Feed on
Posts
Comments

Category Archive for 'Experiment'

Het kan u niet ontgaan zijn. Meneer Veelkantie heeft een varkensbuik van 5 kilo… gekocht. Onder andere met het doel zelf eens Bacon te produceren. Gerookte licht zoetige Bacon in traditionele Amerikaanse Stijl. Waarom Amerikaanse Stijl? En nog wel gerookte Bacon ook? Omdat in Nederland zo ongeveer alles voor Bacon door kan gaan. Zelfs voorgekookte [...]

Read Full Post »

Meneer Veelkantie was het voor de zomer, die nooit wilde zomeren, al van plan maar het kwam door de aanhoudende zondvloed er niet van. Dus nu maken we er maar ‘winterkost’ en een herfstklusje van. Ik heb het over allerhande recepten van Varkensbuik. Alhoewel ‘Pork Belly’ zoals de Engelsen en Amerikanen het noemen, om te [...]

Read Full Post »

U een plakje Foe Young Cake?

Zoals u inmiddels weet mag ik graag een beetje ‘innovatief’ koken en experimenteren. Zo nu en dan probeer ik daarom iets uit. Zoals een Foe Yong Cake. De bedoeling was om een Foe Yong Hai te maken in de vorm van een cake, gebakken in een cakevorm in de oven, en de ham die u [...]

Read Full Post »

Eerder deze week liet ik u kennis maken met onze Cone-Imex ©. Ofwel een hoorn van loempiavellen gevuld met heerlijke Aziatische lekkernij. Toen gaf ik u al aan dat wij later die week ook een Tex Mex variant van tortilla zouden fabriceren. En dat later in de week was gisteren. De werkwijze is nagenoeg hetzelfde [...]

Read Full Post »

Van de week plaatste ik een blogpost over de Cone-Pizza. Ofwel Pizza in een hoorntje. Een hartstikke leuk innovatief idee om Pizza te serveren. Het ziet er erg grappig en zelfs smakelijk uit, en het is makkelijk zo uit het handje eten. De volgende stap in het snacken! Enige nadeel is dat het thuis erg [...]

Read Full Post »

Onlangs deed ik u een review toekomen over de Kiprollades van de Albert Heijn. Die zijn met enige regelmaat in de aanbieding (twee stuk à 600 gram per stuk voor slechts € 4,99) maar blijken desondanks van sublieme kwaliteit te zijn. Heerlijk smakelijk, goed gekruid, mals en sappig en zeker niet te vet. Vaste Veelkantie [...]

Read Full Post »

Zelf Foe Yong Hai maken

Eerder op de dag fabriceerde wij 40 loempia’s voor een buurvrouwtje bij ons op het plein voor de bruiloft van haar zoon. En zoals het gaat, ‘wie appelen vaart, die appelen eet’. Dus maakten we aansluitend ook nog een paar loempia’s voor onszelf voor het avondeten. We dachten er echter niet zoveel te kunnen maken. [...]

Read Full Post »

Slavinken uit de Oven

Onlangs aten wij Slavinken van de Barbecue. En dat was heerlijk. Veel lekkerder dan uit de pan. Dus waarom bij de eerste de beste gelegenheid geen Slavinken uit de Oven eten. Zo gezegd, zo gedaan. Slavinken een half uurtje bij 200 graden Celsius in de Oven, even een minuutje of tien de grill er op [...]

Read Full Post »

Nu maakten we al eens Babi Pangang Spek met paksoi en nasi van speklappen, maar we maakten nooit eerder laat maar zeggen ‘gewone’ Babi Pangang dat je bij de Chinees krijgt bij nummel 47. Een poosje geleden haalden wij Chinees en toen heb ik eens geanalyseerd wat voor vlees er eigenlijk in Babi Pangang gaat. [...]

Read Full Post »

Lamsschouder op de BBQ

Enige tijd kocht meneer Veelkantie flinke veel lamsvlees in. De lamsrib, althans in de vorm die wij kochten, was niet zo’n succes. De lamskoteletten, waarmee ik eveneens de grillplaat testen die ik van Gaswinkel cadeau kreeg, waren heerlijk. Maar we hadden ook nog een kilo lamsschoudertjes liggen. En die waren vandaag aan de beurt. Gezien [...]

Read Full Post »

Vanmorgen kreeg ik het plotseling op de heupen. We gaan vandaag echte ambachtelijke rookworst maken! Zo gezegd zo gedaan. Fabrikanten zetten te pas en te onpas kreten als ‘ambachtelijk’ op producten. Wat er precies ‘ambachtelijk’ is aan een salade of pizza die van de lopende band komt rollen is me niet duidelijk. En als je [...]

Read Full Post »

Older Posts »