Super Chocolade Taart, de vierkante versie
Het is vandaag een zeer bijzonder heugelijke dag. Dochter Veelkantie is vandaag namelijk 14 jaar geworden. We hadden 14 jaar geleden rond deze tijd niet durven dromen dat het zo'n prachtige schat van een meid zou worden die geen kans onbenut laat ons apentrots te maken.
Om deze bijzondere dag te vieren mocht Dochter Veelkantie kiezen wat voor een taart ze wil hebben. En dat werd de Super Chocolade Taart die wij een paar weken geleden ook fabriceerde.
Van de vorige keer leerde wij dat deze Super Chocolade Taart bijzonder machtig is. Een punt van deze taart kan gemakkelijk een complete maaltijd vervangen. Bovendien moeten er wel een paar gasten van eten en dan is een ronde taart minder handig om mooie plakken van te snijden. Dus maakten we de taart deze keer gewoon vierkant!
Een ander verschil met de vorige Super Chocolade Taart was dat Dochter Veelkantie een handje mee mocht helpen.
Voor de rest gingen we hetzelfde te werk als bij de ronde variant. Dus eerst bakte we een onder en een bovenkant van Browniesdeeg.
Tussen deze lagen deden wij wederom een laag van Stracciatella Cake. Deze lagen 'lijmden' we aan elkaar met een extra dikke laag witte chocoladepasta. Dit omdat de laag witte chocolade past vorige keer wat verloren raakte tussen het overige cakegeweld.
Toen werd het een kwestie van de taart in elkaar zetten. Dus een bodem van Brownie, een super dikke laag witte chocoladepasta, een tussen stuk van van Stracciatella Cake, wederom een super dikke laag witte chocoladepasta en een bovenkant van Brownie.
Om de totale chocolade shock compleet te maken goten wij er ook nog eens een dikke laag melkchocolade overheen. Om de chocolade glacering toch wat romig en luchtig proberen te houden mengde we er tijdens het smelten een flinke hoeveelheid slagroom doorheen.
De taart, tenminste de melk chocolade glacering, staat nu onder de stolp uit te harden. Later deze dag snijden we de taart aan. Misschien plaats ik daar nog een foto van.
We gaan ervan uit dat de taart net zo heerlijk is als de vorige keer en goed in de smaak zal vallen bij de gasten. De vorige keer was de taart een doorslaand succes en voegden we iets toe aan het lijstje van eterijen die je volgens familie en vrienden echt eens geproefd moet hebben.
Update: Foto van de doorsnede van de Super Chocolade Taart.
Nog even een aanvulling:
De taart was nog heerlijker dan de vorige versie. De delen hadden iets langer, circa 10 minuutjes, in de oven gestaan dus minder massief en daardoor een stuk lichter te verorberen. Ook de melk chocolade glacering was een stuk lichter en zachter door de toevoeging van 250 ml slagroom. De taart was hierdoor in één woord geweldig!
Laat een reactie achter