«

»

aug 22 2014

Bericht afdrukken

BBC: ‘Nationalisten marcheren door straten Den Haag’Het is altijd interessant hoe de mainstream media, zelf menen ze 'de kwaliteitsmedia' te zijn, bepaalde zaken belichten. Bijvoorbeeld het feit dat honderden in o.a. Nederland geboren en getogen moslims naar Irak en Syrië trekken om daar de jihadist uit te hangen. Hoe vertaalt en verklaard bijvoorbeeld de politiek correcte linksleunende BBC deze zaken?

Across Europe, governments are trying to prevent the radicalisation of young people attracted by the growing influence of Islamic State militants. More than 100 Dutch citizens are thought to be fighting for various groups in Syria and Iraq, and hundreds more have been identified as potential jihadists.

Waarom steunen veel moslims ISIS en trekken sommige naar Irak en Syrië om daar Koppensnellers uit te hangen?

In the Schilderswijk district of The Hague last month, a group of some 20 men were captured on video waving the black flag of jihadist groups and voicing support for the militant group Islamic State (IS) that has seized broad swathes of northern Syria and Iraq. In the footage posted on the internet, the demonstrators can be heard chanting slogans such as "Down with America" and "Death to the Jews".

Ah, dus ze hebben een probleem met Amerika en Joden. Dat kan. Maar wat heeft Amerika en wat hebben de Joden te maken met de situatie in Irak en Syrië? Kortom, klinkt allemaal interessant maar het verklaard niet waarom Europese, waaronder Nederlandse, moslims een gruwelorganisatie als ISIS steunen en honderden zo niet duizenden naar Irak en Syrië vertrekken om daar zogenaamd hun 'broeders en zusters' te helpen en te verdedigen door niet alleen duizenden mede-moslims, maar ook minderheden als christenen en de Yezidi, op gruwelijke wijze te vermoorden.

Many young Muslims are struggling to find work and acceptance in the Netherlands, he tells me. The promise of a glorified existence extolled by radical preachers resonates with the vulnerable and disaffected.

While there is little appetite for the bloodthirsty approach espoused by Islamic State militants, the idea of going to defend fellow Muslims appears to be compelling for some young people who lack hope at home but see potential abroad.

"They show people's heads being cut off [in videos]," he says. "And maybe there is one person who thinks he doesn't have any future and thinks 'I'll go with that because it's Islam, because one person says this is the caliphate and we must go.'"

Nogmaals beste BBC, en schrijfster van het artikel Anna Holligan in het bijzonder, dit verklaard niet waarom men ISIS steunt en o.a. mede-moslims, maar ook volslagen onschuldige minderheden als christenen en de Yezidi, op de meest gruwelijke wijze te vermoorden. Ook meer dan 600.000 autochtone Nederlanders zijn op zoek naar werk. Ook miljoenen autochtone Nederlanders zien er geen gat meer in door met name het regeringsbeleid en vervallen in niet zelden schrijnende armoede en hebben alle vertrouwen en hoop verloren. Deze trekken ook niet naar elders om volkomen ongerelateerde bevolkingsgroepen uit te moorden. Die trekken ook niet naar Irak en Syrië om daar hun 'christelijke broeders en zusters te helpen en verdedigen' tegen de zogenaamde 'broeders en zusters' van o.a. Nederlandse moslims die hen vervolgen en vermoorden. Dit kan toch de echte reden voor de ISIS steun niet zijn.

En hoe zit het nou precies met dat Islamistische Kalifaat? Oké, het kan het 'ideaal' van moslims zijn. Maar op deze gruwelijke wijze? Dat kan toch niet het 'ideaal' van de 'meerderheid van de gematigde' moslims in Nederland zijn?

The idea of an Islamic state achieved by peaceful means appears to resonate with people in Schilderswijk. "We all want that eventually because it is fair and people look after each other, not like it is now," he adds.

Hmmm, vredige middelen hé. Oké prachtige. Maar vertrek dan massaal naar de streken waar er min of meer al een kalifaat bestaat. Of zorg gewoon voor je mede-moslims in Nederland als dat je 'ideaal' is. Een kalifaat oprichten in Nederland is niet alleen niet de bedoeling maar het kan ook niet met vredige middelen bereikt worden. Het Utopia van moslims zou per definitie het Dystopia voor alle andere bevolkingsgroepen in Nederland zijn. Zoveel blijkt wel uit hoe niet-moslims in de islamitische wereld als geheel worden behandeld. Om maar te zwijgen over, nogmaals, de wijze waarop o.a. christenen en Yezidi in Irak en Syrië momenteel stelselmatig worden verkracht, vervolgd en uitgemoord.

En als veel, zo niet alle, moslims dit ideaal koesteren, levert dit dan geen problemen en gevaren in Nederland op?

One of the foreign fighters already engaged in the conflict in Syria is Yilmaz, who trained with the Dutch armed forces and is now using military skills to teach new recruits to fight like a professional soldier.

He was among a group who initially travelled to the Middle East out of frustration with Western governments' reluctance to intervene in Syria. With an active presence on various social media platforms, it was relatively easy to get in touch with him directly.

Oeps, dat is niet zo best. Een Nederlandse moslim die diende in het Nederlandse leger benut nu zijn opleiding alhier om aldaar jihadisten te trainen. Als we dit combineren met een zekere Yasmina Haifi, die eerder deze maand ontslag kreeg omdat ze van mening is dat ISIS een Joods complot is, hebben we nu dus al minstens twee moslims die belast waren met onze aller veiligheid die dus aan de verkeerde kant staan of zelfs zijn overgelopen. Dat levert nogal een zorgelijk beeld op. Laat maar zeggen dat het ons beeld van de betrouwbaarheid van onze islamitische medelanders geen best doet en hun betrokkenheid bij Nederland erg twijfelachtig is. Kennelijk is dit geen nieuws voor de BCC.

Dit feit lijkt me, ook voor het thuisfront Engeland, toch iets waarop de focus gericht zou moeten zijn. We hebben dus, alle smoezen waarom men ISIS steunt en ten strijde trekt in Irak en Syrië terzijde, een enorm probleem op het thuisfront. En thuisfront in de meest letterlijke zijn als we niet uitkijken en niet direct ingrijpen om onze thuishaven veilig en jihadisten vrij te houden. Ziet de BBC dit gevaar dan niet in? Is men dan alleen gefocust op 'zielige kansloze moslims' die om 'socio-economische omstandigheden' naar een kalifaat en evt. gewelddadige middelen neigen?

Ah gelukkig, ook de BBC en haar 'journalist' Anna Holligan zien de gevaren van deze ontwikkelingen in onze thuislanden in. Oh wacht... Juist ja, de BBC twist! Gevaar komt niet van 'zielige moslims' maar van 'Nationalisten'!

Earlier this month a group of hundreds of nationalists paraded the Dutch flag through the streets of Schilderswijk. One eyewitness told me that Muslim men threw stones to try to protect young girls whose headscarves were ripped off.

Ah, dus dat is de reden dat de demonstratie voor vrijheid van Pro Patria werd aangevallen door moslims en een regenbui van straatklinkers over zich heen kreeg! Niet omdat moslims de Schilderswijk claimen als kalifaat en de Nederlandse overheid er niets meer te vertellen heeft, maar omdat 'Nationalisten (ieuw!) de hoofddoeken van jonge moslimmeisjes afrukten'! Het was dus 'pure zelfverdediging' van de moslims en moet opgevat worden als 'het helpen van hun broeders en zusters' tegen de aanvallen van 'extreemrechtse' krachten! Waarmee we ook direct weer de claim dat men naar Irak en Syrië wil vertrekken om 'broeders en zusters te helpen' op de juiste waarde kunnen schatten.

Iedere wereldvreemde onnozele hals (75%) die het BBC artikel leest zal er slechts enkele indrukken aan overhouden.

Moslims verlangen naar een kalifaat omdat ze het zo ontzettend slecht hebben in de mensonterende getto's in onze Westerse Europese landen. Want veel moslims zijn werkeloos. En vanzelfsprekend komt dit door systematische structurele discriminatie en vervolging door extreemrechtse nationalisten! Kennelijk zijn de uitkeringen, de werkgelegenheid en de gezondheidszorg in Irak en Syrië veel beter en leeft iedereen daar gebroederlijk naast en met elkaar. Ze trekken bovendien naar Irak en Syrië om hun broeders en zusters te helpen tegen de satans Amerika en de Joden. Hetgeen kennelijk ook de reden is dat ze de verder onschuldige vreedzame moslims, christenen en Yezidi, gedwongen bekeren tot de islam of anders, uitmoorden. Kortom, volkomen begrijpelijk dat ze ISIS steunen en jihadisten worden! We moeten het volgens de BBC dus zien als een emancipatoire Islamistische lente en revolutie!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/08/22/bbc-nationalisten-marcheren-door-straten-den-haag/

Laat een reactie achter