«

»

jan 14 2014

Bericht afdrukken

Kennen jullie deze nog… nog… nog!

Meneer Veelkantie is gemiddeld wat ouder dan de meeste bloggers. En misschien de gemiddelde bezoeker ook die Veelkantie bezoekt. Reden om, voor zowel de leeftijdsgenoten alsook de jongere garde, zo nu en dan eens iets leuks uit de oude doos te halen. Deze keer is het de travestiet Divine. Eigenlijk hete Divine in het eggie Harris Glenn Milstead. Milstead was een acteur en drag queen die in de jaren'70 en '80 heel beroemd werd in zowel de VS alsook in Europa. Dit had hij vooral te danken als zijn optredens als 'zangeres' Divine, zijn acts in clubs en zijn acteerwerk als drag queen in musicals en films. Milstead wilde het graag maken als mannelijke acteur maar dat was niet erg succesvol en hij kreeg daar ook niet de kans meer toe. In 1988 is hij overleden in een hotel ten gevolge van een vergroot hart in combinatie met ernstige slaapapneu. Hij had het doktersadvies gekregen om niet liggend te slapen i.v.m. zijn enorme overgewicht. Hij woog op het moment van zijn dood 170 kilo. Kennelijk had hij dit advies genegeerd en kreeg daardoor een hartstilstand. Harris Glenn Milstead werd slechts 42 jaar jong. Een leuk weetje is dat de zeeheks Ursula uit de tekenfilm De Kleine Zeemeermin op Divine geïnspireerd is. Milstead was één van de bekendste drag queens ooit.

Hieronder één van Divine's muziekvideo's

Hieronder zijn laatste interview in 1988

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/01/14/kennen-jullie-deze-nog-nog-nog/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *