Review: Kiprollade Albert Heijn
Ik bemerkte een scherpe stijging van het aantal bezoekjes aan de blog-post Kiprollade, krieltjes met groenten en spekjes en sperziebonen. Kennelijk waren de Kiprollades weer in de aanbieding. En dat bleek te kloppen.
Albert Heijn had wederom de kiprollades weer in de aanbieding gegooid. 2 stuks à 600 gram per stuk voor € 4,99. Dus maar liefst 1,2 kilo kiprollade waar je normaal nog geen kilo kipfilet voor koopt! Dat is beslist een ritje naar de Albert Heijn waard. En een review. Want hoe goed zijn de kiprollades van Appie eigenlijk?
We kunnen er heel kort over zijn. Mits u de kiprollade op de juiste wijze klaarmaakt, even rondom bruinen en dan circa 50 minuten in de pan of in de oven, dan krijgt u een fantastische kiprollade die heerlijk mals en sappig is.
De kiprollade is door en door heerlijk gekruid. En dat maak je helaas wel eens anders mee. Soms is de kruiden veel te dominant aanwezig, maar veel vaker blijkt dat de kiprollade erg flauw is aan de binnenkant. Na het bereiden kruiden is meestal geen goed plan. Dat geeft een hele andere smaak. Kruiden zijn het lekkerste als deze door de vleessappen zijn opgenomen, aan de hitte van het vlees, de pan of de oven hebben blootgestaan en zo door het vlees gedistribueerd raken.
Dat zit bij de kiprollade van Albert Heijn wel goed. Zelden zo’n lekkere kiprollade gegeten. We gaan morgen zeker nog een paar inslaan om in te vriezen en op een later moment te eten.
Voor de lekkerbekjes hieronder nog even een lekker recept met kiprollade:
Ingrediënten:
Bereiding:
|
Zie ook:
Geef een reactie