Wagner ~ Sensazione Pizza Test
Deze keer test ik hoogstpersoonlijk, met een beetje hulp, de Wagner – Sensazione Pizza’s voor u.
Het is alweer ruim 4,5 maanden geleden dat wij de laatste Pizza Test deden. Dat om het simpele feit dat we onszelf in 9 van de 10 gevallen beslist geen plezier doen met deze testen.
Tot op heden zijn eigenlijk alleen de Dr. Oetker Pizza’s telkens goed uit de testen gekomen. Vrijwel alle andere merken Pizza’s die wij probeerden waren gewoonweg niet lekker tot werkelijk niet weg te krijgen. Vandaar ook dat ik mevrouw Veelkantie niet meer zo gek krijg mee te testen.
Ik zag mijn kans vrij toen mevrouw en dochter Veelkantie pasta gingen eten. Daar ben ik, op verse zelfgemaakte pasta na, niet zo’n groot fan van. Dus nam ik twee pizza’s mee die op dat moment in de aanbieding waren. Namelijk de Wagner – Sensazione Pizza’s die twee voor de prijs van één waren. Aan de kassa van de Jumbo rekende we voor deze twee pizza’s derhalve € 2,66 af.
Helaas waren deze pizza’s geen uitzondering op de regel. Ik ben dan ook niet van plan om er deze keer erg veel werk van te maken. Dus hieronder een beknopte omschrijving van de pizza’s.
Uiteraard hielden wij ons aan de door Wagner geadviseerde bereidingswijze en bereidingstijd.
Wagner – Sensazione Speciale
Het eerste wat opviel was dat deze pizza na zeker 15 minuten bereidingstijd nog altijd niet mooi goudbruin en goed gebakken leek te zijn. En dat terwijl wij toch echt een hele luxe prima oven hebben die altijd z’n werk uitstekend doet. Tijdens het eten werd deze indruk min of meer bevestigd. De pizza was wel gebakken, maar niet zo als je van een pizza mag verwachten.
De bodem was weliswaar redelijk krokant maar dat bleek alleen het buitenste laagje te zijn. Als je even door de bodem heen beet stuitte je op een zompige binnenkant. Hetgeen onsmakelijk was.
De hoeveelheid topping deed armoedig en karig aan. Met een beetje overdrijven in het voordeel van Wagner telde ik precies negen à tien plakjes champignon. Althans negen à tien delen van een plakje champignon. Voor een pizza Speciale verwacht je toch echt iets speciaals. Maar helaas.
De smaak was redelijk te doen, maar dat had de pizza vooral te danken aan de pesto plukjes die erop zaten. Met pesto maak je een schoenzool nog lekker. De ‘Edel Salami’ was vooral taai, droog en behoorlijk smakeloos. Hetzelfde, dat smakeloze, ging op voor de ‘Gekookte Ham’. Volgens de verpakking en site van Wagner zaten er ook nog drie kaassoorten, te weten ‘Provolone Piccante, Edammer, Mozzarella’ op de pizza. Je mag er dus een smaakexplosie van verwachten, zeker van de ‘Provolone Piccante’, maar die bleef helaas uit. Het was vooral smakeloosheid wat ik aantrof.
Wagner – Sensazione Mozzarella
Deze pizza leek zich iets beter te laten bakken, maar om nou te zeggen dat ik na eveneens 15 minuten baktijd erg tevreden was over het resultaat. Nee, helaas niet. Echt mooi bruin werd de pizza niet. Als u op de foto kijkt dan ziet u dat de tomaatjes ook nauwelijks echt gebakken zijn. Ik vrees dat de temperatuur waarop Wagner adviseert deze pizza’s te bakken wat aan de lage kant is. Een graad of 20 meer, bij een bereidingstijd van circa negen minuten, had zeker geholpen. Ik vrees dan wel dat de topping dan goed gebakken had geweest, maar de bodem te hard zou zijn.
De bodem was iets krokanter dan de vorige pizza, maar ook hier was het vooral de buitenste laag. Ook deze bodem deed uiteindelijk zompig aan. Samen met mozzarella maakt het een kleffe boel.
De topping leek op het oog redelijk in orde te zijn. Het zou echter mooi zijn als Wagner iets meer aandacht zou besteden aan de presentatie. De tomaatjes lagen namelijk in kluitjes op de pizza. Eten is ook een hele visuele bezigheid. En zou ik daar bij Wagner op af moeten gaan…
De smaak is natuurlijk het voornaamste criterium dat een pizza goed of slecht maakt. Daarop afgaande was dit een meer dan waardeloze pizza. Want buiten wat licht zurige/ zoetige smaak van de tomaatjes smaakte deze pizza werkelijk helemaal nergens naar. U zou zeggen, logisch want mozzarella is nagenoeg smakeloos. En dat klopt. Vandaar ook dat Wagner ook op deze pizza Provolone Piccante kaas zegt te hebben gedaan. Zou ik echter op de smaak af moeten gaan dan zou ik bijna zeggen dat ze dit kennelijk bij het productieproces zijn vergeten. Bovendien, een mozzarella pizza hoeft beslist niet smakeloos te zijn. Dat bewees Dr. Oetker met hun Ristorante Pizza Grande Mozzarella wel. Want dat was een zeer smakelijke pizza. Nou liet Dr. Oetker zich een beetje helpen door pesto op hun mozzarella pizza te verwerken, maar Wagner claimt op haar beurt ‘vers geoogste oregano en basilicumolie’ te hebben gebruikt op deze pizza. Dat zijn toch behoorlijk sterke en aanwezige kruiden. Ik heb deze sterke kruiden alleen beslist niet geproefd!
Conclusie
Goed, u kunt de conclusie inmiddels wel raden. Met deze zogenaamde ‘sensationele pizza’s’ presteerde Wagner werkelijk sensationeel ondermaatse pizza’s qua smaak en kwaliteit. De belofte werd beslist niet waargemaakt! Ik heb toch een beetje het vermoeden dat Wagner niet wilde duiden op de sensationeel slechte kwaliteit met de kreet ‘Sensazione’ op haar pizza verpakkingen.
Om toch niet helemaal op mijn oordeel af te gaan heb ik mevrouw Veelkantie overgehaald om van iedere pizza een partje te proeven. Helaas mocht dit niet leiden tot een betere beoordeling.
Nee, voor hetgeen ik kreeg was zelfs de aanbieding van twee voor de prijs van één te duur. Deze pizza’s komen er bij ons niet meer in, en het heeft ons ook niet aangemoedigd om de andere drie smaken te proeven. Want u begrijpt misschien dat we daar op basis van deze twee totaal geen hoge, nee zelfs geen lage, verwachtingen van hebben. We bakken liever onze eigen pizza’s wel!
Zie ook:
- Grand’Italia Pizza Test
- C1000 Verse Italiaanse Pizza Test
- Albert Heijn Huismerk Pizza Test
- Europshopper Pizza’s Test
- Wagner ‘Big Pizza’s’ test
- Dr. Oetker ‘Culinaria’ Pizza’s Test
Laat een reactie achter