Feta uit de oven (met een Griekse boeren salade en lamskoteletten)
Wij zijn verzot op de Griekse (en Turkse, maar vertel dit niet aan een Griek) keuken. Net als de Italiaanse keuken is het in de regel simpel maar onvoorstelbaar lekker.
We moeten dan ook eens in de zoveel tijd Grieks eten. Dus vandaag haalde wij een flinke hoeveelheid lamskoteletten, maakte we een flinke boeren Griekse Salade en aten daarbij Gebakken Feta uit de oven.
Woorden schieten gewoon te kort om u uit te leggen hoe ongelofelijk lekker dit is. En zoals ik al aangaf, hoe simpel het is om dit te maken. Ik leg het u graag uit.
Om te beginnen verwarmt u de oven voor op 200 graden Celsius.
Vouwt nu de randen van een flink stuk zilverfolie even omhoog en giet wat olijfolie op het zilverfolie. (Let op, de glimmende kant van het zilverfolie naar boven!).
Leg daar een flink stuk Feta kaas van de hardere soort, jawel wel de echte van schapenmelk en niet het slappe aftreksel, bovenop en zorg dat de olijfolie goed onder de feta verdeelt is.
Verdeel nu wat (liefst rijpe) tomaat over de feta.
Sprenkel daar wat gesneden groene pittige gepekelde hete Griekse (of Turkse) pepers overheen.
Sprenkel daar wat fijngesneden peterselie of selderie overheen.
Drapeer daaroverheen wat grofgesneden uienringen.
Sprenkel daaroverheen flink wat peper, zout en wat grofgesneden verse knoflook.
Vouw nu de folie behoedzaam dicht zonder de folie te scheuren of er gaatjes in te maken en leg deze in een ovenschaal tegen het lekken in de oven.
Plaats nu de schaal in de op 200 graden voorverwarmde oven en laat de schaal met de pakketjes circa 25 minuten in de oven staan.
Ondertussen kunt u de salade maken.
De lamskoteletten kruiden (flink veel peper, zout en olijfolie).
En even aan beide kanten een minuutje of drie bakken.
Zijn de lamskoteletten klaar,
Dan zijn de pakketjes met feta uit de oven ook klaar.
De feta is, ondanks dat dit niet zo lijkt omdat het een 'harde' soort feta is (en dat kan ik u ook aanraden) gesmolten. De feta zal echter grotendeels zijn vorm behouden.
En dan is het tijd om te eten, een flesje (of twee) Imiglykos achterover te slaan en daarna uit te buiken en, als er toch niets op de televisie is, een tukkie te doen.
Eet smakelijk!
Laat een reactie achter