Kijk, dat is nou leuk. Kreeg van een fan (mag ik dat zomaar zeggen Yvonne?) een recept toegezonden via de mail. En uiteraard publiceer ik dit recept van @YvonneTax graag op Veelkantie.
Wij zijn zelf geen grote viseters, op onze viskoekjes, soms een gebakken haring op brood, tonijn (in allerhande salades), tonijnballetjes, tonijnsteaks, grote garnalen en kabeljauw e.d. na, dus het is mooi dat het om een visgerecht gaat. Kunnen we de visliefhebbers ook bedienen op Veelkantie.
En wie weet gaan we dit recept wel eens namaken met kabeljauw, grote garnalen en tonijn. Maar goed, u zit natuurlijk te wachten op het recept van @YvonneTax. We beginnen bij de ingrediënten.
Ingrediënten:
- Verschillende (eventueel bevroren) soorten graatloze vis (eventueel gekookte mosselen)
- Beetje fijngesneden prei
- Fijngesnipperd uitje
- Margarine (om in te vetten)
- Gerookte zalm
- Kruidenboter (hoeft niet perse)
- Kruiden naar smaak (paprika, kerrie, zout en eventueel wat ketjap manis)
- Voor een gegratineerde versie wat geraspte kaas
(kruidenboter en kaas weglaten voor de magere versie)
Bereiding:
- Alle vis in kleine stukjes snijden van ongeveer 2 cm
- De groenten fijnsnijden
- Vervolgens alles in een kom mengen met de kruiden
- Maak vierkante stukken van de aluminiumfolie
- Smeer deze in met wat margarine
- Verdeel het mengsel over de folie met bovenop een stukje gerookte zalmfilet en een dotje kruidenboter
- Vouw de folie dicht zodat er geen vocht uit kan lopen
Nu heeft u twee opties om de pakketjes te bereiden.
Optie 1: doe de pakketjes ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven op ongeveer 180 graden
Optie 2: Zet de pakketjes ongeveer 10 tot 15 minuten op de grill (liefst indirect) van de BBQ
Pas op het is erg heet, met name de stoom uit het pakketje, als u ze opent.!!!
Heerlijk te eten bij eigenlijk alles. Op deze foto met een lekkere frisse salade en stokbrood.
Met dit recept kunt u eindeloos variëren en helemaal naar eigen smaak samenstellen.
Voor zover het recept van @YvonneTax
Het ziet er geweldig uit en ik kan me zo voorstellen dat het ook geweldig moet smaken. Als u een visliefhebber bent dan eet u bij dit recept ongetwijfeld uw vingers op.
Ik bedank Yvonne dan ook van harte. Geweldig leuk dat je zo'n mooi maar toch eenvoudig te maken recept instuurde. Want daar zijn we helemaal gek op. Hoe eenvoudiger hoe beter. Want 'less is more'! En zoals iedereen kan zien is 'less' beslist niet minder mooi en smakelijk.
8 reacties
Naar het reactie formulier ↓
Yvonne Tax
24 juni 2011 om 3:39 pm (UTC 1) Koppeling naar deze reactie
Hartstikke leuk dat je dit hebt geplaatst op je website !!!
Groetjes, Yvonne
Fort
10 juli 2011 om 1:33 pm (UTC 1) Koppeling naar deze reactie
Hoi Veelkantie,
Lekker en makkelijk recept van Yvonne, leuk dat je het hebt geplaatst.
Vandaag ga ik maar weer eens de smoker aansteken en ben van plan deze vispakketjes te maken.
Heb wel een vraag: moet ik aan de bovenkant geen (kleine) opening laten zodat de stoom enigszins kan ontsnappen? Dit om te voorkomen dat er (te)veel vocht achterblijft?
Ik hoor het graag!
All the best, goed en zonnig weekeinde en succes met je site!
Fort
Meneer Veelkantie
10 juli 2011 om 2:02 pm (UTC 1) Koppeling naar deze reactie
Fort,
Nee, gewoon dichtdraaien. De vis stoomt en kookt in het vocht. Anders zou de vis te droog worden. Je kunt na het ‘bakken’ de vispakketjes even open laten staan zodat dit wat uit kan stomen.
Veel plezier met het BBQ’en, en ik verneem graag of het allemaal gelukt is.
Fort
10 juli 2011 om 3:54 pm (UTC 1) Koppeling naar deze reactie
Hoi Veelkantie,
Dank voor de informatie… Nog een ander vraagje: Hoe lang moet ik de pakketjes (met diepvrieskabeljauw) ongeveer in de smoker houden bij ca. 120/125 graden Celsius?
Naast de vis gaan er hamburgers, kipsaucijzen en een grote bak met grilgroente (paprika, ui, courgette, champignon, sjalot, cherrytomaatjes, tomaten) op.
Goed weekeinde nog!
Fort
Meneer Veelkantie
11 juli 2011 om 2:24 am (UTC 1) Koppeling naar deze reactie
Sorry Fort,
Ik was vanmiddag en vanavond op visite dus heb geen antwoord kunnen geven op jouw vraag. Maar jij kunt nu waarschijnlijk wel het antwoord geven, dus vertel eens 😉
Fort
11 juli 2011 om 11:11 pm (UTC 1) Koppeling naar deze reactie
Hoi Veelkantie,
Uiteraard geen probleem, dus graag geen sorry Veelkantie 🙂
Gisteren dus de smoker lekker laten branden. Gezellig de kipsaucijzen, hamburgers mer korting, grote bak met groenten en de vispakketjes er op gezet. Oh ja, frikandellen lagen er ook nog bij, is m’n oudste dochter gek op… hahaha.
Uiteindelijk dus maar vispakketjes gemaakt, min of meer op de manier van Yvonne.
Hoe lang ze er uiteindelijk op hebben gelegen weet ik niet meer. Kan een half uur zijn, maar net zo makkelijk een uur. Tijdens het ‘smoken’ was ik druk in de weer met rijst koken, pindasaus maken, stokbrood in de oven mikken, ouwehoeren met schoonvader en biertjes wegklokken. Tussendoor dan nog de Tour een beetje volgen, met die verschrikkelijke valpartij in het prikkeldraad…. oempffff!
En ja, je kent dat he…. voor je het weet ben je de tijd kwijt.
Enfin, een en ander was goed gelukt. Vlees was gaar en de vis dus ook. De vis bleek wel wat flauwtjes te zijn, maar dat vind ik niet zo erg. Liever kruiden erbij dan dat er teveel op zit.
Tot zover Veelkantie, nog een fijne avond,
Fort
Meneer Veelkantie
12 juli 2011 om 2:17 am (UTC 1) Koppeling naar deze reactie
Fort,
Ik hoor het al, je hebt lekker genoten van je dag. En zo moet het ook 😉
Yvonne Tax
27 juli 2011 om 9:42 pm (UTC 1) Koppeling naar deze reactie
Hey wat leuk dat mijn recept is uitgeprobeerd 😀 en dat het bevallen is.
Bedankt voor de leuke reacties. Groetjes Yvonne Tax (inmiddels @Y_Rotts)