Feed on
Posts
Comments

Category Archive for 'Roken'

Onlangs deed ik u een review toekomen over de Kiprollades van de Albert Heijn. Die zijn met enige regelmaat in de aanbieding (twee stuk à 600 gram per stuk voor slechts € 4,99) maar blijken desondanks van sublieme kwaliteit te zijn. Heerlijk smakelijk, goed gekruid, mals en sappig en zeker niet te vet. Vaste Veelkantie [...]

Read Full Post »

Onder de streep wat nadere informatie en foto’s

Read Full Post »

Gisteren gingen we op visite bij mijn zwager en schoonzuster waaraan wij onze ‘oude’ 16" Offset Smoker Barbecue doneerde. En het was best grappig om het ‘oude beestje’ weer eens te zien. En dan heb ik het niet over mijn zwager, is ook altijd leuk om hem weer te zien, maar over de smoker. En [...]

Read Full Post »

Vorige week liet ik u weten dat ik constateerde dat de thermometer van mijn 21 Inch Oklahoma Offset Smoker Barbecue niet zo functioneerde zoals verwacht mag worden. Dat is jammer, maar dat zijn zo van die zaken die gebeuren kunnen. Daar dient dan ook de garantietermijn voor. Vorige week donderdag (02 juni 2011) stuurde ik [...]

Read Full Post »

Van de firma Gaswinkel kreeg ik bij de bestelling van mijn 21 Inch Oklahoma Ofsett Smoker Barbecue een grillplaat ter waarde van € 59,95 cadeau met de bedoeling dat ik er een eerlijk en objectieve review over zou schrijven.  Dat schrijven van een review heeft even op zich laten wachten om de simpele redenen dat [...]

Read Full Post »

Enige tijd geleden kocht meneer Veelkantie flink wat lamsvlees in. Waaronder een hele lamsrib. Nee, niet zo’n mooi stukje lamsrack, nee geen mooie voor gemodelleerde lamsribbetjes, geen tot lamskoteletjes gesneden ribdelen maar een hele lamsrib. Het stuk vlees intrigeerde me gewoon toen ik het bij de Turkse slager zag liggen, en ik vroeg me af [...]

Read Full Post »

Test: Lokkii Hotrods Firestarters

Einde vorige week ging ik naar Albert Heijn want men zou brikettenpakketjes in het assortiment hebben voor de barbecue die je zo bij twee lontjes aan kon steken en waarmee je binnen een minuut of tien aan het barbecueën kon slaan. Alleen trof ik deze pakketjes niet aan. Ik trof wel iets anders aan dat [...]

Read Full Post »

Helaas kregen ik het gisteren niet rond om ook de aardappeltjes die ik op de Offset Smoker had staan op tijd gaar te krijgen. Het was ook een beetje lastig. Ik maakte voor het eerst een Rosbief klaar op de Offset Smoker en die bleek een half uur eerder gaar te zijn dan verwacht. Nou [...]

Read Full Post »

Ik lees zo her en der nogal wat mythes en veronderstelling-en over hetgeen men ‘el cheapo’ noemt. Met deze benaming bedoelt men te zeggen dat de Oklahoma Smokers geen echte smokers zouden zijn omdat het plaatstaal dunner is (1,3 mm i.p.v. 3 mm) dan van een peperdure smoker. Een hoop nonsens! Met veel van deze [...]

Read Full Post »

Het roken van een Rosbief

Wat we niet eerder deden was het bereiden van een Rosbief op de Offset Smoker Barbecue. Dit was nooit voorgevallen omdat Rosbief een vrij prijzig stukje vlees is en omdat het roken daarvan mij om wat voor reden dan ook erg lastig leek. Nu hadden we een mazzeltje en konden we een kilo Rosbief aan [...]

Read Full Post »

Older Posts »