank U !