Shoarmarol – Eenvoudig te bereiden en heerlijk
We hebben inmiddels al heel wat snacks zelf gefabriceerd. Soms is het wat ingewikkeld om de snacks zelf te produceren, maar in de regel is het vrij gemakkelijk.
Zoals in het geval van bijvoorbeeld een Shoarmarol die u normaal voor een paar euro per stuk bij de snackbar kunt kopen. Dat kan vele malen goedkoper en het is zo gedaan.
Nu kunt u het zichzelf moeilijk maken door bijvoorbeeld zelf uw shoarma te snijden en te kruiden, maar u kunt ook gewoon een pak kant en klaar shoarmavlees kopen bij bijvoorbeeld Albert Heijn. Daar is het vlees in de regel van prima kwaliteit en goed gekruid.
Wat u in ieder geval nodig heeft, buiten natuurlijk een pak shoarmavlees, is een pak loempiavellen. Deze zitten verpakt per 40 stuks in een pak en kosten bij de toko zo'n € 2,00,-. Wat u eveneens nodig heeft is een papje van water en bloem om de loempiavellen mee te plakken.
Van het pak loempiavellen neemt u 2, of 3 stuks. Het is maar hoe dik u de korst om de shoarmarol wilt hebben. Deze lijmt u even aan de randen aan elkaar met het papje van bloem en water.
Daarin doet u een kleine hoeveelheid van het gebakken en gare maar niet gebruinde shoarmavlees.
Nu rolt u het pakketje gewoon op door de zijkanten naar binnen te slaan en vanaf de onderzijde de vellen met inhoud op te rollen. Vervolgens plakt u de flap over de rol met behulp van het papje van bloem en water.
Nu frituurt u de shoarmarol een paar minuten in zonnebloemolie op circa 170 graden Celsius en laat deze uitlekken op een stuk huishoudpapier.
En dan zit er niets anders op dan te smullen van de krokante korst en de heerlijke shoarma in de rol.
Heerlijk met zelfgemaakte knoflook en uiensaus en een salade van heerlijke frisse komkommers, tomaten, olijfolie, wat peper en zout, een snufje peterselie en eventueel wat munt.
Snack bijzonder smakelijk!
Laat een reactie achter