«

»

Mei 06 2014

Bericht afdrukken

Kunstwerk op de Dam brengt Hitler Groet (video)Meneer Veelkantie heeft niet zoveel met gesubsidieerde kunst. Niet in de laatste plaats omdat het NSB/ Nazi beleid was dat na de Tweede Wereldoorlog voortgezet. Het is daarom minstens ironisch dat een gesubsidieerd kunstwerk op de Dam in Amsterdam op 5 mei (2014) de 'Hitler groet' uitkraamde. Maar het is vooral een hele walgelijke vertoning.

Nou moest het kunstwerk 'de vrijheid van meningsuiting' symboliseren en werd er op voorhand aangegeven dat geen enkele tekst die die via SMS ingezonden werd en door het 'beeld' uitgesproken zou worden gecensureerd zou worden.

Een van de vele duizenden wan-tweetsGoed, dat is natuurlijk de kat erg op het spek binden. Het was bij lange na niet het enige wangeluid dat te horen en lezen was op 4 en 5 mei dit jaar.

Kennelijk voelen bepaalde mensen de aandrang om zo schofferend mogelijk te zijn en/ of hun domheid op een zo nadrukkelijk mogelijke wijze te etaleren. Ik vrees dat we er in de toekomst maar aan moeten wennen. Onderwijs op scholen over de Tweede Wereldoorlog en met name de vervolging en genocide op de Joden is al sedert behoorlijk wat jaren niet meer mogelijk. Enerzijds omdat de jongelui zo walgelijk verwend zijn met een zekere mate van vrijheid en anderzijds omdat dit kennelijk één van de islamitische deugden is. Het is sowieso onder veel jongeren en mensen met een islamitische overtuiging mode om zo hard mogelijk om respect te blèren maar het zelf niet op kunnen brengen om ook maar een millimeter empathie en respect op te brengen voor mensen met kanker en/ of Joodse mensen die in de oorlog op gruwelijke wijze zijn uitgemoord. En dan het liefst niet en/ of maar en/ en. Kankerjood schijnt zo ongeveer het meest populaire scheldwoord te zijn dat wij anno nu te pas en te onpas mogen vernemen. Moeten wij respect voor hebben...

Nu kent u meneer Veelkantie mogelijk al wat langer, dus weet u dat ik wars en dwars ben van censuur, omdat de vrijheid van meningsuiting aan de basis ligt van iedere andere vrijheid die wij genieten of zouden moeten genieten. En ook voor dit soort schorem ga ik mijn heilige principes niet verloochenen. Keiharde principes zijn immers het enige dat wij hebben in de strijd tegen de enorme hoeveelheid idiotie en onwetendheid die ons bestaan wederom bedreigd.

Ik kan wel oprecht stellen dat de toekomst, gezien deze en meer zaken, me grote zorgen baart. Nu kende iedere tijd wel zijn weerbarstige jeugdigen maar zo massaal en zo alom ontspoort als het nu is, is het voorheen nooit geweest. Zeker ook het feit dat onze overheid er minder dan ambivalent op reageert, en ook alleen maar als hen ernaar gevraagd wordt, en het liefst over veel zeer onwenselijke ontwikkelingen zwijgt of zelfs aanmoedigende en instemmende geluiden laat horen uit politieke correctheid of iets dergelijks is ronduit schokkend te noemen. Alleen als autochtonen zich wel uitspreken tegen bepaalde zaken schiet men in actie en wordt er op groteske wijze een haatzaaiend propagandacircus opgezet waar je de rillingen van krijgt. Iets wat ook nog uitstekend lukt in het gezapige Nederland.

Zoals ik het 4 mei artikel Vervolging & Vrijheid al opmerkten gaat het in een ontstellend hard tempo de totaal verkeerde kant op met Europa in het algemeen en Nederland in het bijzonder. Dat een kunstwerk uitgerekend op 5 mei Nazi-taal uitslaat is hooguit een sign of the times. Een opmars richting een herhaling van de jaren '30 van de vorige eeuw die niet meer te stuiten lijkt te zijn. Hoe totaal verzot meneer en mevrouw Veelkantie ook zijn op dochter Veelkantie, er zijn zo van die momenten dat wij er berouw van hebben dat wij haar in deze tijd op de wereld hebben gezet. Want wij zullen die tijd waarschijnlijk en hopelijk niet meer meemaken... maar zij of haar kinderen zullen, mits de koers niet zeer ingrijpend veranderd, de volle laag krijgen. Zo krijgt iets relatief kleins toch nog een hele grote betekenis voor ons. En voor u!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/05/06/kunstwerk-op-de-dam-brengt-hitler-groet-video/

Laat een reactie achter